stoppen met nagelbijten voor kinderen en volwassenen

Stoppen met nagelbijten

Op je nagels bijten is een slechte gewoonte waar je vast niet trots op bent. Maar maak je niet ongerust; nagelbijten is iets waar bijna iedereen zich wel eens schuldig aan maakt. Stoppen met nagelbijten is helemaal niet zo eenvoudig! Ben jij ook op zoek naar tips en hulpmiddelen om te stoppen met nagelbijten? Zoek niet verder! Hier vind je trucs en handige informatie die jou gaan helpen om snel van nagels bijten af te zijn.

Nagelbijten; waarom bijt ik eigenlijk op mijn nagels?

Jij wilt vast vandaag nog stoppen met nagelbijten. Maar hoe pak je het stoppen met nagelbijten slim aan? Misschien heb jij al vaker geprobeerd om niet meer op je nagels te bijten? Waarom doe je dat eigenlijk; nagelbijten? Iedereen zou het fijn vinden om mooie nette lange vingernagels te hebben. Nagelbijten is een gewoonte waar je vast niet positief over bent. Die lelijke nagels zou je eigenlijk liever verborgen houden voor iedereen in jouw omgeving. Want het nagelbijten zelf is al geen leuk gezicht, maar die afgebeten nagels zijn natuurlijk heel lelijk. Waar komt dat bijten op je nagels nu eigenlijk vandaan?

Ben jij aan het nagelbijten?

Vaak zijn er meerdere situaties die ervoor zorgen dat je op je nagels begint te bijten. Maar het is vrijwel zeker dat je er niet zelf bewust voor kiest om op je nagels te gaan bijten. Of ben jij wel iemand die tijd vrijmaakt in de agenda om eens lekker bezig te gaan met jouw hobby : nagelbijten? Vast niet! Let maar eens op wanneer jij nu precies op je nagels gaat bijten. Mogelijk bijt jij vaker op je nagels als je last hebt van spanning of stress? Of is het een gewoonte om te gaan nagelbijten als je even niets te doen hebt? Hoe vaker jij je schuldig maakt aan nagelbijten, hoe moeilijker het kan worden om te stoppen met nagelbijten.

Nagelbijten; ik wil er snel mee stoppen!

Als jij op je nagels bijt, zorgt dat er ook voor dat je vaker gaat nagelbijten. Als je gespannen bent, angstig bent of last hebt van stress, kunnen dat momenten worden waarop je gaat nagelbijten. Nagelbijten doe je onbewust en dat betekent ook dat stoppen met nagelbijten moeilijker is dan je denkt. Als je wilt gaan stoppen met nagelbijten is dat een bewuste keuze. Maar je zult dus, op momenten dat jij onbewust aan het nagelbijten bent, in actie moeten komen om te stoppen! Waarom je vaker gaat nagelbijten als jij je hier af en toe aan schuldig maakt? Nagelbijten kan een onbewuste manier van jouzelf zijn om om te gaan met stress en spanning. Ieder mens heeft in zijn dagelijkse leven te maken met spanning, stress en verveling. Als je op die momenten gaat nagelbijten, begrijp jij nu wel waarom nagelbijten iets is waaraan je je dagelijks schuldig maakt.

Ik bijt op mijn nagels; is dit ongezond?

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om deze vraag over nagelbijten te beantwoorden. Ja, nagelbijten is niet gezond. Stoppen met nagelbijten doe je niet alleen om mooie lange nagels te krijgen, maar ook om gezond te blijven. Nagelbijten is een hardnekkig fenomeen. Een negatieve gewoonte waar je niet zomaar mee kunt stoppen. Als je jezelf vaker betrapt op nagelbijten, wordt duidelijk hoeveel moeite het jou kan kosten om te stoppen met nagelbijten. Wat je ook merkt als je vaker gaat nagelbijten is, dat je vingernagels zacht worden. Zachte nagels zijn kwetsbaar. Je hebt, als je aan het nagelbijten bent, dus ook vaak last van een loszittende nagel en beschadigde nagels. De zachte nagels zijn niet prettig en dus kan dit betekenen dat je weer op je nagels gaat bijten.

De nadelen van nagelbijten

Waarom is nagelbijten dan ongezond? Er zijn meerdere argumenten te geven die jou kunnen helpen om te stoppen met nagelbijten. Op en onder jouw vingernagels zijn veel bacteriën te vinden. Ook als jij geregeld je handen goed wast, komen je handen telkens weer in aanraking met allerlei objecten die een bron zijn van bacteriën. Als jij niet zou nagelbijten, maak jij je handen en nagels weer schoon tijdens het handen wassen. Maar als jij op je vingernagels bijt, stop jij die vieze vingers dus telkens in je mond! Onder je vingernagels kunnen zich ook gemakkelijk bacteriën en vuiligheid verzamelen. Meer uitleg heb jij waarschijnlijk niet nodig; vieze vingers en nagels in je mond steken is niet gezond!

Lelijke nagels, ontstekingen en wondjes

Die lelijke nagels zijn voor jou een belangrijke reden om te willen stoppen met nagelbijten. Maar er zijn meer redenen te geven. Want als jij op je nagels aan het bijten bent, ontstaan er ook nieuwe problemen. Zo zul je merken dat je sneller last hebt van een ontstoken nagelriem. Dat is natuurlijk ook geen verrassing. Al dat nagelbijten zorgt ervoor dat vuil zich gemakkelijk kan verzamelen en verspreiden onder jouw nagels. En omdat jij je nagels aan het afbijten bent, worden je nagels heel kort en zacht. Je zult ook regelmatig last hebben van kleine wondjes die ontstaan doordat je aan het nagelbijten bent. Die kleine wondjes kunnen ook weer gaan ontsteken. En zo gaat het van kwaad tot erger. Stoppen met nagelbijten is belangrijk!

Ik wil stoppen met nagelbijten!

Maar de vraag is, hoe dan? Telkens betrap je jezelf weer als je aan het nagelbijten bent. Je begint nu te merken hoe vaak jij je schuldig maakt aan nagelbijten. Hoe kun je jezelf motiveren om snel te stoppen met nagelbijten? Het kan je misschien helpen om na te denken over de lange tijd dat je nu aan het nagelbijten bent. Je bent daar vast niet gisteren mee begonnen, maar doet dit al jaren! Het is dan ook niet eerlijk om van jezelf te eisen dat je ineens nooit meer mag nagelbijten. Je kunt stoppen met nagelbijten ook wel een beetje vergelijken met stoppen met roken en stoppen met alcohol drinken. Het is aan te raden om in stappen te stoppen met het afleren van een slechte gewoonte. Dat geldt ook voor stoppen met nagelbijten!

Jezelf motiveren om te stoppen met nagelbijten

Zoals je net al kon lezen, is het nog niet zo eenvoudig om snel te stoppen met nagelbijten als je dit al jaren doet. Je maakt het stoppen met nagelbijten voor jezelf extra zwaar als je te hoge eisen stelt die je niet kunt waarmaken. Pak het nagelbijten daarom in kleinere stapjes aan. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om twee vingernagels uit te kiezen waar je vaak aan bijt. Misschien lukt het in het begin wel om van die twee vingers af te blijven en je nagels op die vingers langer te laten groeien? Als je dan na een paar dagen kunt zien dat je aan deze vingers langere nagels krijgt, is dat een overwinning op het nagelbijten! Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet om te stoppen met nagelbijten!

stoppen met nagelbijten byte x helpt volwassen en kinderen stoppen met nagelbijten en duimzuigen
Hulpmiddelen en tips om te stoppen met nagelbijten

Gelukkig zijn er ook allerlei handige hulpmiddelen die jou kunnen helpen om te stoppen met nagelbijten. Een heel bekend en goedwerkend middel is Byte-x. Dit middel is ook te gebruiken bij kinderen die nagelbijten en helpt heel snel om van je nagels af te blijven. Bytex is online te bestellen en kost niet de wereld!

Omgaan met tegenslagen; geef niet op!

Geef jezelf genoeg tijd om van het nagelbijten af te komen. Ook bij kinderen die nagelbijten is het een kwestie van geduld hebben en consequent zijn als het gaat om hulpmiddelen als Byte x aanbrengen. Het mooie van Byte x is wel dat niemand kan zien dat je het middel gebruikt om te stoppen met nagelbijten. Help jezelf en kinderen snel van het nagelbijten af en geniet van mooie nagels!

Lees ook over andere interessante onderwerpen zoals het kiezen van een goede tandpasta, het verhogen van je wasmachine en wasdroger of kies een nieuwe houtskool barbecue uit. Of heb jij momenteel te maken met een vervelende verstopping in de afvoer van je keuken of wc? Een afvoer verstopping verhelpen kun jij zelf!

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *