lekbak voor wasmachine vaatwasser vaatwasmachine universeel goedkope lekbak met gaten voor water afvoerslang toevoerslang afmetingen

Lekbak voor wasmachine

Ben jij bang voor een waterballet onder je wasmachine of vaatwasser? Daar zit jij natuurlijk helemaal niet op te wachten! Hoe voorkom je simpel en snel waterschade door een lekkende wasmachine of vaatwasser? Met een goedkope lekbak? Een universele lekbak die je onder je (vaat)wasmachine kunt plaatsen? Hier vind je tips voor de beste waterbeveiliging voor jouw wasmachine en vaatwasser.

lekbak voor wasmachine vaatwasser vaatwasmachine universeel goedkope lekbak met gaten voor water afvoerslang toevoerslang afmetingen
Lekbak voor wasmachine en vaatwasser
Wat is een lekbak?

Een lekbak is een opvangbak die onder je vaatwasser of wasmachine komt. Let er op dat je een lekbak bestelt met de juiste afmetingen. Nu kun je jouw (vaat)wasmachine in deze lekbak plaatsen. Wanneer er water lekt uit jouw machine, komt het water in jouw lekbak terecht. Jouw vloer blijft droog. Een lekbak kan veel water opvangen dat weglekt uit jouw vaatwasser of wasmachine. De lekbak kan ook water opvangen als je een lekkende water toevoerslang of afvoerslang hebt. Waarvoor de gaten zijn in de lekbak? Daarmee kun je de lekbak aansluiten op een water afvoer. Als je de lekbak niet gaat aansluiten op een water afvoer, kun je deze gaten met een meegeleverde dop afsluiten.

Voorkom waterschade met een lekbak voor je (vaat)wasmachine

Door een simpele lekbak onder jouw vaatwasser en wasmachine te plaatsen, kun je een hoop ellende voorkomen. Het is een heuse nachtmerrie als er waterlekkage ontstaat. Door waterschade kunnen jouw vloer en meubels beschadigen. Staat jouw wasmachine ook op een bovenverdieping? Dat is heel prettig, maar bij een lekkage kan er ook op de benedenverdieping waterschade ontstaan. En wat kun jij doen als je in een appartement woont? Het is natuurlijk heel vervelend als jouw benedenburen waterschade oplopen door jouw lekkende (vaat)wasmachine! Het kan in ieder geval geen kwaad om eens naar de waterbeveiliging van jouw machines te kijken.

Waarom een lekbak kopen? Mijn (vaat)wasmachine heeft al een waterbeveiliging!

Heb ik wel een lekbak nodig? Mijn vaatwasser en wasmachine hebben namelijk al een interne waterbeveiliging! Dat is waar! Moderne vaatwassers en wasmachines hebben vaak al een interne lekbak. Bovendien hebben ze steeds vaker een bodemsensor. Wat is een bodemsensor? De bodemsensor is ook een waterbeveiliging die waterlekkage kan voorkomen. De bodemsensor en interne lekbak geven je een veilig gevoel. Toch is de interne water beveiliging in jouw (vaat)wasmachine nog geen garantie dat er geen lekkage meer kan optreden. Er zijn meer zaken waarmee je rekening kunt houden als het om waterbeveiliging gaat.

aquastop waterslot waterstop mechanische water afsluiting watertoevoer afsluiten waterbeveiliging voor vaatwasser en wasmachine
Aquastop waterslot voor wasmachine en vaatwasser
Hoe werkt een waterslot / aquastop op een (vaat)wasmachine?

Tegenwoordig hebben moderne vaatwassers en wasmachines vaak een aquastop of waterstop. Wat is een waterslot? Dit is een beveiligingsklep die de watertoevoer afsluit als er lekkage is. De mechanische sensor in jouw (vaat)wasmachine meet de hoeveelheid water die de machine binnenkomt. De elektromagnetische sensor meet het waterniveau in de machine. Als de gemeten waarden de veiligheidsmarge overschrijden, zal de watertoevoer worden afgesloten. Daarmee voorkomt de waterslot functie dat er lekkage en waterschade ontstaat. De termen waterstop, waterslot en aquastop betekenen dus allemaal hetzelfde. Weet je niet zeker of jouw machine een waterslot functie heeft? Deze informatie kun je vinden in de handleiding van je wasmachine en vaatwasser. Het is de moeite waard om dit voor beide machines te controleren.

dubbelwandige water toevoerslang met aquastop waterslot waterstop waterbeveiliging wasmachine vaatwasser toevoer met waterslot
Universele water toevoerslang met waterslot
Mijn (vaat)wasmachine heeft nog geen waterslot of aquastop!

Dat is dan fijn om te weten! Heb jij ook al een waterslot op de toevoerkraan zitten? Dat nog niet? Dan is het slim om een waterslot te kopen voor jouw wasmachine of vaatwasser. Een waterslot kun je online bestellen en gemakkelijk zelf plaatsen. Wat dacht je van een water toevoerslang met waterslot? Deze universele water toevoerslang met waterslot is geschikt voor vrijwel alle (vaat)wasmachines!

Ik heb een oudere wasmachine en vaatwasser. Hoe zit het met de waterbeveiliging?

Heb jij een wat oudere wasmachine of vaatwasser? Dat is helemaal niet erg. Maar het is wel goed om de kwaliteit van de toevoerslang en afvoerslang eens te controleren. Zijn de slangen nog niet beschadigd? Zijn ze nog een beetje flexibel en lekken de aansluitingen niet? Als je na controle twijfels hebt en niet weet hoe oud deze slangen zijn, is vervangen misschien een goed idee.

Wat is nu de beste waterbeveiliging voor mijn (vaat)wasmachine?

Een wasmachine lekbak is vooral nuttig als je een oudere wasmachine of vaatwasser hebt. Oudere apparaten zijn soms nog niet voorzien van een interne lekbak en bodemsensor. Door een lekbak te plaatsen, voeg je dan waterbeveiliging toe. Wil jij meer waterbeveiliging toevoegen en de kans op lekkage kleiner maken? Dan is het advies om te kiezen voor een combinatie van verschillende soorten waterbeveiliging. Je kunt dan denken aan een universele lekbak, een aquastop waterslot en een extra veilige dubbelwandige water toevoerslang. Vervang oude beschadigde slangen op tijd en controleer goed of de aansluitingen niet lekken.

Andere handige hulpmiddelen bij je wasmachine en wasdroger

Heb jij de waterbeveiliging bij jouw wasmachine en vaatwasser nu helemaal op orde? Super! Misschien is het nog handig om te kijken naar een wasmachine verhoger? Met een verhoging voor je droger en wasmachine zorg je voor een prettige werkhoogte en voorkom je onnodig machine lawaai!

Een lekkage snel ontdekken met de Grohe Sense Guard kit

Misschien is de Grohe Sense Guard kit ook wel interessant voor jou? De Grohe Sense Guard kit geeft jou namelijk volledig inzicht in het waterverbruik thuis! Grohe Sense stuurt jou met een app notificaties als er mogelijke lekkage is. Verder kan dit handige systeem ook de watertoevoer voor je afsluiten! Zo, nu heb jij echt een veilig gevoel!

Lekbak voor (vaat)wasmachine

24,99
4

Lekbak voor wasmachine

4.0/5

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *