de beste tandpasta kiezen kieshulp tandpasta natuurlijke speciale tandpastas tanderosie tandvlees gaatjes voorkomen tandpasta ingredienten test

De beste tandpasta kiezen

De beste tandpasta kiezen. Het klinkt eenvoudig, maar jij hebt vast ook gemerkt dat dit niet zo gemakkelijk is! Want er zijn heel veel verschillende soorten tandpasta die je kunt kopen. Wat zijn de verschillen tussen tandpasta’s? Hoe kan jij voor jezelf de beste tandpasta kiezen? Bestaat de beste tandpasta eigenlijk wel? Hoe kun je tandpasta’s vergelijken?

Hopelijk kun jij in dit artikel nuttige informatie en tips over het kiezen en kopen van tandpasta vinden. Natuurlijk is het verstandig om bij jouw eigen tandarts te informeren naar een goede tandpasta. De tandarts zal jou, op basis van jouw persoonlijke situatie, een passende tandpasta soort kunnen adviseren. Maar natuurlijk is het ook fijn als jij zelf een goede tandpasta kunt uitkiezen en soorten tandpasta met elkaar kunt vergelijken.

de beste tandpasta kiezen kieshulp tandpasta natuurlijke speciale tandpastas tanderosie tandvlees gaatjes voorkomen tandpasta ingredienten test
De beste tandpasta soort uitkiezen

Daar sta je dan! Voor het winkelschap vol met tandpasta. Wat is nu de manier om de beste tandpasta te kiezen? Welke soorten tandpasta zijn er eigenlijk?

Je kunt tandpasta kopen :

Speciale en natuurlijke tandpasta kiezen

Je zult wel denken; waar vind ik de gewone standaard tandpasta? Er is zo ontzettend veel keuze in soorten tandpasta! En dan zijn het vaak ook nog speciale tandpasta’s die voor bepaalde gebruikers bedoeld lijken te zijn. Een andere ontwikkeling in de tandpasta branche is de natuurlijke tandpasta waarin uitsluitend natuurlijke stoffen zijn gebruikt.

De prijs van tandpasta

De prijzen van tandpasta verschillen enorm. Is die dure tandpasta ook de beste? Of kun je net zo goed een goedkope tandpasta uitkiezen voor dagelijks gebruik? De beste tandpasta kiezen wordt een stuk makkelijker als duidelijk wordt waar je op moet letten. Ook is het verstandig om de adviezen van jouw tandarts op te volgen. Mogelijk kan die jou adviseren welke speciale tandpasta voor jou de beste keuze is.  

Wat zit er in standaard tandpasta?

Heb jij de lijst met ingredienten van tandpasta wel eens goed bekeken? Het zal je opvallen dat veel van de ingredienten weinig te maken hebben met de kwaliteit van de tandpasta. Voorbeelden van zulke ingredienten zijn :

  • Aroma, voor een betere smaak
  • Kleurstof, om de tandpasta een aantrekkelijke kleur te geven
  • Schuimmiddel, om de tandpasta te laten schuimen in je mond
  • Geurstof, voor een frisse geur
  • Zoetstof, voor een betere smaak

In natuurlijke tandpasta zijn veel van deze ingredienten niet aanwezig. Als jij een goede tandpasta wilt kopen zonder fratsen, dan kun je besluiten om voor natuurlijke tandpasta zonder toevoegingen te gaan. Deze natuurlijke tandpasta kun je kopen bij de drogist, in de supermarkt of online.

De beste tandpasta kiezen met werkzame ingredienten

Wat zijn dan wel zinvolle werkzame stoffen in tandpasta? Waarop kan jij letten als je goede tandpasta gaat kopen? Hieronder staan enkele stoffen genoemd waarvan wordt aangenomen dat ze jou helpen aan een schoner en gezonder gebit.

Fluoride in tandpasta

Fluoride is een werkzame stof die in verschillende soorten tandpasta zit. Door je tanden te poetsen met een tandpasta waar fluoride inzit, kun je ervoor zorgen dat je minder snel gaatjes krijgt. Wat dan wel weer opvallend is, is dat de verschillende tandpasta merken allerlei soorten fluoride gebruiken in hun tandpasta’s. Welke soort fluoride is dan de beste? Is het beter als er meerdere soorten fluoride in jouw tandpasta zitten? Tot nog toe blijft dit onduidelijk. Fluoride levert een positieve bijdrage, maar het staat niet vast welk type fluoride het beste werkt. Het combineren van verschillende soorten lijkt ook geen bewezen meerwaarde te hebben!

Slijp- en schuurmiddelen in tandpasta

Andere nuttige stoffen in jouw tandpasta zorgen voor een slijpend en schurend effect. Omdat we bijna allemaal maar kort de tijd nemen om onze tanden te poetsen, kunnen deze slijp- en schuurmiddelen in tandpasta jou helpen. Voorbeelden van stoffen met deze functie zijn calciumcarbonaat, aluminiumoxyde en brushiet. De meeste tandpasta die je kunt kopen bevat een of meerdere van deze stofjes.

Makkelijk de beste tandpasta uitkiezen?

Met deze informatie is het vast makkelijker geworden voor jou om tandpasta te kiezen die bij jou past. Nu nog een goede tandenborstel erbij! En vergeet niet dat goede tandpasta nog beter werkt als jij regelmatig de tijd neemt om je tanden grondig te poetsen!

Oral-B iO elektrische tandenborstel review iO8n en iO9s series draadloze electrische tandenborstel ronde borstelkop
Met de hand tandenpoetsen of elektrisch tandenpoetsen?

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden! Je kunt heel goed handmatig tandenpoetsen. Tandenpoetsen met een elektrische tandenborstel is vaak wel gemakkelijker. Maar als jij te weinig tijd neemt voor het poetsen van je tanden, is het eindresultaat niet beter dan als je handmatig je tanden poetst. Het advies is om de instructies van je tandarts en mondhygienst op te volgen als je je tanden poetst. Er zijn ook hele slimme elektrische tandenborstels die jou tips geven tijdens het poetsen!

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *