Koffiebonen online koffie proeven alles over koffie melanges eerlijke koffie koffiebeleving koffietips

Koffiebonen online, koffie proeven en ontdekken

koffiebonen online koffie proeven alles over koffie koffiebeleving koffietips bijzondere koffie aanbiedingen

Geniet jij ook zo van een warme bak koffie? Vind jij het wel interessant om meer te weten over koffie? Of ben je op zoek naar bijzondere koffiebonen, koffie verhalen en de geschiedenis van koffie? In dit artikel lees je meer over koffiebonen online en het proeven van koffie. Ontdek alles over koffie!

De ontdekking van koffie

Koffie vindt zijn oorsprong in de koffieboon, of beter gezegd koffiezaad. Want aan een koffieplant groeien koffiebessen. Alleen de pit van de koffiebes – de koffieboon – wordt gebruikt voor de bereiding van koffie. Koffiebonen worden eerst gedroogd en geroosterd voordat ze geschikt zijn voor het maken van koffie. Tijdens het roosteren of branden van koffiebonen komen verschillende aroma’s vrij die typerend zijn voor de smaak van koffie.

Soorten koffiebonen

Je zult de twee soorten koffiebonen vast wel kennen. Dat zijn namelijk Arabica koffiebonen en Robusta koffiebonen. Bijna alle soorten koffie bestaan uit een mengsel van Arabica en Robusta koffiebonen. Een mengsel van verschillende soorten koffiebonen noem je ook wel een koffiemelange. Je kunt op de verpakking van koffie altijd de verhoudingen van de soorten koffiebonen vinden.

Koffie toen en nu

Aan het einde van de 17e eeuw werd koffie voor het eerst in Nederland leverbaar. Koffie was toen alleen maar betaalbaar voor rijke Nederlanders. Koffiebonen werden vooral vanuit Egypte en Syrië naar Nederland geïmporteerd. Aan het begin van de 18e eeuw werd koffie ook verkrijgbaar via koffiehuizen. Toen kon iedereen kennis maken met de heerlijkse smaak van verse koffie.

Koffie populairder dan bier

Rond 1750 was koffie uitgegroeid tot volksdrank nummer één. Bier werd toen van de eerste plaats verstoten en tot op de dag van vandaag is daar niets aan veranderd! Koffie is nu op zoveel plaatsen verkrijgbaar en de ontwikkeling van koffiesmaken en koffiebereiding heeft een vlucht genomen. Je kunt op veel plaatsen genieten van speciale koffies, koffiebonen melanges, koffie siropen en koffie likeur! Koffiebonen en koffieproducten kun je natuurlijk ook online bestellen.

Manieren van koffie bereiden

Lees hieronder meer over de verschillende manieren waarop je koffie kunt bereiden! De wijze waarop je koffie klaarmaakt, heeft invloed op de smaak en de sterkte van je kopje koffie.

Oploskoffie

Oploskoffie is een poedersubstantie die door toevoeging van heet water omgetoverd wordt in een kopje koffie. De moderne benaming voor oploskoffie is instant koffie. Oploskoffie is vooral goedkoop. Over smaak valt niet te twisten! Proef zelf en bepaal of instant koffie en oploskoffie jou bevallen of juist niet!

Filterkoffie

De koffiefilter machine noemen we ook wel vaak het koffiezetapparaat. Het koffiezetapparaat is volop in gebruik bij Nederlandse huishoudens. Je zult merken dat koffie die je met een koffiefilter machine klaarmaakt, snel klaar is. Je kunt de sterkte van jouw kopje koffie zelf bepalen. Dit doe je door de hoeveelheid gemalen koffie die je in het koffiefilter schept, te doseren.

Koffiepads

De koffiemachine met koffiepads is de opvolger van de filterkoffie machine. Een koffiepad bevat namelijk al standaard een hoeveelheid gemalen koffie voor één persoon. De koffiepad is tegelijkertijd het koffiefilter! Het hete water uit de koffiemachine loopt vervolgens rechtstreeks door de koffiepad heen. In vergelijking met de filterkoffie machine zijn koffiepad machines compacter en worden ze minder snel vuil.

Smaken, sterkte en melange

De koffiepads zijn er in verschillende smaken en sterktes. Er zijn bovendien speciale koffiepads met chocolade of mokka mix verkrijgbaar. Een bekend voorbeeld van de koffiepad machine is de Philips Senseo koffiemachine.

Koffie capsules

Koffie in een luchtdichte capsule biedt een aantal voordelen ten opzichte van koffiepads. Want een koffie capsule kan naast koffie ook vele andere ingrediënten en toevoegingen bevatten. Maar een nog belangrijker verschil is dat de koffiesmaak veel beter bewaard blijft. Door dit verschil is het uiteindelijke resultaat bij een koffie capsule machine beter smakende koffie.

Capsule koffiemachines

Koffiecapsules kunt u plaatsen in de speciaal daarvoor ontwikkelde koffiemachines. In deze capsule koffiemachines wordt heet water onder druk door de koffie capsule gespoten, waarna de koffie in uw koffiekopje belandt. Koffiesmaken en melanges zijn volop verkrijgbaar. Want er zijn koffiecapsules in noten-, vruchten- en andere unieke smaakcombinaties.

Koffiemachines met bonen

Voor jou, de echte koffie fanaat, gaat er niets boven een koffiemachine waarin verse koffiebonen kunnen worden vermalen. Want zo kan jij namelijk heel gemakkelijk verse koffie bereiden. Verse bonen koffiemachines maken geen gebruik van gemalen koffie, koffiepoeder, koffiepads of capsules. Ongeacht welke koffiebonen jij koopt; het gaat eigenlijk altijd om een mix van hele Arabica en Robusta koffiebonen.

Bijzondere koffiebonen & koffie aanbieders

Maak kennis met verschillende soorten koffie! Proef de verschillende koffie melanges en ga op ontdekking in de wondere wereld van koffie!

Tjai Aka Arabica koffiebonen uit Thailand

Bij Tjai koffie en thee kun je koffiebonen online bestellen. Deze koffiebonen en koffiemelanges worden rechtstreeks geimporteerd uit de bergstreek Chiang Rai in Thailand. De Tjai Aka Arabica koffie kenmerkt zich door een milde smaak en zachte afdronk.

Tjai koffie en thee koffiebonen online bestellen

Om precies te zijn, komen de Tjai Aka Arabica koffiebonen van een koffiebonen plantage in Doi Chang. De naam ‘Doi Chang’ is een samenvoeging. ‘Doi’ betekent berg in het Thais en ‘Chang’ heeft de betekenis olifant.. De koffieplantage ligt op een berg die doet denken aan de figuur van een olifant!

Als je koffiebonen online bestelt via Tjai koffie en thee, zal je direct opvallen zien dat dit uitsluitend Arabica koffiebonen zijn. De Arabica koffie wordt op hoogte geteeld op de Doi Chang berg. En dat is niet voor niets! Arabica koffie gedijt namelijk heel goed op hoge bergen met vruchtbare grond. Er is nog een groot voordeel aan het telen van koffiebonen op hoogte. Je hebt namelijk geen chemicaliën of bestrijdingsmiddelen nodig, want insecten komen op die hoogte nauwelijks voor.. De Tjai koffiebonen worden op een verantwoorde wijze geteeld en geoogst. De lokale arbeiders op de plantage krijgen een eerlijk loon voor hun harde werk. En jij kunt genieten van eerlijke en smakelijke koffie!

Koffiebonen online kopen

8,00
4.25

Koffiebonen online

4.3/5

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *