headset voor thuiswerken sennheiser pc 8 usb duo headset hoofdband bedrade stereo headset met microfoon

Headset voor thuiswerken

Ben jij ook op zoek naar de perfecte headset voor thuiswerken? Ben je die irritante bedrade oortjes tijdens de Teams meetings ook beu? Wil jij je headset ook gebruiken om tussendoor naar muziek te luisteren? Of heb je al een goedkope headset voor thuiswerken gekocht, maar valt deze tegen? Dan kun je in dit artikel meer lezen over de kenmerken van een goede headset voor thuiswerken.

Luister met jouw headset naar jouw favoriete muziek! Jij bent tijdens vergaderingen en telefoongesprekken voor iedereen perfect te verstaan. Achtergrond van je kinderen, huisdieren en buren worden niet gehoord door jouw collega’s en klanten. En oja, jouw headset voor thuiswerken zit ook nog eens superfijn! Waar vind je die headset?

Mono of Duo headset voor thuiswerken

Je kunt een mono headset met geluid op 1 oor kiezen, maar een duo headset met geluid op 2 oren kan ook heel prettig zijn. Een mono headset voor thuiswerken heeft als voordeel dat je 1 oor vrijhoudt. Met dit oor kun je dan je directe omgeving nog horen. Als je thuiswerkt en kleine kinderen hebt, kan een mono headset met geluid op 1 oor dus praktisch zijn. Met een mono headset kun je ook wisselen op welk oor je het geluid wilt horen. Een mono headset voelt vaak minder warm aan als je deze langer draagt.

Met een duo headset heb je het geluid op 2 oren. Het geluid op beide oren betekent dat je je nog beter kunt concentreren tijdens telefoongesprekken en vergaderingen. Je wordt niet afgeleid door geluiden uit je nabije omgeving. Als je naar muziek gaat luisteren, kun je dit doen in stereo. Je kunt alles nog beter horen! Wel zijn duo headsets met het geluid op beide oren meestal wat groter. Ook zal een duo headset sneller warm aanvoelen wanneer je deze langer draagt.

Noise cancelling microfoon

Noise cancelling is de engelse term voor ruisonderdrukking. Een goede mono of duo oors headset voor thuiswerken beschikt over een microfoon met noise cancelling techniek. De noise cancelling microfoon houdt in de praktijk vaak veel meer geluiden tegen dan alleen ruis. Ook geluid van verkeer, grasmaaiers, spelende kinderen en je huishoudelijke apparaten worden grotendeels onderdrukt. Dit zorgt ervoor dat jouw collega’s en klantrelaties of familie waarmee je belt, hiervan nauwelijks iets horen. Dat is heel fijn!

Thuiswerken, maar ook gaming met één headset

Als jij een fanatiek gamer bent en ook geregeld vanuit huis werkt, twijfel je misschien welke headset voor jou de beste keuze is. Wat dacht je van deze Corsair Virtuoso headset? Een soliede draadloze headset met surround sound en 3,5mm jack aansluiting voor al jouw audio apparatuur!

Headset voor thuiswerken kiezen; draadloos of juist bedraad?

Ben je nu het beste af met een draadloze headset of een bedrade headset voor thuiswerken? Dat blijft toch een kwestie van jouw persoonlijke voorkeur! Hieronder kun je meer lezen over de voor- en nadelen van draadloze en bedrade headsets. Misschien had je er zelf al een paar bedacht, maar deze tips en adviezen kunnen jou helpen bij het kiezen en kopen van jouw thuiswerk headset.

headset voor thuiswerken plantronics voyager 5200 uc draadloze headset us met microfoon noise cancelling
Voordelen van de draadloze headset

Met een draadloze headset ben je helemaal vrij in je bewegingen. Je kunt verder weg lopen van je laptop, desktop of tablet. Hartstikke handig als je snel even de voordeur moet openen voor de pakketbezorger of even de oven wilt voorverwarmen voor het avondeten. Je kunt tegelijkertijd het gesprek voortzetten of naar je favoriete muziek blijven luisteren!

Een draadloze headset kun je vaak met meerdere apparaten draadloos verbinden. Koppel jouw draadloze headset met je pc, laptop of tablet en je mobiele telefoon!

Draadloze headset voor thuiswerken kopen

Jabra Evolve 65 MS Stereo duo draadloze headset
Sennheiser DW 10 USB draadloze office headset
Plantronics Voyager 5200 UC draadloze headset

Nadelen van de draadloze headset

Nadelen van een draadloze headset zijn er ook. Zo kan het voorkomen dat je de draadloze verbinding met je laptop, desktop of tablet tussentijds verliest. Dan maak je ineens geen deel meer uit van de Teams vergadering en wordt je favoriete muziekconcert of radiozender onderbroken.

Een draadloze headset moet je telkens opladen. Als je vergeet je draadloze headset op te laden, kun je deze niet gebruiken voor je telefoongesprekken en vergaderingen. Na enige tijd kan de batterij van een draadloze headset slechter worden en heb je steeds minder werktijd.

Draadloze headsets voor thuiswerken zijn vaak hoger geprijsd dan bedrade headsets. Je moet bovendien een duurdere draadloze headset kopen om deze ook te kunnen gebruiken voor muziekweergave. Jouw muziek klinkt vaak dof en sfeerloos in een goedkope draadloze headset.

Voordelen van een bedrade headset voor thuiswerken

Een bedrade headset is echt zo gek nog niet! Een goede bedrade headset biedt jou de hoogste geluidskwaliteit. Deze prettig zittende headsets hebben verder ook vaak een volumeregeling in de draad. De stevige bedrading van jouw headset gaat niet snel in de knoop en gaat draadbreuk tegen. Op bijna iedere pc, laptop, tablet of mobiele telefoon kun je wel een bedrade headset aansluiten.

Bedrade headset voor thuiswerken kopen

Jabra Evolve 40 UC Stereo duo bedrade headset
Plantronics C725 M duo bedrade headset
Sennheiser PC 8 USB hoofdband headset

Nadelen van een bedrade headset

Nadelen van een bedrade headset zijn er natuurlijk ook. Jouw bedrade headset kan vaak niet op meerdere apparaten tegelijk aangesloten zijn. Je zult de aansluitstekker telkens opnieuw in je pc, laptop of mobiele telefoon moeten steken om de headset te kunnen gebruiken.

Ook de allerbeste bedrade headsets blijven gevoelig voor draadbreuk. Breuken in de draad zorgen ervoor dat je headset niet goed meer werkt. Je hoort gekraak als je de draden van je headset beweegt.

De bewegingsvrijheid die jij hebt met je bedrade headset is natuurlijk beperkt. Je kunt zover weglopen van een pc, laptop of tablet als dat de kabel lang is. Lange draden kunnen op de langere termijn gaan krullen of in de knoop raken; niet leuk!

Eindoordeel; wat is de beste headset voor thuiswerken?

De beste headset voor thuiswerken is voor iedereen misschien wel anders. Misschien past een soliede bedrade headset wel het beste bij jou. Of wil jij juist een draadloze headset gebruiken omdat je veel onderweg bent. Lees online de reviews en beoordelingen over goede headsets voor thuiswerken. Ook zijn er scherpe aanbiedingen te vinden van draadloze en bedrade headsets van bekende merken!

Lees ook de artikelen over de Apple Airpods draadloze oortjes, de Buoq Axis bluetooth hoofdtelefoon en de multiroom wifi oplossing voor thuis.

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *