nespresso vertuo koffiemachine review krups magimix vertuo plus koffiesysteem capsules koffie capsules beoordeling

Nespresso Vertuo koffiemachine

Onlangs is de Nespresso Vertuo koffiemachine verkrijgbaar geworden in Nederland. Wat je al direct kunt zien, is dat de koffiecapsules van Nespresso Vertuo een ander formaat hebben dan de bekende aluminium Nespresso koffie capsules.

Als je een liefhebber bent van grote koppen koffie, dan is de Nespresso Vertuo koffiemachine vast iets voor jou. Maar ben jij meer van de espresso koffie en koffies met melkvarianten op espressobasis, dan ben je mogelijk beter af met het kopen van een originele Nespresso koffiemachine.

Wil je meer weten over het kiezen en kopen van koffiemachines? Bekijk dan de koffiemachine kiezen pagina.

Vertuo heeft minder keus in espresso’s, de apparaten en cups zijn duur en de cremalaag is minder romig.

Koffiemachine modellen Nespresso Vertuo

De Nespresso Vertuo koffiemachines zijn er in verschillende uitvoeringen. Je kunt koffiemachines voor de Vertuo koffie capsules kopen van de merken Nespresso, Magimix en Krups.

Kijkend naar de Vertuo koffiemachine van Nespresso zelf, heb je daar de keuze uit verschillende kleurstellingen en de grootte van de watertank. De watertank is er namelijk in een 1,2 liter uitvoering (Vertuo Plus) en een grotere 1,8 liter variant (Vertuo Plus Deluxe). De grotere watertank is wel praktisch als je geregeld grote mokken koffie wilt drinken of je reisbeker met koffie wilt vullen.

Nespresso heeft overigens veel aandacht besteed aan de watertank van het Vertuo apparaat. De watertank kun je namelijk draaien / roteren ten opzichte van de machine zelf. Zo kun je de koffiemachine altijd goed kwijt in jouw keuken of op een koffietafel. Natuurlijk is er ook een ruim opvangbakje voor de lege capsules.

Vergelijk Vertuo koffiemachine met Original Nespresso

Er zijn wel duidelijk verschillen te ontdekken tussen de Nespresso Vertuo koffiemachine en de Original Nespresso koffiemachines.

Deze verschillen zitten onder andere in :

  • De techniek die wordt gebruikt voor het bereiden van de koffie
  • De snelheid van de koffiemachine
  • De keuze in smaaksoorten en hoeveelheden koffie
  • De prijs van de koffiemachine en de benodigde koffie capsules
De centrifusion techniek van de Nespresso Vertuo

Als je besluit een Nespresso Vertuo koffiemachine te kopen, dan krijg je een koffiemachine die gebruik maakt van zogenaamde centrifusion techniek voor de koffiebereiding. Bovendien maakt de Vertuo gebruik van een ander soort koffie capsules. Jouw koffie wordt klaargemaakt door water door de bolvormige capsule te laten centrifugeren. Dit in tegenstelling tot de Original Nespresso machines die water onder hoge druk door de koffiecapsule persen.

Elke Nespresso Vertuo koffie capsule bevat een code waaruit jouw koffiemachine automatisch de bijbehorende instellingen kiest voor de bereiding van jouw koffie. De code op de koffiecapsule bevat dus informatie over de te gebruiken hoeveelheid water, de temperatuur, de doorstroomtijd, de extractietijd en rotatiesnelheid. Overigens houd je wel de mogelijkheid om van deze standaard instellingen af te wijken door knoppen op de koffiemachine in te drukken.

De Vertuo koffiemachine heeft in de regel meer tijd nodig om je koffie te bereiden in vergelijking met een Nespresso Original koffiemachine. Aan de andere kant doet de Vertuo koffiemachine dit wel met een stuk minder lawaai!

Vertuo koffiecapsules en smaaksoorten

Zoals je al had gelezen, zijn de Vertuo koffiecapsules anders in afmetingen dan de koffiecapsules die je nodig hebt voor een originele Nespresso koffiemachine. Voor de Nespresso Vertuo koffiemachine kun je op dit moment kiezen uit 28 soorten Vertuo-capsules. Deze capsules verschillen in smaak, koffie intensiteit en koffie hoeveelheid. De capsules hebben 3 verschillende maten, waarbij met name de capsules voor mok en reisbeker opvallen. Daar is over nagedacht!

Waar koop je de Vertuo koffiemachine en de capsules?

De koffiecapsules voor jouw Nespresso Vertuo-systeem kun je op dit moment alleen bij Nespresso zelf kopen. Je kunt op dit moment nog geen alternatieve Vertuo koffie-capsules kopen. Je kunt je gebruikte Vertuo koffiecapsules via Nespresso laten recyclen.

Nespresso Vertuo koffiemachine kopen

De Vertuo Plus koffiemachine van Magimix

Vertuo Plus DeLuxe koffiemachine

De Vertuo Plus Deluxe koffiemachine van Krups

Online prijzen vergelijken van de Vertuo machines

Eindoordeel

De Nespresso Vertuo koffiemachine is een nieuw koffiesysteem dat jou goed zal bevallen als jij gewend bent koffie te drinken in mok formaat en als je het fijn vind om direct je reisbeker met je favoriete koffiesmaak te laten vullen. De koffie wordt echter niet gezet onder hoge druk, zoals met een originele Nespresso machine wel het geval is. De koffie uit de Vertuo machine smaakr dan ook anders. De koffiesmaken zijn ook anders dan die van de Original Nespresso machines, wat het lastig maakt om de koffie een op een met elkaar te vergelijken.

Ben je een echte espresso fanaat? Dan zal jouw voorkeur misschien uitgaan naar een Original Nespresso koffiemachine of een volautomaat.

Nespresso Vertuo koffiemachine

179,00
4.1

Nespresso Vertuo

4.1/5

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *