multiroom wifi voor thuis netgear orbi rbk53 mesh internet set voor thuiswerken

Multiroom wifi voor thuis

Is thuiswerken voor jou nu ook de standaard? Dan is een stabiele multiroom wifi verbinding voor thuis belangrijker dan ooit! Maar wat is precies multiroom wifi? Wat heb je nodig voor een betrouwbare multiroom wifi internetverbinding bij jou thuis?

De haperende wifi internet verbinding

Ben jij ook veroordeeld tot zoveel mogelijk thuiswerken? Dan is er niets zo irritant als een trage wegvallende internetverbinding! Net als jij die briljante opmerking wilt maken tijdens die belangrijke Teams meeting. Als je de spreekwoordelijke puntjes op de “i” zet in die briljante Powerpoint presentatie. Of je Playstation 5 multiplayer game bevriest. Absoluut niet relaxt!

Een haperende wifi internetverbinding is niks nieuws. Zeker als je nadenkt over het aantal apparaten waarmee je tegelijkertijd verbonden bent met het internet. Smartphones, tablets, digitale televisie, smart speakers, je slimme thermostaat; allemaal leunen ze op jouw wifi internetverbinding. En dat ook nog eens vanuit allerlei plekken in huis! Dan is het wel zo fijn te weten dat je daar, met een goedwerkende multiroom wifi oplossing, goed op bent voorbereid!

Je WiFi netwerk inrichten voor thuiswerken

Behalve een goed bureau en een gezonde dosis werklust, is het natuurlijk belangrijk om een stabiele wifi internetverbinding op te zetten. Dan kun jij via een snelle en stabiele wifi verbinding prima vanuit huis werken. Een multiroom wifi bundel is dus een goede investering voor je thuiswerk plek! Maar hoe kun je het beste je wifi netwerk thuis aanleggen? Hoe kun je de wifi thuis versterken? Dat doe je met een multiroom wifi router!

Wat is multiroom wifi?

Een multiroom wifi oplossing wordt ook wel een mesh-systeem genoemd. Multiroom wifi bouw je op vanaf een basisstation. Eigenlijk begint dit dus altijd bij jouw internet modemrouter, waar het internet via glasvezel, kabel of ADSL je woning binnenkomt. Vanaf je multiroom wifi router zorg je er met een multiroom wifi signaal voor dat er meerdere wifi toegangspunten in je woning komen. Deze wifi toegangspunten worden ook wel access points genoemd. Met jouw multiroom wifi voor thuis heb jij geen last meer van traag internet! Je wifi netwerk thuis versterken kun jij zelf!

multiroom wifi voor thuis ubiquity amplifi hd afi hd mesh internet set voor thuiswerken
Multiroom wifi voor thuis; is dat ingewikkeld?

Welnee! Het gaat er vooral om hoe je jouw snelle internet verbinding verder in je woning verspreidt. Daar zijn namelijk verschillende manieren voor! Wanneer je kiest voor een multiroom wifi set, heb je dat zo gefixt. In dit artikel vind je voorbeelden van positief geteste multiroom wifi router oplossingen. We helpen jou bij het kiezen van de beste multiroom wifi router voor thuis!

Multiroom wifi en geen wifi versterkers of wifi repeaters

Jouw internetverbinding is zo snel als de zwakste schakel in het wifi thuisnetwerk. Met een multiroom wifi set zorg je ervoor dat de doorvoersnelheid van jouw internetverbinding optimaal blijft. Wifi versterkers en wifi repeaters zorgen juist voor een lagere doorvoersnelheid in huis. De verbinding is dan wel overal in huis aanwezig, maar de snelheid van het internet zelf is laag. Wifi versterking via het stopcontact levert ook lang niet altijd het gewenste resultaat op. De adapters moeten op dezelfde stroomgroep zitten om goed te kunnen werken. En zelfs dan blijft je verbinding gevoelig voor storing!

Kies jouw multiroom wifi set voor thuis

Ben jij overtuigd? Bekijk dan hieronder de verschillende gebruiksvriendelijke multiroom wifi sets voor thuis! Volg de installatie handleiding en zet in simpele stappen jouw multiroom wifi voor thuis op. Je kunt bij veel aanbieders ook gebruik maken van hulp bij het installeren.

Ubiquiti AmpliFi HD multiroom wifi set

TP-Link Deco M9 Plus multiroom wifi set

Netgear Orbi RBK multiroom wifi set

Asus Lyra multiroom wifi set

Netgear RBK852 multiroom wifi set

Multiroom wifi brengt jouw smart home tot leven!

Wil je meer weten over smart home oplossingen voor thuis? Lees dan dit smart home artikel en doe inspiratie op!

De beste multiroom wifi set voor de allerlaagste prijs?

Lees multiroom wifi reviews, vergelijk multiroom wifi sets op technische specificaties en kies de multiroom wifi set die het beste bij jou past!

Ubiquity AmpliFi wifi aanbieding

TP-Link Deco M9 Plus wifi aanbieding

Netgear Orbi RBK wifi aanbieding

Asus Lyra wifi aanbieding

Multiroom wifi voor thuis

295,00
4.25

Multiroom wifi set

4.3/5

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *