alecto ws-5500 wifi weerstation met sensormast en weather underground app voor smartphone

Alecto WS-5500 wifi weerstation

Ben jij een echte weerfanaat? Dan is er namelijk niets leuker dan de weersverwachtingen van jouw eigen weerstation te kunnen ontvangen! Je voelt je direct een echte weerman of weervrouw met dit Alecto WS-5500 wifi weerstation. Als een ware weeramateur kun je de temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en zonkracht meten met je eigen weerstation sensoren.

Zelf het weer voorspellen en weermetingen van anderen ontvangen

Om dit uitgebreide Alecto WS-5500 wifi weerstation te kunnen gebruiken, hoef je overigens geen technisch wonder te zijn. Want dit draadloze digitale weerstation vergelijkt jouw weergegevens automatisch met die van andere weerstations. Dit digitale platform heet Weather Underground. Weather Underground is een bekende leverancier van weerinformatie en weer apps voor je smartphone. Het Weather Underground platform zorgt er dus voor dat jij jouw weermetingen gemakkelijk online kunt delen. Als je met je weerstation interessante weergegevens hebt gemeten, dan kun je die direct vergelijken met die van andere weerfanaten.

alecto ws-5500 wifi weerstation met sensormast en weather underground app voor smartphone
Digitale weermetingen met je eigen weerstation sensoren

Het Alecto WS5500 weerstation kun je gemakkelijk op je wifi netwerk aanmelden. Dit digitale weerstation wordt standaard bij jou afgeleverd met een echte sensormast. Op deze sensormast zijn al een wind- en regenmeter sensor aanwezig. Verder meet de Alecto de UV zonwaarde, de buitentemperatuur en luchtvochtigheid. Alle gegevens worden vervolgens draadloos doorgestuurd naar de bedien console. De bedien console is een draadloos kleurenscherm dat eruit ziet als een tablet. Bovendien is er een klein zonnepaneel op de sensormast aanwezig die ervoor zorgt dat de sensoren stroom krijgen. Zelf moet je dan nog 2 AA penlite batterijen in de sensormast stoppen.

Het draadloze bereik van de sensoren is maximaal 100 meter. Het draadloze bereik hangt af van andere objecten die tussen de sensoren en jouw bedien console in komen te staan. Je doet er goed aan om de reikwijdte eerst te testen. Daarna kun je de sensormast een vaste plek geven in je tuin of op het balkon.

Je eigen weerstation en weerstation app

Heb je even genoeg van het kleurenscherm van je weerstation? Je kunt net zo gemakkelijk een handige app op je smartphone gebruiken! Met de Wunderstation app kun je overal de meetgegevens van jouw weerstation zien.

De voordelen van dit Alecto WS-5500 weerstation op een rijtje
  • Draadloos digitaal weerstation met wifi
  • Mooi draadloos kleurenscherm (diameter 16 cm)
  • Meetgegevens delen via het Weather Underground platform
  • Je Alecto WS-5500 weerstation koppelen met een smartphone app
  • Draadloos bereik van de sensoren tot maximaal 100 meter
  • Je eigen sensormast voor het meten van UV en zonnestralen, luchtvochtigheid, windsnelheid en windrichting, luchtdruk, binnen- buiten- en gevoelstemperatuur, neerslag

Het Alecto weerstation wordt zonder 3 x AAA penlites voor de bedienconsole en zonder 2 x AA penlites voor de sensormast geleverd. Een netvoeding voor de bedienconsole en een tafelstandaard worden wel meegeleverd. En natuurlijk een handleiding in het Nederlands.

Meer over weerstations

Lees meer over digitale draadloze weerstations in het weerstation artikel op deze website. Hier lees je meer over de werking van een weerstation, de verschillen tussen de soorten weerstations, weerstation sensoren en de toepassingen waarvoor je een digitaal weerstation kunt gebruiken. Weerstations vergelijken en profiteren van weerstation aanbiedingen wordt zo heel eenvoudig.

Lees ook de artikelen over het Buienradar weerstation, de Click & Grow smartgarden en de keuzehulp voor drones.

Alecto WS-5500 wifi weerstation

183,00
4

Alecto WS-5500

4.0/5

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *