Koken met een rvs stoommandje stomen groente vlees vis vitaminen behouden

Koken met een RVS stoommandje

Een RVS stoommandje is ook voor jou een handig hulpmiddel tijdens het koken. De meeste RVS stoommandjes zijn verstelbaar en daardoor past het stoommandje in jouw grote en kleinere kookpannnen. Het RVS stoommandje kun je verstellen in een breedte tussen 14 centimeter en 23 centimeter.

Hoe werkt een RVS stoommandje?

Als je wilt gaan koken met een RVS stoommandje, kun je het mandje in de kookpan plaatsen met daarin een klein laagje water of bouillon. Vervolgens leg je de verse groenten en eventueel vis of vlees in het stoommandje.

Gezond koken en stomen met een stoommandje

Door het stoom van het kokende water worden de groenten en vis of vlees in het stoommandje gegaard. De vitaminen van je groenten en vis/vlees gaan tijdens het stomen niet verloren. Als je je voedsel in water zou koken, worden vitaminen opgenomen door het water. Ze gaan dan samen met het water verloren tijdens het afgieten en komen niet op je bord. Dat is natuurlijk erg zonde.

Koken met een RVS stoommandje levert dus snel een gezonde en voedzame maaltijd op. Tijdens het stomen worden de groenten in het RVS stoommandje bovendien lekker knapperig! Ben jij al overtuigd? Dan is koken in een rvs stoommandje voor jou nu de standaard!

Na het koken kun je je RVS stoommandje eenvoudig in de vaatwasser stoppen. Dankzij de compacte afmetingen kun je je RVS stoommandje daarna snel opbergen in een keukenlade of kast.

Koken met een joseph joseph stoommandje lotus bloem stomen groente vlees vis vitaminen behouden

Het RVS stoommandje is een praktische keukenhulp om gezond en lekker te eten. Ook tijdens het bereiden van baby hapjes is een RVS stoommandje heel handig. Laat je baby proeven van lekkere gestoomde groente hapjes waarin alle vitamines behouden zijn gebleven.

Lekkere kruimige aardappels kun je ook heel handig bereiden met hulp van je stoommandje. Aardappelen stomen met een stoommandje levert lekkere en ook gezonde gekookte aardappelen op. Door de combinatie van koken en stomen worden je aardappels heerlijk gaar en behouden ze hun smaak. Kies uit de verschillende stoommandjes. Natuurlijk kun je ook rijst stomen in een stoommandje of verse broccoli stomen met jouw stoommandje.

Groente, vis en vlees stomen met een bamboe stoommandje

Misschien stoom jij veel liever groentje, vlees en vis in een bamboe stoommandje? Etenswaren koken in een bamboe stoommandje levert natuurlijk ook een heerlijke gezonde maaltijd op! Afhankelijk van jouw voorkeuren kun je kiezen voor een bamboe stoommandje of rvs stoommandje voor de bereiding van jouw maaltijden. Houd er wel rekening mee dat een bamboe stoommandje wel smaak kan meegeven aan je etenswaren.

broccoli en groente stomen in een bamboe stoommandje
Bamboe stoommandje 15 cm
Etenswaren bereiden zonder stoommandje in de magnetron

Misschien zit jij nog zonder stoommandje en vraag jij je af of je groente en vlees kunt stomen in de magnetron? Dat kan zeker! Lees de volgende gebruiksaanwijzingen om groente en aardappelen te stomen in jouw magnetron.

Je kunt de aardappelen of groente die je wilt bereiden in een bakje doen. Je dient dan een scheut water hieraan toe te voegen. Let erop dat het bakje wat je gebruikt, geschikt is voor verwarming in een magnetron. Dan kun je het bakje met etenswaren afdekken. Dit kun je doen met een etensbord dat je omkeert of met een stuk keukenfolie. Tijdens de bereiding in de magnetron moet er wel damp kunnen ontsnappen! Vervolgens ga je het bakje met etenswaren enkele minuten verwarmen in de magnetron stand. Als jouw magnetron klaar is met verwarmen, kun je de folie of het etensbord van het bakje verwijderen. Doe dat voorzichtig want er kan hete waterdamp vrijkomen tijdens het verwijderen. Eet smakelijk!

Lees ook de artikelen over andere handige hulpmiddelen in de keuken, zoals de kruidenvijzel met kom en stamper, de Joseph Joseph Index snijplanken en de Princess Sous-vide stick.

Koken met een RVS stoommandje

8,50
4

RSV stoommandje

4.0/5

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *