focus op het gezin leuke activiteiten tips

Focus op het gezin; bruikbare tips

In onze gezamenlijke strijd tegen het corona virus, waarbij de meesten van ons momenteel aan huis gekluisterd zijn, kunnen de volgende tips heel praktisch blijken. De focus op het gezin is hierbij een belangrijk thema.

De zorgen om ons eigen welzijn en dat van onze naasten brengt spanningen met zich mee die minder positief zijn voor de sfeer in huis. De combinatie van thuiswerken en de kinderen vermaken is bovendien een uitdaging die het nodige vraagt van ouders. Hoe houden we het covid-19 virus buiten en de warmte en gezelligheid binnen?

Terwijl er notabene in ons eigen kikkerlandje hard wordt gewerkt aan een corona vaccin en we in de supermarkt (gelukkig) weer vaker volle schappen aantreffen, kunnen de volgende praktische tips helpen om deze bijzondere periode als gezin goed door te komen.

Hygiene tips

Wat we nu allemaal in ieder geval (toch?) allemaal doen is :

  • vaak handen wassen
  • niezen en hoesten in onze elleboog
  • papieren zakdoekjes gebruiken waar mogelijk
  • afstand houden tot onze naasten
  • hygiene materiaal tips
Zeep pompje versus zeepblok

Het bekende handpompje met vloeibare handzeep heeft de afgelopen tijd enorm aan populariteit gewonnen ten opzichte van een blokje zeep. Zo’n handpompje voor vloeibare zeep is navulbaar en gevoelsmatig vinden de meesten van ons dit schoner dan het zeepje dat iedereen fysiek in handen heeft. We moeten echter niet vergeten dat dit zeeppompje ook geregeld moet worden schoongemaakt. Iedereen komt met bevuilde handen aan het handpompje; het is dan ook logisch dat het pompje vuil wordt en dus regelmatig gereinigd moet worden. Maak de zeep pompjes in huis daarom schoon en daarna droog. 

Coronazeep – Seesoap

Nu we het toch over zeep hebben; een voorbeeld van een praktische vinding van hollandse bodem is de coronazeep. Deze zeep is door de bedankers, zussen Sophie en Michelle Peters, gedoopt tot Seesoap. De See soap is een handzeep waarmee je precies kunt zien of je je handen goed gewassen hebt. Reuze handig in de strijd tegen het coronavirus.

Na een hoeveelheid van deze coronazeep op je handen te hebben gedaan, kleurt deze je handen na enkele seconden helblauw. Je kunt dan simpelweg controleren welke delen van je handen je tot dan toe niet goed hebt gewassen! Helblauwe delen zijn goed gewassen, de andere delen niet. Simpeler kan het niet!

Reinigen van gladde oppervlakken

Het corona virus verspreidt zich via kleine druppeltjes. Hierdoor kunnen dragers van het virus onbedoeld een besmettingsbron achterlaten als ze met (vaak onbewust) vuile handen bijvoorbeeld een deurklink vastgrijpen of het winkelwagentje in de supermarkt aanduwen. Het is dus ook te adviseren om gladde oppervlakken in huis regelmatig met een schone doek af te nemen.

De voors en tegens van een mondkapje

Een mondkapje biedt de mensen om jouw heen bescherming wanneer jij niest of hoest. Daarentegen is het mondkapje na korte tijd ook zelf een besmettingsbron en moet je deze dus al heel snel vervangen of grondig desinfecteren. Verder kan het gebruik van een mondkapje ertoe leiden dat je je gezicht meer of juist minder aanraakt. Dat is per persoon uiteraard verschillend. Het doel moet zijn om je gezicht zo min mogelijk aan te raken. Als het gebruik van een mondkapje jou hierbij helpt, dan is een mondkapje dus een nuttig hulpmiddel in de strijd tegen de verdere verspreiding van corona. Als je een mondkapje niet prettig vindt, kun je hetzelfde doel bereiken door een papieren zakdoek tegen je mond te houden bij niezen en/of hoesten.

Focus op het gezin – met kinderen praten over corona

Hoe kun je corona uitleggen aan je kinderen zonder ze onnodig angstig te maken? Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen, kun je ze uitleggen wat het corona virus is en hoe het zich verspreidt. Een mogelijke uitleg is : ‘Het corona virus is een nieuwe ziekte waardoor mensen verkouden worden en moeilijk adem kunnen krijgen. Vooral oudere mensen en mensen die al andere ziektes hebben zijn er gevoelig voor.’ Vervolgens is het goed om je kinderen actief te betrekken bij het voorkomen van verdere verspreiding. Het geven van (voor hen) begrijpelijke taken helpt ze om te begrijpen wat zij zelf kunnen doen en om minder angstig te zijn. ‘We wassen onze handen extra goed na het spelen en na het naar het toilet gaan’.

Focus op het gezin – leuke activiteiten

Nu we dan toch thuis bij elkaar zijn, kunnen we de tijd samen ook maar zo gezellig en aangenaam mogelijk maken!

Er is nu misschien wel weer tijd om met een leuke legpuzzel aan de slag te gaan of om samen met de kinderen een nieuw bordspel te spelen. Picknicken in eigen tuin was nog nooit zo leuk; een echte picknickmand en picknick kleed maken het extra gezellig. Hadden we die lego bouwdoos nou al eens in elkaar gezet? Of trek je tijdens het thuis`werken´ met je draadloze oortjes terug in je comfortabele hangmat. Op een kindertablet kunnen jouw kinderen leuke spelletjes spelen maar ook met taal en rekenen aan de slag!

Spelen de kinderen graag buiten? Dan zijn de artikelen over de Carrera RC Ford Raptor en de Sunny Billy Beach bolderkar ook interessant om te lezen.

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *