tips om kosten te besparen gratis bespaartips

Tips om kosten te besparen

Natuurlijk wil jij ook aan het einde van de maand zoveel mogelijk euro’s overhouden. Ondanks dat we in een rijk en welvarend land leven, is het maar wat fijn om te kunnen besparen op je uitgaven. Die welverdiende euro’s geef je het liefste uit aan leuke gadgets, een uitje met familie en vrienden, of je zet het geld apart en spaart zo een zakcentje op voor een lange zonnige vakantie.. Tips om kosten te besparen vind je hier!

De volgende tips en trucs gaan jou helpen om elke maand net iets meer over te houden! Deze pagina wordt geregeld bijgewerkt, dus kom nog eens terug voor meer tips om kosten te besparen. Kosten besparen hoeft niet saai en vermoeiend te zijn; deze tips helpen je snel op weg!

Bespaartip 1 : Besparen op je zorgkosten premie

Een van de grootste kostenposten in jouw maandelijkse begroting is zonder twijfel de zorgkosten premie. Maandelijks incasseert onze zorgverzekeraar forse bedragen voor de basispremie en aanvullende verzekering. Het is de moeite waard om op een druilerige doordeweekse avond niet de televisie in te schakelen, maar online de premie van jouw zorgverzekeraar te vergelijken met die van andere verzekeraars. Het voordeel kan oplopen tot tientallen euro’s per maand.

zorgpremie vergelijken
VGZ zorgverzekering met royale dekking al vanaf E 113,95 p/mnd. Bespaar ook E 156,60 p.p.!
Bespaartip 2 : Besparen op je energierekening

De energierekening is een maandelijks wederkerende kostenpost. Natuurlijk heb jij je woning al energiezuiniger gemaakt met behulp van dubbelglas, spouwmuur isolatie, dakisolatie en een efficiente verwarming. Heb je geen zin (meer) in ingrijpende verbouwingen, dan kun je met een paar simpele muiskliks ook de energietarieven van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Verplicht onderwerp: Uw energieprijs ook gem. 10% goedkoper met E 320,00 korting? OF Profiteer van gem. 10% goedkopere energietarieven en E 320,00 korting
Bespaartip 3 : Neem afscheid van oude lampen en kies voor LED

De hoogte van je stroomrekening gaat in rap tempo omlaag als je alle oude gloeilampen en spaarlampen in huis vervangt voor LED lichtbronnen. De keuze is reuze wanneer je in de woonwinkel, drogisterij, supermarkt of bouwmarkt de LED verlichting bekijkt. LED lichtbronnen zijn er in verschillende vormen, lichtsterktes, fittingen en in uiteenlopende kleuren. Maak de keuze voor koel wit, neutraal wit of warm wit. Natuurlijk kun je ook gaan voor slimme LED lichtbronnen die je via je smartphone of tablet kunt aansturen. Of kies voor LED filament lampen voor dat warme gezellige gloeilamp effect!

Bespaartip 4 : Sluit je aan bij initiatieven als Too Good To Go

Door je aan te sluiten bij initiatieven als Too Good To Go bespaar je niet alleen op de kosten van je wekelijke boodschappen. Je levert ook een positieve bijdrage aan je directe leefomgeving door voedselverspilling tegen te gaan. Door de Too Good To Go app op je telefoon te installeren kun je in één oogopslag zien welke ondernemers bij jou in de buurt meedoen aan dit initiatief.

Too Good To Go App in de App Store
To Good To Go App in de Google Playstore

Aangesloten ondernemers bieden op het Too Good To Go platform voordelig geprijsde restanten aan. Dit kan vanalles zijn! Bij een bakker kan dit een mix van brood- en banketlekkernijen zijn, bij de supermarkt kunnen dit allerlei levensmiddelen zijn en bij een chinees restaurant kun je je slag slaan door voor een aangepaste prijs een lekkere maaltijd op te halen.

Bespaartip 5 : Kook niet meer op gas, maar op inductie

Ben jij ook geschrokken van de afrekening van je energiemaatschappij? De prijs per kubieke meter gas is de laatste jaren snel gestegen. Bovendien heft de Nederlandse regering hoge energiebelastingen op gasverbruik en nemen de kosten van het onderhoud en beheer van het gasleiding netwerk ook toe. Door afscheid te nemen van het gasfornuis en te kiezen voor koken op inductie, kun je je gasverbruik drastisch omlaag brengen.

Bericht auteur: Reviewgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *