grohe red kokendwaterkraan 3-in-1 boiler

GROHE Red kokendwaterkraan

In een moderne keuken is een kokendwaterkraan geen bijzonderheid meer. Denkend aan een kokendwaterkraan is het merk Quooker misschien wel de bekendste fabrikant van kokendwater kranen. Maar ook een bekende sanitair fabrikant als GROHE heeft nu uitstekende kokendwaterkranen in het leveringsprogramma. De GROHE Red kokendwaterkraan levert kokend heet water zonder dat je hierop hoeft te wachten.

De kokendwaterkraan is kostenbesparend

In vergelijk met een geiser is de GROHE Red kokendwaterkraan kostenbesparend. Er wordt geen water meer onnodig weggespoeld omdat het niet op temperatuur is. Bovendien verbruikt een geiser gas en gas is alles behalve goedkoop. Een aparte waterkoker (die ook stroom verbruikt) heb je niet meer nodig. De GROHE Red kokendwaterkraan kan met één druk op de knop direct kokend heet water leveren. Natuurlijk kun je de kraan ook gebruiken voor gewoon verwarmd of koud water.

De kokend water kraan GROHE Red ontvang je samen met een compacte boiler. Deze boiler kun je in het aanrechtkastje onder de wasbak plaatsen. Als je er geen vertrouwen in hebt dat je deze kokendwaterkraan zelf goed kunt plaatsen, kun je dit ook door een installateur laten doen. De installatie is relatief eenvoudig en je kunt de kraan daarna direct gaan gebruiken!

GROHE Red kokendwaterkraan kenmerken
 • Boiler capaciteit (M) 3 liter / (L) 5,5 liter kokend heet water
 • Handige panvul functionaliteit : 60 seconden kokend heet water
 • Holiday Modus voor als je niet thuis bent – energiebesparend
 • Werkt ook als mengkraan; aansluiting op koud- en warmwaterleiding
 • Energielabel A, stand-by stroomverbruik slechts 10 cent per dag
grohe red kokendwaterkraan 3-in-1 boiler
Hoe werkt de GROHE Red kokendwaterkraan?

GROHE heeft bij de Red kokendwaterkraan gedacht aan kindveiligheid. De kraan is voorzien van een zogenaamde lock-knop die moet worden ingedrukt om de kraan te activeren. Als het lampje knippert (na 1 seconde), kun je de onderste knop indrukken en begint het water te stromen. Zodra je de knop hebt losgelaten, stopt het water weer met stromen. Om te voorkomen dat je de knoppen lang ingedrukt moet houden, is er ook de handige panvul functie. Om de panvul functie te activeren, druk je tweemaal kort op de lock-knop en eenmaal op de onderste knop. De GROHE Red kokendwaterkraan zal nu voor 60 seconden lang kokend heet water uit de kraan laten komen. De greep aan de rechterzijde van de GROHE kokend water kraan functioneert als een gewone mengkraan. Hiermee kun je naar wens koud en verwarmd water uit de kraan laten stromen.

De boiler van de GROHE Red

De compacte boiler van de GROHE Red kokendwaterkraan is gemaakt van sterk titanium. De positieve eigenschappen van titanium zijn dat het materiaal goed bestand is tegen de grote temperatuurwisselingen. Bovendien is titanium niet gevoelig voor corrosie. Ook heeft de keuze voor titanium een positieve uitwerking op de smaak van het water; het water uit de boiler heeft geen metaalsmaak. De medium of large boiler kun je plaatsen in het keukenkastje onder de wasbak. Houd er rekening mee dat je voor de kokendwaterkraan een vrij stopcontact nodig hebt.

Wat kun je met de GROHE Red kokendwaterkraan?

De kokendwaterkraan wordt al snel je beste vriend in de keuken!
De kraan is zeer handig tijdens :

 • Het zetten van koffie, thee en andere warme dranken
 • Het wellen van woknoedels
 • Het opzetten van kokend water voor soep, eieren, aardappels
 • Het ontvellen van paprika’s en tomaten

Maar ook voor :

 • Het afspoelen / voorspoelen van vuile vaat
 • Het steriliseren van speelgoed & babyflesjes

Kies de GROHE Red kokendwaterkraan uitvoering die het beste bij jou en jouw keuken past! Afhankelijk van de boiler capaciteit en het gekozen model kraan, lopen de prijzen van de GROHE Red uiteen van 699,00 tot 925,00 Euro.

Tip! Registreer je Grohe Red aankoop gratis op de website van GROHE en ontvang 3 jaar fabrieksgarantie in plaats van 2 jaar.

Lees ook de artikelen over de GROHE Sense Guard kit, Sola pannenset Juvia en de slimme wifi thermostaat Honeywell Evohome.

GROHE Red kokendwaterkraan

699,00
4

GROHE Red kokendwaterkraan

4.0/5

Plus

 • Kinderbeveiliging
 • Kostenbesparend
 • Zelf installeren

Min

 • Boiler neemt ruimte in

Bericht auteur: Reviewgids