Tile Pro bluetooth tracker zoeklabel met smartphone tile app

Tile Pro bluetooth tracker

Deze bluetooth trackers maken een einde aan de zoektocht naar belangrijke spulletjes in huis!

In onze drukke levens zijn we maar altevaak op zoek naar één van de vele afstandsbedieningen, de fiets- of huissleutels, de lievelingsknuffel van de kleine spruit of de laadstekker van de smartphone. Hoe vervelend is het als je toch al krappe dagschema in de war wordt geschopt door het zoeken naar dit soort spullen! Dankzij de Tile Pro bluetooth tracker kan er snel een einde komen aan de steeds terugkerende zoektochten naar kwijtgeraakte spullen.

De Tile Pro is een kleine, slimme bluetooth tracker die je overal aan vast kunt maken. Met je smartphone kun je deze Tile Pro trackers op elk gewenst moment snel traceren. Het terugvinden van je spullen is niet langer een kwestie van geluk; de slimme technologie van de Tile Pro bluetooth tracker zorgt ervoor dat jij je spulletjes supersnel weer hebt teruggevonden!

Tile Pro? Hoe werkt dat?

Hoe het werkt? De Tile Pro bluetooth trackers onderhouden een verbinding met je smartphone. Om de Tile Pro tracker te gebruiken, heb je tenminste Bluetooth versie 4.0 nodig en de locatie-services ingeschakeld hebben op een Apple smartphone (iOS 8.1 of hoger) of Android smartphone (Android 4.4 KitKat/Lollipop. Verder is er de Tile-app die je dient te openen op je smartphone, of deze applicatie moet op de achtergrond blijven draaien als je je Tile Pro bluetooth trackers wilt kunnen blijven volgen.

Zoeken naar je bluetooth trackers doe je niet alleen!

De Tile Pro technologie zet alle andere Tile Pro gebruikers in om jou te helpen en je spulletjes nog sneller te kunnen vinden! Het netwerk van Tile Pro trackers wordt continu bijgewerkt door andere Tile Pro gebruikers. Zodra een Tile Pro bluetooth tracker zich binnen het bereik van een willekeurige gebruiker van de Tile app bevindt, wordt de locatie van de Tile Pro tracker bijgewerkt. Dit systeem werkt volledig anoniem en vergroot de kans dat je je zoekgeraakte item sneller zult kunnen vinden. Natuurlijk werkt dit principe ook omgekeerd; doordat jij de Tile-app gebruikt, help je ook anderen om hun waardevolle kwijtgeraakte items sneller terug te vinden.

Kwijtgeraakte items terugvinden die buiten jouw zoekgebied liggen

De slimme community-based zoekmethode die de Tile bluetooth zoeklabel tracker oplossing biedt, zorgt ervoor dat je ook items zult kunnen vinden die buiten het logische zoekgebied liggen. Als je bijvoorbeeld in en rond je huis naar je fietssleutels zoekt, maar je bent ze in de aula op school verloren, dan zal de Tile-app je direct kunnen informeren dat je de sleutels op school zult gaan vinden en niet thuis! In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat er op school meer gebruikers van de Tile Pro bluetooth trackers zijn.

Tile Pro bluetooth tracker zoeklabel met smartphone app
De werking van de Tile smartphone app

De Tile app kan meldingen versturen naar je telefoon als de locatie van een bluetooth Tile is bijgewerkt op de kaart. Je kunt Tile Pro ook andersom inzetten; als je je telefoon kwijtbent, kun jedeze makkelijk vinden door te dubbelklikken op een van je Tile Pro bluetooth trackers. Als je mobiele telefoon zich binnen bereik van je Tile Pro bevindt, zal je telefoon een geluidssignaal afgeven, ook als je je telefoon op stil had gezet. Kom je in een situatie dat je zoekgeraakte telefoon zich niet binnen het bereik van een van je Tiles bevindt, dan is er nog altijd de Tile webapplicatie die je kunt gebruiken om de laatste locatie van je telefoon te zien.

Jouw Tile Pro bluetooth tracker account kun je delen met één ander e-mailadres. Dat is praktisch, want dan kunnen jullie allebei de locatie van jullie Tiles bijwerken, een Tile Pro een geluidssignaal laten afgeven, de laatst bekende locatie van jullie Tile zoeklabels zien op de kaart en een melding krijgen als een Tile bluetooth tracker gelocaliseerd is.

Werktijd en draadloos bereik van de Tile Pro bluetooth zoeklabels

De Tile Pro bluetooth trackers werken op een knoopcel batterij (CR2032). Op zo’n kleine knoopcel van de bluetooth tracker een jaar probleemloos functioneren. RFID-blocking wallets, zoals bijvoorbeeld de Exentri Wallet, kunnen de werking en reikwijdte van een Tile Pro tracker negatief beinvloeden.

Voor de Tile-Pro bluetooth trackers wordt een draadloos bereik tot maximaal 120(!) meter opgegeven. Dat is een afstand die je hoogstwaarschijnlijk in de praktijk niet zult halen. Alle objecten tussen de Tile Pro tracker en jouw smartphone zullen het bereik verminderen.

De Tiles gebruikersaccount

Je kunt een oneindig aantal Tiles aan je gebruikersaccount koppelen. Maar je smartphone kan tot maximaal 8 (iOS) of 4 (Android) verbindingen tegelijkertijd onderhouden. Als je meer Tiles in gebruik hebt, zal je smartphone een verbinding maken met de Tiles bovenaan de lijst in je Tile applicatie. Als je verbinding wilt maken met andere Tile trackers, kun je ze hogerop in de trackerlijst plaatsen. Dit principe kun je toepassen voor Tiles die je plaatst op voorwerpen die je niet dagelijks gebruikt.

De Tile Pro bluetooth zoeklabels hebben een IP55 normering tegen stof- en vochtindringing. Ze zijn echter niet waterdicht! Als je zoekgeraakte item met Tile te water is geraakt, zul je hem met behulp van de app niet kunnen terugvinden…

De Tile bluetooth label tracker als sticker

Er is nu ook een Tile bluetooth tracker in stickervorm. De ronde sticker is 7 millimeter dik en heeft een diameter van 2,7 centimeter. Ze zijn opnieuw op te plakken, daarvoor verkoopt Tile extra plakstrips. De nieuwe Tile Sticker heeft een bereik van bijna 50 meter en is waterdicht. De ingebouwde batterij van deze sticker gaat drie jaar mee.

Tile Pro bluetooth tracker zoeklabel sticker

De Tile Stickers zijn te koop in 2-pack en 4-pack voor respectievelijk 39,99 euro en 64,99 euro. Bestellen kan via de Tile website en de grotere webwinkels.

Lees ook de artikelen over de Apple AirPods, de Grohe Sense Guard kit en de kieshulp voor Smart Home domotica.

Tile Pro bluetooth tracker

84,99
4.25

Tile Pro zoeklabel 4-pack

4.3/5

Bericht auteur: Reviewgids