grohe sense guard kit slimme waterregelaar met app

Grohe Sense Guard kit

Grohe Sense Guard; slimme waterbesturing en water security set – maakt je watergebruik in huis slimmer en veiliger.

Grohe heeft een slim waterregelsysteem ontwikkeld dat je huis beschermt tegen lekkages en het waterverbruik in kaart helpt te brengen. De Grohe Sense Guard kit bestaat uit verschillende onderdelen en is naar wens uitbreidbaar.

grohe sense guard kit slimme waterregelaar met app

Grohe Sense Guard

De Grohe Sense Guard is een slimme waterleiding module die op een handige plaats in de water pijpleiding gemonteerd wordt. Het is aan te bevelen deze module door een servicemonteur te laten plaatsen zodat je er zeker van bent dat dit op een correcte manier wordt gedaan. Met behulp van de handige wandmontageset duurt de installatie van de Sense Guard leiding module ongeveer een uur. De Grohe Sense Guard module zal automatisch de watertoevoer afsluiten in de volgende situaties :

  • Als het systeem een leidingbreuk ontdekt
  • Wanneer het waterverbruik veel hoger is dan gebruikelijk
  • Er een micro-lek is gevonden

De module waarschuwt je natuurlijk via de app op je smartphone met push berichten, maar ook met rood knipperende verlichting en een zoemtoon als er een probleem is ontdekt. Ook bij een wegvallende netwerkverbinding zal de Sense Guard, dankzij slimme Aqua IQ algoritme technologie, kunnen blijven alarmeren.

grohe sense guard kit slimme waterregelaar met app

Grohe Sense sensoren

Drie Grohe Sense sensoren maken ook deel uit van deze Grohe Sense Guard kit. De sensoren werken op AAA batterijen en zijn ontwikkeld om snel een overstroming en/of een hoge luchtvochtigheid te kunnen detecteren. Omdat de Grohe Sense sensoren compact en volledig draadloos zijn, kun je ze op iedere gewenste locatie plaatsen waar geregeld water wordt gebruikt. Hierbij kun je denken aan de keuken, de badkamer, de ruimte waar de wasmachine staat en bijvoorbeeld een zolder of schuur waar regenwater je huis zou kunnen binnendringen. Leg de Grohe Sense sensor eenvoudig op de grond en in de buurt van een huishoudelijk apparaat of een andere mogelijke lekkagebron. Met behulp van de optioneel verkrijgbare Grohe Sense sensor verlengset vergroot je het bereik van een sensor. De sensor verlengkabel kun je eenvoudig vlakbij moeilijk bereikbare plaatsen neerleggen, zoals onder je wasmachine. De sensoren zelf hebben een IPX3 normering tegen vochtindringing.

Grohe Sense app

De Grohe Sense Guard leidingmodule en de Grohe Sense sensoren zijn via wifi verbonden met je smartphone. Met behulp van de gebruiksvriendelijke Grohe Sense app heb je snelle en volledige controle over de watervoorziening in jouw huis. Het waterverbruik wordt gemeten, je kunt instellingen wijzigen en de watertoevoer op elk gewenst moment uitschakelen.

De werking van de Grohe Sense Guard kit

De snelheid waarmee de Grohe Sense Guard kit een leidingbreuk en lekkage kan ontdekken is afhankelijk van het algemene watergebruiksprofiel. Daarom is er op voorhand niets te zeggen over het tijdsverloop tot het activeren van de Aquablock functie; het afsluiten van de watertoevoer. Je kunt de detectiesnelheid van de Grohe Sense Guard kit verbeteren door op alle risicovolle locaties in huis een Grohe Sense sensor te plaatsen.

Het systeem voert elke 24 uur een microlektest uit. Het leidingbuis materiaal, de omvang en andere factoren van het leidingsysteem in jouw huis zijn van invloed op de resultaten die je met deze test krijgt. De Grohe Sense sensoren monitoren de luchtvochtigheid en temparaturen in de ruimte waar je ze plaatst. Door dit langere tijd te doen, kun je duidelijkheid krijgen over hoe de temperaturen en luchtvochtigheid zich over langere tijd per ruimte ontwikkelen.

Door zelf parameters in te stellen; bijvoorbeeld een minimale temperatuur, kun je de Grohe Sense Guard kit opdracht geven je te alarmeren als de temperatuur te lang onder een bepaalde waarde is. Zo zou je een bevroren waterleiding en vorstschade kunnen voorkomen!

Past de Grohe Sense Guard kit op mijn waterleiding systeem?
  • Grohe leidingmodule Sense Guard – 205 x 92 mm
  • Water sensor – 84 mm (diameter) x 35 mm dikte
  • Grohe Sense sensor verlengkabel (optie) : 1500 mm lengte
Conclusie

De kleinste lekkages in leidingen, kranen, douches en toiletten kunnen zorgen voor peperdure herstelrekeningen. Kleine lekkages kunnen soms zelfs jarenlang onopgemerkt blijven. Wanneer het vocht in vloeren en muren trekt, ontstaat er meer schade en is de kans op schimmelvorming groot. De Grohe Sense Guard kit geeft je inzicht in je waterverbruik, alarmeert bij mogelijke lekkages en sluit de watertoevoer af. De nuttige statistieken over de temperatuur en luchtvochtigheid in je huis helpen je om mogelijke problemen in je waterleiding systeem tijdig te ontdekken.

De Grohe Sense Guard kit werkt samen met Nest®

Superhandig! De Grohe Sense Guard kit werkt samen met de Google Nest slimme thermostaat. Wanneer je van huis vertrekt en de Google Nest detecteert dit, dan kan de Grohe Sense Guard het water automatisch uitschakelen. Dit kan direct, of met een vertraging (zodat je vaatwasser of wasmachine zijn programma kan afmaken). Als je thuiskomt, wordt de watertoevoer automatisch weer ingeschakeld.

Lees ook de artikelen over Smart Home domotica, de slimme rolgordijnen van Ikea en de Philips Hue led sfeerverlichting.

Grohe Sense Guard kit

575,00
4.25

Grohe Sense Guard kit

4.3/5

Bericht auteur: Reviewgids