Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

De naam Roborock zul je wellicht al kennen vanwege de succesvolle Roborock Mi S5 en Roborock S50 Max. Fabrikant Roborock komt nu in samenwerking met Xiaomi met de Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger. Online vind je ook modellen als de Roborock i7 en Roborock S60. Dat zijn typebenamingen van dezelfde robot stofzuiger voor de Chinese markt. Lees meer over de Roborock S6 / S60 robot stofzuiger in deze review!

Uiterlijk van de Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

Op het eerste gezicht lijkt de Roborock S6 robot stofzuiger sterk op zijn voorgangers. Echter is bij de ontwikkeling van de S6 wel gebruik gemaakt van bouwmaterialen van hogere kwaliteit. De bedieningsknoppen bovenop de robot stofzuiger hebben een verandering ondergaan. Je bedient de Roborock nu met een tuimelschakelaar die toegang geeft tot meerdere functies.

Mapping en navigatie van de Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

Een robot stofzuiger als de S6 brengt met behulp van algoritmen de te zuigen ruimten in kaart. Een verbeterd algoritme in de robotstofzuiger zorgt ervoor dat deze S6 een ruimte sneller in kaart kan brengen. Het logische gevolg is dat jouw Roborock robot stofzuiger de ruimte grondig en snel kan stofzuigen. Je kunt het verbeterde mapbeheer systeem met een app op jouw smartphone of tablet gebruiken. Het is nu mogelijk om kamerkaarten permanent op te slaan, zodat je deze bij een nieuwe sessie weer kunt activeren. Natuurlijk wil jij meerdere ruimten en verdiepingen in huis met de Roborock S6 gaan stofzuigen. Dan is dit mapping beheer een belangrijke technische verbetering.

Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger
Stofzuigen met Roborock S6

De Roborock S6 stofzuiger robot heeft een verwijderbare stof opvangbak met een wasbaar filter. De opvangbak heeft een capaciteit van 480 ml. De Roborock S6 maakt, in vergelijk met andere robotstofzuigers, minder geluid dankzij een geluiddempend luchtfilter.

Het borstelgedeelte van de robotstofzuiger kun je heel gemakkelijk afkoppelen. Je kunt dan verward haar of ander vuil van de borstels verwijderen. De poetsfunctie of veegfunctie kan de Roborock S6 uitvoeren met zowel afwasbare microvezeldoeken als wegwerpdoekjes. Deze wegwerpdoekjes kun je separaat kopen. De Roborock S6 beschikt verder nog over een watertank van 150 mililiter voor het vochtig reinigen van vloeren.

De werktijd van de Roborock S6 robotstofzuiger is ongeveer 2,5 uur. De robotstofzuiger wordt gevoed door een batterij van 5200 Mah. Als de batterijcapaciteit lager dan 20% is, gaat de robotstofzuiger zelfstandig terug naar zijn laadstation om bij te laden.

De Roborock S6 bedienen met de Mi Home App

Je bedient de Roborock S6 stofzuiger robot eenvoudig op afstand met de handige Mi Home bedien-app. Met behulp van deze app kun je jouw kamerkaarten beheren. Verder kun je een timerfunctie instellen zodat jouw robot stofzuiger op ingestelde tijden zijn taken uitvoert. Tevens kun je het werkgebied in een bepaalde kamerkaart handmatig verkleinen door een virtueel grensgebied op de kamerkaart te markeren. Met de handige tapijt-mode merkt de Roborock het zelf als er meer zuigkracht nodig is. Ook een dik tapijt of vloerkleed kan de S60 dan prima schoonzuigen. Je kunt de zuigkracht van de Roborock S6 natuurlijk ook zelf verhogen of verlagen.

Conclusie

De Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger is een aanrader als je van plan bent een moderne robot stofzuiger aan te kopen. De S60 biedt voldoende werktijd en laat zich goed bedienen via de Mi Home app. Hij voert zijn taken effectief uit dankzij het verbeterde mapping beheer systeem.

De dweilfunctie van robotstofzuigers als de S6, daarover lopen de meningen uiteen. Hardnekkige vlekken zal jouw robotstofzuiger misschien deels weg kunnen dweilen, maar voor het bijhouden van jouw vloer is deze functie prima!

Lees ook de artikelen over de Gardena robotmaaiers, de Google Nest slimme thermostaat en de electrische gordijnrails en gordijnmotor set.

Roborock Xiaomi S7 robotstofzuiger

519,00
4.25

Roborock S6 robotstofzuiger

4.3/5

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *