Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

Na de succesvolle Roborock S5-serie, nu bijna 2 jaar geleden, brengt fabrikant Roborock in opdracht van Xiaomi de nieuwe Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger naar Europa. Op het internet wordt ook wel verwezen naar de Roborock T6, maar dat is de typebenaming van de uitvoering die voor de Chinese markt bestemd is.

Uiterlijk van de Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

Op het eerste gezicht lijkt de Roborock S6 robot stofzuiger sterk op zijn voorgangers. Echter is bij de ontwikkeling van de S6 wel gebruik gemaakt van bouwmaterialen van hogere kwaliteit. De bedieningsknoppen bovenop de robot stofzuiger hebben wel een verandering ondergaan. U bedient de Roborock S6 nu met een tuimelschakelaar die toegang geeft tot meerdere functies.

Mapping en navigatie van de Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

Een robotstofzuiger als de S6 brengt met behulp van algoritmen de te zuigen ruimten in kaart. Een verbeterd algoritme in de robotstofzuiger zorgt ervoor dat de S6 een ruimte sneller in kaart kan brengen en deze vervolgens effectiever kan stofzuigen. U kunt het verbeterde mapbeheer systeem met een app op uw smartphone of tablet gebruiken. Het is nu mogelijk om kamerkaarten permanent op te slaan, zodat u deze bij een nieuwe sessie weer kunt activeren. Als u meerdere ruimten en/of verdiepingen in huis met de Roborock S6 wilt gaan stofzuigen, is dit mapping beheer een belangrijke technische verbetering.

Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger
Stofzuigen met Roborock S6

De Roborock S6 stofzuiger robot heeft een verwijderbare stof opvangbak met een wasbaar filter. De opvangbak heeft een capaciteit van 480 ml. De Roborock S6 maakt, in vergelijk met andere robotstofzuigers, minder geluid dankzij een geluiddempend luchtfilter.

Het borstelgedeelte van de robotstofzuiger is eenvoudig af te koppelen zodat u de mogelijkheid heeft om verward haar of ander vuil van de borstels teverwijderen. De poetsfunctie of veegfunctie kan de Roborock S6 uitvoeren met zowel afwasbare microvezeldoeken als wegwerpdoekjes. Deze wegwerpdoekjes kunt u separaat kopen. De Roborock S6 beschikt verder nog over een watertank van 160 ml. voor het vochtig reinigen van vloeren.

De werktijd van de Roborock S6 robotstofzuiger is ongeveer 2,5 uur. De robotstofzuiger wordt gevoed door een batterij van 5200 Mah. Als de batterijcapaciteit lager dan 20% is, gaat de robotstofzuiger zelfstandig terug naar zijn laadstation om bij te laden.

De Roborock S6 bedien App Mi Home

U bedient de Roborock S6 stofzuiger robot eenvoudig op afstand met de handige Mi Home bedien-app. Met behulp van deze app is het onder andere mogelijk om de kamerkaarten te beheren en een timerfunctie in te stellen zodat de robotstofzuiger op gewenste tijden zijn taken uitvoert. Tevens kunt u het werkgebied in een bepaalde kamerkaart handmatig verkleinen door een virtueel grensgebied op de kamerkaart te markeren. Met de handige tapijt-mode detecteert de Roborock automatisch dat er meer zuigkracht benodigd is om de ondergrond goed te kunnen schoonzuigen. U kunt de zuigkracht van de Roborock S6 overigens ook op elk gewenst moment handmatig verhogen of verlagen.

Conclusie

De Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger is een prima keuze als u toch al voornemens was een moderne robotstofzuiger aan te kopen. De S6 biedt voldoende werktijd, laat zich goed bedienen via de Mi Home app en voert zijn taken effectief uit dankzij het verbeterde mapping beheer systeem.

Lees ook de artikelen over de Gardena robotmaaiers, de Google Nest slimme thermostaat en de electrische gordijnrails en gordijnmotor set.

Roborock Xiaomi S6 robotstofzuiger

559,00
4.25

Roborock S6 robotstofzuiger

4.3/5

Post Author: Reviewgids