somfy mornin+ gordijnmotor set met app

Somfy Mornin+ gordijnmotor set

Draadloos je gordijnen openen en sluiten met een app!

De keuze aan allerlei handige smart home domotica oplossingen neemt gestaag toe. Een voorbeeld van een leuke smart home oplossing die bovendien prima betaalbaar is, is deze Somfy Mornin+ gordijnmotor set.

Deze Somfy gordijnmotor set is voor iedereen verrassend eenvoudig te installeren. De gordijnmotor set Mornin+ bestaat uit 2 gordijn motoren die gevoed worden door enkele penlite batterijen. Met deze gordijnen motorset kun je je gordijnen volledig automatiseren. Je kunt ze, met behulp van een app op je smartphone of tablet, op afstand openen en sluiten. Verder kun je ook timers instellen zodat de gordijnen op gezette tijd openen en ’s avonds automatisch weer sluiten. Reuze handig toch? De Somfy Mornin+ gordijnmotor kan op verschillende snelheden worden ingesteld. Ook als de gordijnmotor set is geinstalleerd, blijft het mogelijk om je gordijnen gewoon met de hand te openen of te sluiten.

Wat is het nut van een gordijnmotor?

Het op afstand openen en sluiten van gordijnen is een nieuwe oplossing die met smart home technologie mogelijk wordt. Het automatisch kunnen openen en sluiten van gordijnen is niet alleen erg handig en gemakkelijk. Er zijn meer situaties te bedenken waarin het gebruik van de Somfy Mornin+ gordijnmotor set van meerwaarde is. Zo zou je kunnen denken aan het op afstand openen en sluiten van gordijnen op lastigere (bijvoorbeeld hoge) plekken in huis. Verder kan het gebruik van automatische gordijnen bijdragen aan de veiligheid. Wanneer de gordijnen op normale tijdstippen open of juist gesloten zijn, zullen mogelijke inbrekers het risico niet willen nemen. Het lijkt er dan sterk op dat er gewoon mensen thuis zijn!

Past deze gordijnmotor set ook op mijn gordijnen?

Met deze Somfy Mornin+ gordijnmotor set kun je 2 gordijnen op afstand openen en sluiten. De gordijnen motor past op nagenoeg alle gangbare maten gordijnrails. De gordijnmotor kan gordijnen op een gordijnrails tot maximaal 4 meter openen en sluiten. Het gordijn mag maximaal 5 kilogram wegen en de gordijnrails mag maximaal 6,5 mm hoog zijn. Meer details over de montage van deze Somfy Mornin+ gordijnmotor set vind je op deze productpagina.

Een mogelijk nadeel van deze gordijnmotor set is, dat je deze helaas niet via wifi kunt bedienen. Op die manier zou een koppeling met een home automation systeem ook tot de mogelijkheden hebben behoord. Verder ontbreekt ook een losse (of wellicht aan de wand te monteren) afstandsbediening. Overall is deze Somfy gordijnmotor set een leuke smart home oplossing die bovendien betaalbaar is!

Lees ook de artikelen over de slimme rolgordijnen van Ikea, de Google Nest learning thermostat en de Smart Home domatica pagina.

Somfy Mornin+ gordijnmotor set

198,00
4

Somfy Mornin+ gordijnmotor set

4.0/5

Post Author: Reviewgids