Autorijden via private lease

Autorijden via private lease

Autorijden via private lease, is dat ook iets voor mij? De laatste jaren heeft autorijden via private lease snel aan populariteit gewonnen. Dat is natuurlijk ook helemaal niet gek! Wie wil er nu niet een mooie nieuwe auto rijden voor een vast leasetarief per maand? Als je geen oude sok hebt met een flink geldbedrag voor de aankoop van een nieuwe auto, is private lease zeker een interessante optie. Gelukkig kun je op steeds meer plekken online meer informatie vinden over private lease.

Wat is private lease?

Misschien heb jij ook alle reclamespotjes op radio en tv over private lease wel opgemerkt. De autobranche zet vol in op private lease autorijden nu de verkoop van nieuwe auto’s stagneert.

Maar wat houdt dat private lease gebeuren nu precies in? Hoe kun je private lease aanbiedingen met elkaar vergelijken? Waar moet ik op letten bij private lease? Wat zijn de kosten van private lease? Autorijden via private lease betekent dat jij kunt rijden in een gloednieuwe auto van jouw keuze, zonder dat je hiervoor een grote investering hoeft te doen. Je betaalt een vast leasebedrag per maand.

Voordelen van private lease

Autorijden via private lease is voor steeds meer autogebruikers een interessante mogelijkheid. Wanneer jij kiest voor autorijden via private lease, kun jij zorgeloos rondrijden in een splinternieuwe auto. Jij hebt helemaal geen omkijken meer naar vervelende zaken als wegenbelasting, APK keuringen, onderhoudsbeurten, autoverzekeringen en winterbanden. Bij private lease kun je ditalles laten regelen en hoef je alleen maar brandstof te tanken!

Nadelen van private lease

Dat klinkt allemaal goed! Maar zijn er dan geen nadelen te noemen bij autorijden via private lease? Jawel; de kosten. Bij private leasen wordt alles voor je geregeld. En uiteraard moet daar ook voor de leasemaatschappij en de autodealer een verdienmodel op zitten. Autorijden via een private lease contract is niet gratis. Kijk goed naar het leasetarief en bepaal of dit een termijnbedrag is dat jij per maand kunt missen. Wil je dit bedrag maandelijks uitgeven om jouw favoriete auto te kunnen rijden?

Verder zijn er andere belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je overweegt een auto te gaan rijden via een private lease contract.

autorijden via private lease
Vergelijken van private lease aanbiedingen

Waar kun je op letten bij het vergelijken van private lease aanbiedingen? Hieronder vind je een lijstje met handige tips. Zo kun jij het beste private lease contract kiezen bij jouw favoriete auto!

Private lease contractperiode

Hier bepaal je de contractperiode voor jouw private lease contract. Hoe lang zou jij in jouw gekozen private lease auto willen rijden? Natuurlijk is de contractperiode van invloed op het tarief dat je per maand aan de leasemaatschappij gaat betalen.

Wegenbelasting en afschrijving

Wegenbelasting is voor jou geen thema meer. Als jij besluit een private lease auto te gaan rijden, betaalt de leasemaatschappij voor jou de wegenbelasting. Als je een nieuwe of tweedehands auto zou kopen, heb je altijd te maken met afschrijving. De auto die je hebt gekocht, wordt minder waard. Wanneer je gaat autorijden via private lease, wordt jouw leaseauto natuurlijk ook minder waard. Er wordt op de nieuwwaarde afgeschreven. De afschrijving wordt door de leasemaatschappij verwerkt in het leasetarief dat je maandelijks betaalt.

All risk of WA & Casco autoverzekering

Als jij een private lease contract afsluit, zorgt de leasemaatschappij dat jij goed verzekerd op weg gaat. Een goede autoverzekering maakt deel uit van het leasecontract. De kosten van de autoverzekering zijn verwerkt in het private leasetarief dat je maandelijks betaalt.

SVI (schadeverzekering inzittenden)

De schadeverzekering voor jouw medepassagiers is bij sommige private lease aanbiedingen standaard inbegrepen. Bij veel private lease aanbieders kun je deze verzekering optioneel afsluiten en heeft jouw keuze invloed op het uiteindelijke private lease tarief dat je betaalt.

Onderhoud, APK, reparaties en schadeherstel

Jij kunt onbezorgd van jouw nieuwe auto gaan genieten! Periodiek onderhoud, APK keuringen en reparaties aan jouw private lease auto worden uitgevoerd wanneer deze nodig zijn. Jij ontvangt bericht als jouw auto voor onderhoud naar de dealer mag komen. Ook schadeherstel is inbegrepen in het maandelijkse leasetarief. Houd er echter wel rekening mee dat er meestal een eigen risicobedrag aan jou in rekening wordt gebracht per schadegeval. Tegen een meerprijs kun je het eigen risico bedrag verlagen of zelfs helemaal afkopen. Dat betekent dat je maandelijks een wat hoger leasetarief betaalt.

Jaarkilometrage

Wanneer jij je favoriete auto voor private leasing hebt uitgekozen, kun je inschatten hoeveel kilometers je per jaar met de auto verwacht te gaan rijden. Hoe meer kilometers je denkt te gaan rijden, hoe hoger het private leasetarief per maand zal worden. Bekijk ook de kosten van meerkilometers en de vergoeding die je per minder gereden kilometer kunt terug ontvangen. De leasemaatschappij kan het aantal gereden kilometers per kwartaal controleren of jaarlijks. Houd hier rekening mee zodat je weet wanneer je een afrekening kunt verwachten.

Het aantal kilometers per jaar bepalen

In de meeste situaties is het het meest voordelig om het jaarkilometrage zo precies mogelijk in te schatten en niet teveel meerkilometers te rijden. Vergeet je dagtripjes en vakantiereis kilometers met je private lease auto niet mee te rekenen! Heb je minder kilometers gereden? Dan zul je per minder gereden kilometer een kleine vergoeding terugkrijgen. Als tijdens de private lease contractperiode blijkt dat je duidelijk meer of juist veel minder kilometers rijdt, kan dit voor de leasemaatschappij aanleiding zijn om het afgesproken maandelijkse leasetarief opnieuw te bepalen.

Winterbanden, zomerbanden of all-season banden

De banden onder jouw private lease auto zijn een punt van aandacht. Afhankelijk van de private lease aanbieder kunnen dit standaard zomerbanden of all-season banden zijn. Vaak kun je er voor kiezen om in de winterperiode winterbanden onder je private lease auto te laten monteren. Uiteraard heeft jouw keuze voor deze optie invloed op de maandelijkse leaseprijs.

Glasreparatie bij ruitschade

Uiteraard kun je met je private lease auto ook bij de autodealer of een servicepunt terecht om ruitschade te laten herstellen. Het herstellen van ruitschade of het vervangen van een gescheurde ruit wordt wel aangemerkt als een schade incident. Als er in jouw private lease contract een eigen risico bedrag bij autoschade is opgenomen, wordt dit bedrag aan jou in rekening gebracht.

Pechhulp en vervangend vervoer

Hulp bij pech en vervangend vervoer wanneer jij dit nodig hebt. Het is eigenlijk standaard geregeld in jouw private lease contract. Het is wel goed om de details van de pechhulp service en de regeling bij vervangend vervoer door te nemen. Binnen welk tijdsbestek mag je bijvoorbeeld rekenen op een vervangende auto? Mogelijk kun je hier kiezen uit verschillende service opties. De keuze die je maakt, is mede bepalend voor de hoogte van het maandelijkse leasebedrag.

Je private lease contract vervroegd beeindigen

Waarschijnlijk zal dit niet gebeuren, maar het is goed dat jij kijkt naar de kosten die gelden als jij besluit om jouw private lease contract vroeger te beeindigen dan afgesproken. De regeling kan per private lease aanbieder verschillen. In bepaalde situaties, bijvoorbeeld bij verlies van je baan of inkomen, kan het zijn dat de leasemaatschappij hier extra rekening mee houdt. Vast staat dat het vervroegd beeindigen van een contract je extra geld kost. Het is belangrijk dat je van tevoren weet welke regeling in dat geval in werking treedt en wat je aan extra kosten kunt verwachten.

In 3 stappen kun jij autorijden via private lease!
  1. Kies op de private lease aanbieder website jouw favoriete auto
  2. Stel zelf jouw autolease abonnement samen
  3. Vul jouw persoonlijke gegevens in, het autolease team doet de rest
Het Keurmerk Private Lease

Let erop dat jouw private lease overeenkomst het keurmerk Private Lease draagt. Daarmee ben jij er namelijk zeker van dat jij een eerlijk leasecontract afsluit waarvan de voorwaarden in samenwerking met de Consumentenbond tot stand zijn gekomen. Meer informatie over het keurmerk private lease kun je hier vinden.

Korting op jouw private lease tarief?

Er zijn private lease aanbieders waar jij korting kunt krijgen op het leasetarief. Door jouw nieuwe auto te voorzien van promotie stickers van de private lease maatschappij, kun jij korting krijgen op jouw lease kosten.

Kortom; als jij kiest voor autorijden via private lease, kun jij zorgeloos autorijden in jouw nieuwe auto. Je kunt de uitvoering, kleur en accessoires en opties van jouw favoriete auto zelf kiezen. Het autolease team regelt vervolgens de rest.

Lees ook de artikelen over de Soundlogic HD dashcam, de Recaro i-Size autostoeltjes en de Snapchat Spectacles videobril.

Autorijden via private lease

4

Autorijden via private lease

4.0/5

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *