ikea home smart kadrilj slimme rolgordijnen

Slimme rolgordijnen van Ikea

Woonwarenhuis Ikea heeft slimme rolgordijnen met afstandsbediening geintroduceerd. De slimme rolgordijnen van Ikea maken deel uit van het smart home assortiment. De smart home oplossingen voor in en om het huis worden steeds beter betaalbaar en winnen snel aan populariteit.

De nieuwe slimme rolgordijnen, genaamd Kadrilj en Fyrtur, zijn vrij eenvoudig te installeren. Een oplaadbare accu, oplader en afstandbediening maken standaard deel uit van de pakketinhoud. Toch heb je, om deze slimme rolgordijnen van Ikea ook echt slim te kunnen gebruiken, nog wel wat smart home hulpmiddelen nodig.

ikea home smart kadrilj slimme rolgordijnen

Slimme Kadrilj en Fyrtur rolgordijnen

Het onderscheid tussen de Kadrilj en de Fyrtur rolgordijnen is de lichtdoorlaatbaarheid. De slimme rolgordijnen uit de Kadrilj serie laten licht door; de rolgordijnen van de Fyrtur serie zijn verduisterend.

Om de draadloze reikwijdte van de rolgordijnen te vergroten, wordt bij elke Kadrilj of Fyrtur rolgordijn set ook een signaalversterker meegeleverd.

Vooralsnog zijn deze rolgordijnen alleen in enkele standaard formaten te koop. Het inkorten / op maat maken van deze rolgordijnen is namelijk bij Ikea niet mogelijk. De breedte formaten liggen tussen de 60cm en 140cm voor zowel de verduisterende als de lichtdoorlatende rolgordijnen.

Op deze beschikbaarheidspagina van Ikea kun je de actuele voorraad van de slimme rolgordijnen van Ikea controleren.

TRÅDFRI verbindingshub en Ikea Home Smart app

Om de slimme rolgordijnen van Ikea via de Home Smart app te kunnen gaan bedienen, is de TRÅDFRI verbindingshub benodigd. Misschien beschik je reeds over deze hub. Deze verbindingshub is namelijk dezelfde hub die je gebruikt voor de Ikea slimme verlichting. De TRÅDFRI hub kost 32,95 Euro.

ikea home smart tradfri hub
De TRÅDFRI verbindingshub

Met de TRÅDFRI verbindingshub en gratis te downloaden Home Smart app van Ikea kun je elke Ikea slimme lichtbron individueel aansturen. Behalvedeverlichting in- en uitschakelen, kun je de kleurstelling kiezen en de lampen laten dimmen. De IKEA Home Smart producten werken samen met Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant en Sonos.

Je rolgordijnen met een spraakcommando bedienen?

Dit najaar krijgt de app een update waarmee de nieuwe slimme Symfonisk speaker lijn ook aan de slimme rolgordijnen van Ikea is te koppelen. Je kunt de rolgordijnen dan met spraakcommando’s bedienen!

Lees ook de artikelen over Smart Home oplossingen, de Evohome slimme wifi thermostaat en Google Nest.

Post Author: Reviewgids