ikea home smart kadrilj slimme rolgordijnen

Slimme rolgordijnen van Ikea

Woonwarenhuis Ikea heeft slimme rolgordijnen met afstandsbediening in het assortiment. Deze slimme rolgordijnen van Ikea maken deel uit van het smart home assortiment.

Deze handige rolgordijnen hebben de namen Kadrilj en Fyrtur. De Ikea rolgordijnen zijn eenvoudig te installeren. Bij elk slim rolgordijn wordt standaard een oplaadbare accu, een oplader een en afstandbediening meegeleverd. Toch heb je, om deze slimme rolgordijnen van Ikea ook echt slim te kunnen gebruiken, nog wel wat andere smart home hulpmiddelen nodig. Er zijn ook gordijnmotor sets en electrische gordijnrails van andere merken online te koop.

ikea home smart kadrilj slimme rolgordijnen

Slimme Kadrilj en Fyrtur rolgordijnen

Het verschil tussen de Kadrilj en de Fyrtur rolgordijnen is de lichtdoorlaatbaarheid. De slimme rolgordijnen uit de Kadrilj serie laten licht door; de rolgordijnen van de Fyrtur serie zijn verduisterend.

Om de draadloze reikwijdte van de rolgordijnen te vergroten, ontvang je bij elke Kadrilj of Fyrtur rolgordijn set ook een signaalversterker.

Op dit moment zijn deze rolgordijnen alleen in standaard formaten te koop. Het inkorten of op maat laten maken van deze rolgordijnen is namelijk bij Ikea niet mogelijk. De breedte formaten liggen tussen de 60cm en 140cm voor zowel de verduisterende als de lichtdoorlatende rolgordijnen.

TRÅDFRI verbindingshub en Ikea Home Smart app

Om de slimme rolgordijnen van Ikea via de Home Smart app te kunnen gaan bedienen, is de TRÅDFRI verbindingshub benodigd. Misschien beschik je reeds over deze hub. Deze verbindingshub is namelijk dezelfde hub die je gebruikt voor de Ikea slimme verlichting. De TRÅDFRI hub kost 32,95 Euro.

ikea home smart tradfri hub
De TRÅDFRI verbindingshub

Met de TRÅDFRI verbindingshub en de Home Smart app van Ikea kun je elke Ikea slimme lichtbron individueel aansturen. Behalve de verlichting in- en uitschakelen, kun je de kleurstelling kiezen en de lampen laten dimmen. De IKEA Home Smart producten werken samen met Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant en Sonos.

Je rolgordijnen met een spraakcommando bedienen?

In de Home Smart app van Ikea kun je nu ook de slimme Symfonisk speaker koppelen met de slimme rolgordijnen. Je kunt de rolgordijnen dan met spraakcommando’s bedienen! Lees het artikel over gordijnmotor sets en electrische gordijnrails en ontdek alle mogelijkheden voor jouw smart home woning!

De smart home oplossingen voor in en om het huis worden steeds beter betaalbaar en winnen snel aan populariteit. Lees het artikel over Smart Home oplossingen om te weten te komen wat je op dit moment allemaal kunt realiseren in jouw woning!

Lees ook de artikelen over de Evohome slimme wifi thermostaat en Google Nest learning thermostat.

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *