princess sous-vide stick zelf thuis sous-vide koken

Princess Sous-vide stick

thuis moleculair koken met Princess!

Misschien was de term sous-vide koken je nog niet zo bekend. Maar van moleculair koken hebben de meeste kookliefhebbers en kijkers van populaire tv kookprogramma’s al wel eens gehoord. De Princess Sous-vide stick stelt je in staat om thuis zelf sous-vide te koken.

Wat is sous-vide koken?

Het sous-vide koken houdt in dat je vlees, vis of groenten heel langzaam in een vacuum verpakking in water laat garen. Zo komen de smaken optimaal tot hun recht. Sous-vide koken biedt je de mogelijkheid om de garing van je gericht tot in perfectie te controleren en monitoren. Dat doe je door de juiste bereidingstijd en de optimale garingstemperatuur precies te bepalen.

princess sous-vide stick zelf sous vide koken
Princess Sous-vide Stick
Zelf thuis Sous-vide koken met de Princess Sous-vide Stick

Sous-vide koken kun je eigenlijk in elke willekeurige kookpan doen. Je moet wel de garingstijd en temperatuur met de grootste precisie kunt monitoren. De basis voor sous-vide koken bestaat dus uit een grote kookpan, plastic zakjes (ziplock) waarin je ingredienten vacuum verpakt en water. De garingstijd en temperatuursinstellingen kun je sturen met behup van een sous-vide stick.

Sous-vide koken in restaurants

Met name voor ingredienten die de eigenschap hebben snel (te) droog te worden, zoals kip en vissoorten, is het Sous-vide koken geschikt. Het is de beste kooktechniek om tot een smakelijk en sappig gerecht te komen. De Sous-vide techniek wordt in kwaliteitsrestaurants in grote kostbare watertanks toegepast. Maar ook zijn er steeds meer kookliefhebbers die thuis sous-vide willen kunnen koken. Het is heerlijk als je thuis je favoriete vlees, vis en groente met veel smaakbehoud kunt bereiden.

Princess Sous Vide Stick

Met de Princess Sous Vide Stick kun je je groenten, vlees en vis heel langzaam in een kookpan garen en alle smaken maximaal behouden. De Sous Vide Stick zorgt ervoor dat ieder gerecht perfect gegaard, mals en sappig op het bord belandt.

princess sous-vide stick zelf sous vide koken
  • Vis, vlees en groenten perfect mals bereiden met de sous-vide stick
  • Garing van gerechten op een uiterst precieze en constante temperatuur tussen 25 en 95 °C
  • Geen kostbare ruimte vretende Sous-vide apparatuur in je keuken!
  • Op het display van de sous-vide stick stel je de temperatuur en garingstijd in
  • De sous-vide stick is waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken met een sopje
Eenvoudig sous-vide koken

Met de Princess sous-vide stick wordt sous-vide koken voor iedereen bereikbaar. Als de ingredienten in vacuum verpakte zakjes in de kookpan met water zitten, plaats je de sous-vide stick in de pan en die doet de rest.

De sous-vide kookstick zorgt ervoor dat het water op een constante temperatuur blijft door het water op te warmen en door de pan te verspreiden. Bij een juist ingestelde garingstijd en temperatuur bereid je zo altijd een smakelijk gerecht!

Stomen en sous-vide koken

Sous-vide koken wordt nog wel eens in één adem genoemd met stomen, maar toch is er sprake van grote verschillen tussen deze kooktechnieken. Waar stomen vaak bij hoge temperaturen en binnen korte tijd plaatsvindt, neemt het garingsproces bij sous-vide koken veel meer tijd in beslag en zijn de temperaturen lang niet zo hoog.

Hieronder tref je links naar de Princess Sous-vide stick. Bestel hem en je kunt binnenkort je eerste sous-vide kookavontuur beginnen!

Lees ook de artikelen over de Fissler wokpan, de BK Cuisson stoofpan en de kieshulp voor ijsmachines.

99,00
4

Princess Sous-vide Stick

4.0/5

Bericht auteur: Reviewgids