wijnproeverij met vrienden - wijnproeverij box

Wijnproeverij met vrienden

Het organiseren en voorbereiden van een wijnproeverij met vrienden is niet eenvoudig. Vooral als je dit thuis voor het eerst wilt gaan doen.

Waarschijnlijk heb je al wel meerdere keren met veel plezier meegedaan aan een heerlijke wijnproeverij met lekkernijen. Er zijn door het hele land heen veel wijnlokalen en wijnbars waar je in grote of kleinere gezelschappen lekkere wijnen kunt proeven en je kennis van wijn kunt vergroten. Een wijnproeverij bij een wijnlokaal of wijnbar wordt meestal geleid door een wijnkenner. De wijnkenner kan je dan alles vertellen over de verschillende wijnen die je proeft en welke smaakbeleving(en) je kunt ervaren.

Natuurlijk is het ook heel leuk om zelf een wijnproeverij met vrienden te organiseren. Maar hoe kies je de wijnen die je wilt gaan proeven en welke gerechten of hapjes kun je bij iedere wijn bereiden? Er is op internet veel informatie te vinden over allerlei wijnsoorten, druivensoorten en de hapjes die je goed bij een type wijn zou kunnen eten.

De wijnproeverij box

Wanneer je een wijnproeverij box koopt, kies je voor een samengestelde set wijnen. Je ontvangt hier ook allerlei handige informatie bij om je eigen wijnproeverij met vrienden tot een groot succes te maken!

De wijnproeverij boxen zijn er in vele soorten. Zo kun je wijnpakketten selecteren op basis van een land of werelddeel. Er zijn ook wijnreis boxen en wijn thema proeverij boxen die jou en je vrienden een fijne, gezellige en leerzame tijd bezorgen.

Hoe de wijnproeverij box wordt samengesteld

De wijnen van de gekozen wijnproeverij box komen direct van de wijnboer of importeur vandaan. De wijnen zijn niet te koop in de supermarkt of bekende wijnwinkels. De Vinoloog van de proeverij boxen selecteert de wijnen op basis van typiciteit en authenticiteit. De meegeleverde informatie bij elke wijn vertelt je meer over de herkenbare aroma’s, mooie zuurgraad en motiveert waarom deze wijnen zorgen voor een heerlijke wijnbeleving!

De flyer met instructies die je bij de wijnproeverij box ontvangt, leert je eenvoudig in 7 stappen wijnproeven. Ook kun je hierin tips lezen over hoe je de tafel klaar maakt en krijg je uitleg over de geur- en smaakcirkel. Kortom; jullie hebben geen voorkennis nodig over wijn. Iedereen kan wijnproeven met de wijnproeverij box!

De Vivino wijnproeverij app

Een handige app voor het delen van je wijnbeleving met vrienden en familie is de Vivino app. Scan het label van je lievelingswijnen en laat je vrienden en familie weten wat jij van elke wijn vindt!

Lees ook de artikelen over wijnrekken en wijnkasten, de Joseph Joseph Index snijplanken en de Fissler wokpan voor de bereiding van lekkere wijnhapjes!

Bericht auteur: Reviewgids