i-Size autostoel kiezen en kopen

Recaro i-Size autostoeltjes

Review Recaro autostoelen voor baby’s en kinderen

Het veilig en comfortabel reizen met de auto is voor elk gezin belangrijk. Waar volwassenen en oudere kinderen gebruik kunnen maken van de in de auto aanwezige veiligheidsmiddelen, zijn er voor kleine kinderen en baby’s Recaro i-Size autostoeltjes verkrijgbaar. Deze autostoelen voor kinderen en baby’s moeten de veiligheid waarborgen en bovendien zorgen voor het zit- en ligcomfort. De allerjongsten zullen geregeld ook slapen tijdens de autorit; ook dan kan de veiligheid niet ter discussie staan. Als ouder/verzorger bent u er ook bij gebaat dat uw kind(eren) comfortabel kunnen slapen in Recaro i-Size autostoeltjes tijdens langere autoreizen.

Het aanbod in autostoelen voor baby’s en kinderen is bijzonder groot. Bovendien wordt er geregeld verwezen naar veiligheidscertificeringen, bevestigingsmethoden en allerlei adapters. In dit artikel lichten we deze termen graag toe en verwijzen we u naar uitstekende Recaro i-Size autostoeltjes.

i-Size certificering voor autostoeltjes

U bent de i-Size certificering vast al meermaals tegengekomen in de beschrijvingen van autostoelen. De i-Size certificering is de huidige norm voor kinderstoeltjes. Het voornaamste verschil met oudere veiligheidscertificeringen is, dat kinderen met de i-Size normering op lengte worden ingedeeld en niet langer op gewicht.

Het zal u niet verbazen dat de actuele i-Size certificering strenger is dan oudere certificaten die op basis van gewicht werden toegekend aan autostoeltjes. Wel kunt u er bij i-Size zitjes van opaan dat deze autostoelen gemakkelijker zijn in het gebruik. Ze kunnen op iedere zitplaats in de auto, welke voorzien is van een i-Size logo, geplaatst worden.

i-Size logo voor autostoeltjes
Het i-Size logo voor autostoeltjes

Het i-Size logo kunt u dus zowel in uw auto als op alle i-Size gecertificeerde autostoeltjes aantreffen. De i-Size normering wordt ook wel de R129 normering genoemd. Mocht u dus de R129 in artikeldocumentatie zien staan, dan slaat dit eveneens op de i-Size certificering.

De oude normering voor kinderstoeltjes is bekend als de R44 normering. Zowel de oude R44 normering als de huidige R129 normering zijn in heel Europa van kracht.

Kenmerken van i-Size kinderstoeltjes

  • i-Size autostoeltjes selecteert u op basis van de minimale en maximale lengte van het kind.
  • i-Size autostoeltjes kunt u plaatsen op iedere zitplaats in een auto die voorzien is van een i-Size label.
  • In i-Size autostoeltjes moet u kinderen tot ze minimaal 15 maanden oud zijn, achteruit kunnen vervoeren. Dit is veiliger.
  • i-Size autostoeltjes zijn beter berekend op een eventuele botsing van opzij. Dat kunt u vaak ook zien aan diepere en bredere wangen in de autostoeltjes en aan de zijsteunen bij het hoofd.
  • i-Size autostoeltjes zijn eenvoudiger te bevestigen waardoor de kans op fouten kleiner is.
  • i-Size autostoeltjes zijn gemakkelijker in meer auto’s te bevestigen. Voorheen moesten autostoeltjes afgestemd zijn op het type bevestiging in auto’s. De i-Size is een universele standaard en dus komt er een einde aan het uitzoekwerk.
i-Size klasse autostoel of i-Size groep selecteren

Als leidraad kunt u, voor het kiezen van een i-Size autostoeltje, de volgende autostoel klasse raadplegen :

i-Size autostoel klasse naar lengte

40 – 85 cm
40 – 105 cm
61 – 105 cm
80 – 105 cm
100 – 140 cm

i-Size autostoel groep naar gewicht

Groep 0 – 0 tot 13 kg 
Groep 0/1 – 0 tot 18 kg
Groep 1 – 9 tot 18 kg
Groep 1/2 – 9 tot 25 kg
Groep 2/3 – 15 tot 36 kg (3)

Over de Recaro autostoelen

Binnen Recaro is er meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van autostoelen en veiligheidstechnieken. De Recaro autostoelen voor kinderen zijn dan ook ergonomisch ontworpen waardoor uw kinderen veilig en comfortabel kunnen meereizen in de auto. De stof en het materiaal van het Recaro autostoeltje zijn van ademend materiaal waardoor uw kind niet gaat zweten tijdens de rit en het materiaal niet schuurt op de huid. Dit is vooral prettig tijdens het reizen op warme dagen. De Recaro autostoelen serie omvat de Recaro Zero 1 lijn voor de allerkleinsten, de Recaro Young Sport Hero lijn en de Recaro Monza Nova lijn.

Recaro i-Size autostoel Zero 1
Recaro Zero 1 autostoel

De Recaro Zero 1 autostoelen zijn i-Size / R129 gecertificeerd en kunnen worden gemonteerd via de i-Size of Isofix methode.

Recaro i-Size autostoel Young Sport Hero
Recaro Young Sport Hero autostoel

De Recaro Young Sport Hero lijn autostoelen zijn te gebruiken in de groepsklasse 1/2/3. De stoelen zijn voorzien van een comfortabele hoofdsteun die bovendien verstelbaar is. De Young Sport Hero autostoel bevestigt u in iedere auto met een standaard 3punts gordel.

Recaro i-Size autostoel Monza Nova 2 seatfix
Recaro Monza Nova 2 met seatfix

De Recaro Monza Nova 2 autostoelen zijn uitgevoerd met handige seatfix armen. Met deze seatfix zijn deze autostoelen direct op Isofix bevestigingspunten van uw auto vast te zetten. Mocht uw auto niet beschikken over Isofix, dan kunt u de Monza Nova autostoeltjes ook met een gangbare 3punts gordel vastzetten en de seatfix armen inklappen.

i-Size autostoeltje vastzetten met Isofix of met de autogordel

Bij het vastzetten van i-Size autostoeltjes ligt de nadruk op de bekende auto Isofix bevestiging. De meeste auto’s beschikken al over deze Isofix bevestigingstechniek. Er zijn overigens ook baby autostoeltjes die u samen met een i-Sizebasis in de auto kunt vastzetten. Deze i-Sizebasis zorgt er dan voor dat een i-Size autostoeltje ook in auto’s zonder Isofix-bevestigingspunten geplaatst kan worden. Bij het selecteren van een autostoeltje kunt u rekening houden met de gewenste bevestigingsmethode (Isofix of i-Sizebasis)

Autostoel gebruiken; de rijrichting

Kleine kinderen en baby’s achteruit vervoeren is veiliger. Dat komt omdat van kleine kinderen het hoofd relatief zwaar is en de nek nog niet zo sterk. Als zij achterwaarts rijden, worden hun hoofd en rug in de zitting van het autostoeltje gedrukt in geval van een frontale botsing.

Autostoel gebruiken; autostoel adapters

Met behulp van optioneel verkrijgbare autostoel adapters kunt u uw i-Size autostoeltje ook bevestigen op een kinderwagen. Andere handige opties zijn een verwijderbare babyinzet en een draaisysteem. Met een draaibare autostoel kunt u uw kind naar u toe draaien, waardoor het plaatsen en verwijderen van uw kinderen uit deze autostoeltjes nog veel makkelijker wordt.

Lees ook de artikelen over de Soundlogic full HD dashcam, de Tripp Trapp meegroeistoel en het Kidco klemhekje en traphekje.

Bericht auteur: Reviewgids