IJsmachine kiezen en kopen

IJsmachine kiezen en kopen

IJsmachine kiezen en kopen

Met een keuze voor de juiste ijsmachine kan iedereen zelf het heerlijkste ijs maken. De keuze voor een ijsmachine kan op basis van verschillende criteria worden gemaakt. Enkele van deze criteria zijnde bereidingstijd (mede bepaald door het wattage / invriesvermogen van de ijsmachine, het inhoudsvolume van de ijsmachine en natuurlijk de prijsklasse. Een IJsmachine kiezen en kopen wordt makkelijker als je deze pagina leest!

Technisch gezien zijn er momenteel 2 soorten ijsmachines verkrijgbaar; namelijk de varianten met een los koelelement en de ijsmachine met vries functionaliteit (zelfvriezende ijsmachine)

IJsmachine met een los koelelement

De ijsmachine met los koelelement zijn lager geprijsd, maar hebben het grote nadeel dat je het koelelement eerst separaat moet invriezen in een vriezer. Om het element goed in te vriezen, kan dit tot 24 uur duren. Dit betekent dat je dus van tevoren dient te plannen dat je ijs zou willen gaan maken!

Als het koelelement goed is ingevroren, kun je deze in de ijsmachine plaatsen en is deze meteen klaar voor gebruik. Door het ijs en ingredienten toe te voegen, kun je doorgaans in ongeveer 30 tot 45 minuten een portie ijs bereiden.

De zelfvriezende ijsmachine

De ijsmachine met eigen vries functionaliteit (compressor) heeft meerdere voordelen ten opzichte van de ijsmachine met een los koelelement. Omdat de ijsmachine een eigen vriesfunctie heeft, kun je op elk gewenst moment besluiten om ijs te gaan maken. Want in die situatie is er geen invriestijd van een los koelelement waarmee je rekening moet houden. Een ijsmachine met vriesfunctie is in enkele minuten klaar voor gebruik! Na toevoeging van het ijsmengsel is de eerste portie ijs in ongeveer 30 tot 45 minuten klaar.


Handige functies op ijsmachines

Vulopening

Tijdens de bereiding van heerlijk ijs kun je de vulopening gebruiken om ingredi├źnten toe te voegen. De grootte van deze vulopening verschilt per ijsmachine. Daarom kan dit dus een argument zijn om wel of niet voor een bepaald model ijsmachine te kiezen.

Roercomponent / roermechaniek

Het roermechaniek is het draaiende gedeelte in de ijsmachine en wordt electrisch aangedreven. Dit roerelement wordt ook wel de roerspatel genoemd en draait rond in de zogenaamde roercontainer. Het ‘draaien’ van het ijs is noodzakelijk om de gewenste dichtheid van de ijssubstantie te bereiken. De roerspatel dient zo dicht mogelijk bij de rand van de roercontainer te komen. Want dan wordt het ijs goed gemengd en komen er geen harde resten aan de roercontainer van je ijsmachine. Sommige ijsmachines hebben zelfs 2 roercontainers, waardoor je 2 soorten ijs tegelijkertijd kunt bereiden! Kortom; een dubbele productiecapaciteit!

IJsblokjes functie

Er zijn ijsmachines met een extra functie om ijsblokjes te bereiden! Een ijsblokjes functie op je ijsmachine is handig voor het maken van bijvoorbeeld een fruitshake of koel drankje.

IJs gekoeld bewaren

Met de betere ijsmachines is het mogelijk om ijs dat is klaargemaakt, gekoeld te bewaren in de machine zelf. Dan gaat het om de ijsmachines met compressor (zelfvriezend).

Het reinigen van de ijsmachine

Bijna alle delen van een ijsmachine die vuil worden tijdens het gebruik, kun je in de vaatwasmachine reinigen; handig! In de meegeleverde gebruiksaanwijzing van je ijsmachine staat omschreven welke delen je direct in de vaatwasser kunt stoppen en welke delen je het beste met een licht vochtige doek kunt afnemen. Dat laatste is vooral te adviseren omwille van de electronische componenten van de ijsmachine.

Welke soorten ijs?

De ijsmachine is een heel leuk apparaat in de keuken; je kunt eindeloos ingredienten combineren en je eigen ijssoorten samenstellen. Ook is het mogelijk om bij de bereiding van ijs rekening te houden met bijvoorbeeld een voedselallergie. In een handomdraai kun je glutenvrij en/of suikervrij ijs bereiden!

Merken ijsmachines

Kwaliteitsmerken op het gebied van ijsmachines zijn de Domo ijsmachinesBoretti ijsmachinesUnold ijsmachines en Nemox ijsmachines. Maar er is ook een ruime keuze aan ijsmachines van bekende electronicafabrikanten als Trebs, Kenwood, Princess en Magimix.

Bericht auteur: Reviewgids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *