Google Nest learning thermostat

Google Nest slimme thermostaat

Review Google Nest slimme thermostaat

Google heeft een slimme wifi thermostaat geïntroduceerd. De Google Nest learning thermostat programmeert zichzelf automatisch en past de temperatuur instellingen aan op basis van gewoonten van het huishouden. Zo kan het zomaar gebeuren dat de Nest thermostaat de temperatuur als naar boven heeft bijgesteld op een tijdstip waarop je dit normaal handmatig doet; bijvoorbeeld bij thuiskomst of bij het opstaan. De Google Nest slimme thermostaat kan de verwarming ook automatisch lager zetten als er niemand thuis is.

Zelflerende thermostaat die energie bespaart

De slimme thermostaat is aan te melden op je wifi-netwerk, zodat deze te bedienen is via een laptop, tablet of smartphone, ook op grote afstand! Verder stelt de Google Nest maandelijks een rapport op over het energieverbruik in huis. Energie besparen wordt zo wel heel gemakkelijk.

Google Nest Protect rookmelder
Google Nest Protect rookmelder

Een ander handig apparaatje, verkrijgbaar bij de Nest, is de Google Nest Protect rookmelder. Deze rookmelder en koolmonoxide melder vertelt in spraak dat er in een bepaalde ruimte iets mis is met betrekking tot rookontwikkeling en/of het vrijkomen van koolmonoxide. De storende pieptonen van de bekende rookmelder zijn in de Nest Protect vervangen door een vrouwenstem. Ook de Nest Protect is via wifi en internet op afstand te bedienen.

Works with Nest

Omdat de software van de Google Nest apparatuur voortdurend wordt doorontwikkeld via het ‘Works with Nest’ programma, wordt samenwerking met meer huishoudelijke apparaten mogelijk. Zo kan de Google Nest rookmelder ook Philips Hue lampen aansturen als er sprake is van een alarm melding. De Philips Hue verlichting gaat op dat moment rood knipperen.

De Nest-thermostaat wordt steeds slimmer en kan binnenkort ook gaan samenwerken met wasmachines en koelkasten van bekende merken. Aangezien de Nest learning thermostat detecteert of gebruikers thuis zijn of niet, kan deze informatie worden gedeeld met de koelkast zodat die naar een energiebesparende modus kan schakelen. Google is samenwerkingsverbanden aangegaan met onder andere LG en Whirlpool, genaamd het ‘Works with Nest’-programma.

Google Nest slimme thermostaat

199,00
4.5

Slimme thermostaat

4.5/5

Plus

  • Slimme thermostaat
  • Energie besparen
  • Koppelen met andere Nest producten

Post Author: Reviewgids