Kurio Tab lite kindertablet

Kurio Tab lite kindertablet

Review Kurio Tab lite kindertablet

Waar zijn voorganger, de Telekids Tablet, nog stevige kritiek kreeg op bepaalde punten, scoort deze Kurio Tab lite kindertablet aanmerkelijk beter.

Leren, spelen en ontspannen

De Kurio Tab lite tablet komt in een stevige behuizing en is voorzien van een 7-inch touchscreen. De Kurio Tab kindertablet is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot +/- 9 jaar. Als besturingssysteem gebruikt deze tablet Android versie 5.0. Een van de belangrijkste functionaliteiten van deze kindertablet is, dat de Tab lite een beschermde omgeving biedt aan de jonge gebruikers om te leren, spelen en ontspannen.

Kurio Tab lite kindertablet

Deze Tab lite omgeving kunnen ouders volledig naar eigen voorkeuren instellen. Deze configuratie voet u uit middels de Kurio Genius app op de tablet. Per app kunt u kiezen of deze voor het kind beschikbaar moet zijn en kunt u bovendien speeltijden en speelmomenten vooraf instellen. Kinderen kunnen eigenhandig geen apps installeren of instellingen aanpassen.

Filters voor gebruik van het internet

Tijdens de ontwikkeling van de Kurio Telekids Tab lite tablet is veel aandacht besteed aan de filters die kinderen beschermen tegen alle zaken op het internet die niet voor kinderen bedoeld zijn. Omdat deze filters op de Tab lite zeer uitgebreid zijn, bespaart dit de ouders heel veel werk. In veel situaties zullen de standaardinstellingen prima voldoen. De filters zijn bovendien niet statisch; ze passen zich namelijk aan aan de leeftijd van het kind. 

Als ouder kunt u voor elk van uw kinderen een profiel aanmaken en een toegangscode instellen waarachter u de filters en apps kunt beheren en configureren. Als dit is gebeurd, kan uw kind met de kindertablet aan de slag.

Speelplezier en uiterlijk

De spelletjes, apps en educatieve programma’s op de Kurio Tab kindertablet zijn van goede kwaliteit en er is met meer dan 50 voorgeinstalleerde applicaties voldoende uitdaging om de kinderen te laten leren, spelen, ontspannen en bewegen! Niet alle apps zijn echter Nederlandstalig, dus ouders zullen hier en daar even moeten helpen om een nieuwe app in de vingers te krijgen. De Kurio Tab is er onder andere in de kleuren felblauw en lievig roze. Ondanks de dikke behuizing van de Tab, blijft het scherm een kwetsbaar onderdeel van het apparaat.

De meegeleverde hoes biedt nog wat extra bescherming, maar toch is het het beste om de tablet niet te laten vallen / hard stoten of bloot te stellen aan vocht. Verder worden een netstroomlader en USB kabel standaard meegeleverd. Een beschermtas van Kurio is tegen meerprijs leverbaar.

Camera met motiontechniek

Een leuke functie op de Kurio Tab is de camera met bewegingssensor. Diverse apps op de kindertablet maken gebruik van deze functie en geven een extra dimensie aan spelletjes. 

Prestaties en eindoordeel

Met de Andriod 5.0 besturingssoftware kunnen uw kinderen de tablet redelijk vlot en prettig te bedienen. Topprestaties moet u echter niet verwachten. De prijsstelling is acceptabel, kijkend naar vergelijkbare kindertablets in de markt. De sterke punten van deze kindertablet zijn echter niet de laadtijden, maar de variatie aan leuke en leerzame apps, welke worden aangeboden in een veilige omgeving!

Kurio Tab lite kindertablet

89,00
3.5

Kurio Tab lite 7" kindertablet

3.5/5

Plus

  • Verbeterd besturingssysteem
  • Stevige behuizing
  • Kurio Genius app

Post Author: Reviewgids