Kurio Tab lite kindertablet

Kurio Tab lite kindertablet

Review Kurio Tab lite kindertablet

De Kurio Tab Lite kinder tablet is een vrolijke en gebruiksvriendelijke tablet voor jouw kinderen. Waar zijn voorganger, de Telekids Tablet, nog stevige kritiek kreeg op bepaalde punten, scoort deze Kurio Tab lite kindertablet veel beter! Lees er meer over in deze Kurio tablet review.

Leren, spelen en ontspannen met de Kurio Tab Lite en Kurio Connect

De Kurio Tab lite tablet is kidsproof! De Kurio tablet komt in een stevige stootvaste behuizing en is voorzien van een touchscreen. Het scherm heeft een diameter van 7 inch. De Kurio Tab kindertablet is geschikt voor jouw kinderen in de leeftijd van 4 tot ongeveer 9 jaar. Als besturingssysteem gebruikt deze tablet Android versie 5.0. Een van de belangrijkste functies van deze kinder tablet is, dat deze Tab lite een beschermde omgeving biedt aan jouw kinderen! Een veilige digitale omgeving om te leren, spelen en ontspannen.

Kurio Tab lite kindertablet

Als ouder blijf jij volledig in controle van wat jouw kinderen op de tablet kunnen doen. De Kurio Tab lite omgeving kun jij volledig naar jouw eigen voorkeuren instellen. Om de digitale omgeving van de tablet in te stellen, gebruik je de voorgeinstalleerde Kurio Genius app.

Per applicatie kun jij bepalen of deze voor jouw kind op de tablet beschikbaar zijn. Verder kun je speeltijden en speelmomenten vooraf instellen, handig! Je kinderen kunnen zelf geen nieuwe apps installeren of instellingen aanpassen, zodat de omgeving ook veilig blijft.

Filters voor gebruik van het internet op de Kurio Tab

Bij de ontwikkeling van de Kurio Telekids Tab lite tablet werd door de ontwikkelaars veel aandacht besteed aan de filters die kinderen beschermen. Er zijn allerlei alle zaken op het internet aanwezig die niet voor jouw kinderen bedoeld en geschikt zijn. Omdat deze filters op de Tab lite zeer uitgebreid zijn, bespaart dit jou als ouder veel werk. In veel situaties zullen de standaard instellingen op de Kurio tablet prima voldoen. Maar als je ze toch wilt aanpassen, doe je dit simpel en snel met de Genius app. De filters die je op de Tab Lite instelt zijn overigens niet statisch. Ze passen zich namelijk aan aan de leeftijd van jouw kind; ideaal! 

Gebruikersprofielen aanmaken op de Kurio tablet

Als ouder kun jij voor elk van je kinderen een gebruikersprofiel aanmaken en een toegangscode instellen. Daarachter kun jij de filters en apps beheren en instellen. Uiteraard wordt bij de Kurio tab lite en Kurio tab Connect een duidelijke handleiding meegeleverd. Als je de filters hebt ingesteld, kan jouw kind lekker met de kindertablet aan de slag!

Speelplezier en uiterlijk van de Kurio Tab Lite en Connect

De spelletjes, apps en educatieve programma’s op de Kurio Tab kindertablet zijn van goede kwaliteit. Er zijn meer dan 50 voorgeinstalleerde applicaties. Dus voldoende uitdaging om jouw kinderen te laten leren, spelen, ontspannen en bewegen! Niet alle apps zijn echter Nederlandstalig. Je zult je kinderen af en toe moeten helpen om een nieuwe app te begrijpen. Maar tegelijkertijd weet je dan wat jouw kinderen interessant vinden en kunnen jullie samen plezier beleven met alle leuke spelletjes op de Kurio Tab!

Kurio Tab Lite of Kurio Tab Connect?

Terwijl de Kurio Tab Lite gebruik maakt van een Android besturingssysteem 5.0, werkt de nieuwere Kurio Tab Connect op Android versie 6.0. Beide tablets werken verder op soortgelijke wijze. De Kurio tablets zijn er onder andere in de kleuren felblauw en lievig roze. Ondanks de dikke behuizing van de Kurio Tab, blijft het scherm een kwetsbaar onderdeel van het apparaat.

De meegeleverde hoes biedt nog wat extra bescherming, maar toch is het het beste om de tablet niet te laten vallen of hard te stoten. Ook moet de tablet, net als alle electronica, niet bloot worden gesteld aan vocht.

Een netstroomlader en USB kabel krijg je standaard bij jouw Kurio Tab kindertablet meegeleverd. Een beschermhoes of sleeve van Kurio is tegen meerprijs bij te bestellen.

Camera met motiontechniek

Een leuke functie op de Kurio Tab is de camera met bewegingssensor. Diverse apps op de kindertablet maken gebruik van deze functie en geven een extra dimensie aan spelletjes. 

Prestaties en eindoordeel

Met de Andriod 5.0 besturingssoftware kunnen jouw kinderen de Kurio Tab Lite tablet redelijk vlot en prettig te bedienen. De Tab Connect maakt gebruik van Android versie 6.0. Topprestaties moet je van beide tablets echter niet verwachten. De prijsstelling is acceptabel, kijkend naar vergelijkbare kindertablets in de markt. De sterke punten van deze kindertablet zijn echter niet de laadtijden, maar de variatie aan leuke en leerzame apps. En dat alles in een veilige omgeving!

Lees ook de artikelen over activiteiten tips met kinderen, Monopoly voor kinderen en Lego Speed Champions.

Kurio Tab lite kindertablet

94,90
4

Kurio Tab lite 7" kindertablet

4.0/5

Plus

  • Verbeterd besturingssysteem
  • Stevige behuizing
  • Kurio Genius app

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *