Matras kiezen en kopen

Matras kiezen en kopen

Een beddenmatras kiezen is nog niet zo eenvoudig

Voel jij de spijlen van jouw ledikant tijdens het slapen? Word jij halverwege de nacht wakker van harde matrasveren? Dan is het tijd om een ander matras te kiezen en te kopen. Hier vind je tips bij het kiezen en kopen van bedmatrassen voor een ledikant of boxspring. De keuze in soorten matrassen is enorm!

Pocketvering matras kiezen en kopen

De pocketvering matras is de meest gebruikte matras op ledikanten. De pocketmatras is voorzien van vele veren en kent verschillende comfortzones voor extra ondersteuning. De dikte van een pocketveringmatras is minder belangrijk. Waar je op kunt letten bij het kiezen en kopen van een pocketvering matras is het aantal comfortzones. Verder staat bij pocketvering matrassen altijd het aantal veren per vierkante meter aagegeven. Verder kun je lezen wat de stevigheid van het matras is. Als je kiest voor een te zacht matras, zal deze minder ondersteuning bieden aan je rug en zak je er dieper in weg. Een stevige pocketvering matras is prettig, maar een te stevig pocketmatras kan dan juist weer eroor zorgen dat je pijnlijke lichaamsdelen of spierpijn krijgt. Het is handig om jouw huidige bedmatras als uitgangspunt te nemen bij het kiezen en kopen van een nieuw bedmatras.

Traagschuim matras kiezen en kopen

Een ander soort matras is het traagschuim matras. Een traagschuim matras neemt zoveel mogelijk de vorm van jouw lichaam aan en biedt jouw lijf een goede ondersteuning. In een traagschuimmatras zak je meestal wat verder weg. Het traagschuim bedmatras wordt ook door professionele sporters veel gebruikt! 

De keuze voor een bepaald matras is een kwestie van persoonlijke smaak. Je kunt online veel informatie vinden over tests van matrassen. De reviews en matrassen tests die je kunt vinden, kunnen handige kooptips bevatten en je helpen om de verschillende matrassen te vergelijken.

Voordelen en nadelen van topmatrassen

Als je een nieuw matras hebt uitgekozen, kan een topmatras nog wat extra comfort bieden tijdens het slapen. Maar let op; een topmatras is geen vervanging van een standaard pocketvering of traagschuim matras! Een topmatras brengt ook geen verbetering als je deze bovenop een versleten bedmatras legt.

Maak gebruik van proefslapen als dit kan

Welk matras moet je nu kopen? Welk matras past het best bij mij? Kan ik online de prijzen van matrassen vergelijken? Wat is het best geteste matras voor een boxspring of ledikant? Welke matrassen kan ik met korting bestellen?

Neem voor de tijd om matrassen te vergelijken en uit te vinden welk type bedmatras het beste bij jou zal passen. Bij erkende slaapwinkels kun je proefslapen op het matras dat jou aantrekt! Tijdens het proefslapen kom je er snel genoeg achter welke soorten matrassen jouw voorkeur hebben. Misschien krijg je het snel warm als je slaapt op een traagschuim matras, maar biedt een pocketvering matras je meer ondersteuning en voel je je meer uitgerust na een nacht op zo’n matras! En dan zijn er nog de verschillende merken bedmatrassen waar je uit kunt kiezen! In een beddenwinkel vertellen ze je graag meer over de nieuwste matrassen voor boxsprings en ledikanten.

Lees ook de artikelen over het kiezen van een melkopschuimer, of profiteer van deze gratis tips om kosten te besparen! Mogelijk wil je ook lekker kunnen slapen in de buitenlucht? Dan is de Fatboy Headdemock hangmat iets voor jou!

Bericht auteur: Reviewgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *