Barbecue kiezen en kopen

Barbecue kiezen en kopen

Houtskool barbecues en gas barbecues kiezen

Op deze pagina staan de beste houtskool barbecues en elektrische barbecues op een rij. Vergelijk, kies en koop barbecues van alle bekende merken, zoals Weber, Cadac, Boretti, Green Egg, Bodum en Jamie Oliver! Verder staan op deze pagina diverse praktische tips voor het gebruiken en schoonmaken van uw barbecue. Profiteer van barbecue aanbiedingen lees meer over een houtskool barbecue kiezen en kopen. Kies uw barbecue; de mogelijkheden zijn spectaculair. De volgende informatie kan van pas komen bij het kiezen en kopen van barbecues voor thuis.

Merk barbecue kiezen en kopen

Het is te adviseren om een barbecue te kiezen van een bekend merk. U kunt er dan op vertrouwen dat u een kwaliteitsbarbecue koopt waar garantie op zit en waarmee u naar de winkel terug kunt als er iets niet goed is. Erkende barbecue merken zijn o.a. Weber, Bodum, Jamie Oliver, Green Egg, Boretti en Garden Grill. Houtskool BBQ, Briketten BBQ of elektrische BBQ?

Houtskool bbq versus elektrische barbecue

De BBQ gebruiken met briketten en houtskool, of elektrisch barbecuen; het blijft een keuze op basis van persoonlijke voorkeuren. Bij het gebruik van briketten (houtskool) krijgen uw bereidingen natuurlijk de traditioneel rokerige smaak mee zoals menegeen die kent. Populair zijn momenteel de kokos briketten. Kokos briketten zijn gemaakt van kokosschillen. Deze briketten branden langer, geven minder as en geven geen geur af. 

Daarentegen biedt elektrisch barbecueen het voordeel dat de bereiding gecontroleerder plaats kan vinden. Bovendien is dit ook een gezondere bereidingswijze, omdat er geen rook / as in het gerecht kan geraken. De traditionele brikettenbarbecue geeft rook en is belastend voor het milieu. Elektrisch barbecueen is veiliger, beter voor het milieu en doorgaans ook sneller. De keuze is aan u!

Veilig barbecueen

Met name bij gebruik van een houtskool barbecue, waar u te maken heeft met open vuur, is het noodzakelijk verschillende veiligheidsmaatregelen te treffen. Want een barbecue wordt vanzelfsprekend heet en vonken en gloeiende koolresten kunnen uit de barbecue vliegen tijdens het gebruik. Plaats uw barbecue daarom op gepaste afstand van struikgewassen en ander brandbaar materiaal. Verder is het te adviseren om altijd een emmer water, een deksel en/of een blusdeken binnen handbereik te houden. Bij een calamiteit kunt u dan direct handelen. Houd tevens rekening met buren en omwonenden. Het is erg vervelend als uw barbecue enorm rookt en uw buren alle rook via een open slaapkamer raam binnen krijgen! Houd kleine kinderen op gepaste afstand van de barbecue. Natuurlijk kunt u deze tips ook opvolgen als u elektrisch barbecueed of een buitenkeuken gebruikt.

Barbecue schoonmaken

Het schoonmaken van een barbecue is niemands hobby. Want het reinigen van de barbecue roosters kan namelijk een tijdrovende klus zijn. In de vaatwasser of in een handsopje krijgt u de roosters eigenlijk maar zelden goed schoon. Een goede truc die ervoort zorgt dat uw roosters veel gemakkelijker schoon te maken zijn, is huishoudfolie! Als u een stuk huishoudfolie tot een prop maakt, kunt u hiermee uw barbecue roosters goed schoonvegen. Soms kan een klein scheutje olijfolie nog helpen om het schoonvegen wat te vergemakkelijken. U zult zien dat dit helpt om koolresten en ander vuil van de barbecueroosters af te krijgen.

Barbecue merken

Weber barbecues
weber master touch houtskool barbecue
Weber Master Touch houtskool barbecue

Fabrikant Weber produceert een breed assortiment aan eenvoudige en professionelere barbecues. Voor iedere portemonnee is een Weber barbecue te verkrijgen; van eenvoudige betaalbare budget barbecues tot grote professionele barbecues die zijn voorzien van de nieuwste snufjes! Populaire barbecue modellen zijn de Weber Master Touch en de Weber Smokey Joe

Cadac barbecues

Cadac is een erkend producent van kwaliteitsbarbecues. De bekende Cadac barbecue modellen staan garant voor een heerlijk stukje vlees of vis, bereid met veel gemak. De barbecues zijn vervaardigd uit topmaterialen en staan daarmee garant voor een lange levensduur. In het bijzonder geniet Cadac een uitstekende reputatie op het gebied van de Skottelbraai. De Skottelbraai is een Zuid-Afrikaanse traditie, waarbij lokale boeren hun vlees ‘braaien’ op een ploegschaar (Skottelskaar). Cadac levert diverse moderne twists van deze bijzondere Skottelbraai barbecues!

Boretti barbecues
Boretti houtskool barbecue

Dit zijn topkwaliteit barbecues tegen scherpe prijzen. De laatste jaren is het programma aan Boretti barbecues sterk gegroeid. De barbecues zien er fantastisch uit en leveren goede prestaties! Met name de Boretti houtskool barbecues zijn een mooie aanwinst in uw tuin.

Big Green Egg barbecue kiezen en kopen
Green Egg houtskool barbecue

Van het merk Green Egg zijn er gebruiksvriendelijke high end barbecues met alle denkbare functionaliteiten beschikbaar. De Green Egg barbecues onderscheiden zich van andere barbecues met hun eigenzinnige kleurstelling en ontwerp! Grillen, stoven of roken; de Green Egg barbecues kunnen het allemaal.

Jamie Oliver barbecues

De lijn barbecues die de naam van een van de beste chefkoks van het westelijk halfrond mag dragen, moet wel steengoed zijn! De Jamie Oliver barbecues zijn daarom voorzien van alle benodigde handige features. Paradepaardjes in de Jamie Oliver collectie zijn de Classic Barbecue en de Jamie Oliver Pizza-Oven Dome 60! De Pizza Oven is gemaakt van traditionele materialen en biedt de mogelijkheid om de heerlijkste pizza’s, stoofgerechten en pastamaaltijden te bereiden.

Barbecook barbecues

Barbecook levert kwalitatief goede barbecues met een kenmerkend design. Door te kiezen voor een Barbecook, haalt u namelijk een heuse eyecatcher in huis. Vooral op feestjes en partijen is de Barbecook een leuk attribuut en tovert u voor uw gasten smakelijke hapjes tevoorschijn.

Campingaz barbecues

Gebruiksvriendelijke barbecues, ook praktische barbecues voor de kampeerfanaat! De Campingaz barbecues hebben compacte afmetingen en kunt u dan ook gemakkelijk meenemen op vakantie.

Buschbeck barbecues
Buschbeck tuinhaard

Deze Buschbeck barbecues brengen een gezellige sfeer in uw tuin. Deze Buschbeck kunt u inzetten als tuinhaard en grillbar met barbecue rooster. De robuuste materialen zorgen voor een optimale garing van uw vis- en vleesgerechten! Ze zijn gemaakt van gewapend beton en worden als een bouwpakket bij u thuis afgeleverd. Met wat hulp van vrienden of buren is de tuinhaard in enkele uren op te bouwen. Met betonlijm kunt u de onderdelen op elkaar plaatsen en vastzetten.

Cobb barbecues

Cobb barbecues zijn bijzonder multifunctioneel. Want behalve voor barbecueen, kun je met een Cobb ook bakken, braden, grillen, koken en roken! De Cobb barbecues zijn doorgaans in enkele minuten klaar voor gebruik en zijn bijzonder compact. Hierdoor zijn de Cobb barbecues ook goed te gebruiken op een balkon, in een kleine patiotuin of op vakantie. De losse delen van de Cobb barbecues kunnen zonder problemen in de vaatwasser. Kortom; een praktische compacte Cobb barbecue is een goede keuze!

Andere merken voor Barbecue kiezen en kopen

Patton barbecues, Outdoorchef barbecues, Grandhall barbecues, vidaXL barbecues, LotusGrill barbecues, BBGrill barbecues, Landmann barbecues, Steba barbecues, Brada barbecues, Severin barbecues, Kooki barbecues, Tepro barbecues, EDC BBQ barbecues, WMF barbecues, Tefal barbecues, Princess barbecues, Tristar barbecues, OutTrade barbecues, Ferraboli barbecues, Thüros barbecues, Nova barbecues, AEG barbecues, Le Sud barbecues, Cuisinart barbecues, Esschert Design barbecues, Napoleon barbecues, Cloer barbecues, La Hacienda barbecues

Royal Patio barbecues, Gusta barbecues, Simogas barbecues, BBQ Collection barbecues, Proficook barbecues, Eva Solo barbecues, Unold barbecues, Palazzetti barbecues, Le Creuset barbecues, Joe’s Jeans barbecues, Brixton barbecues, Nexgrill barbecues, Feuerdesign barbecues, Bestron barbecues, Sens-Line barbecues, Present Time barbecues, RIG-TIG barbecues, Riess barbecues, Pyrex barbecues, Sunred barbecues, Typhoon barbecues, Toolland barbecues, Trendyard barbecues, Voccelli barbecues, XD Design barbecues, Zenker barbecues, Yellowstone barbecues, Tarrington House barbecues

Piral barbecues, Sencor barbecues, Safire barbecues, Rösle barbecues, Siliconezone barbecues, Solis barbecues, Steel barbecues, Staub barbecues, Römertopf barbecues, Krampouz barbecues, Dr. Oetker barbecues, De’Longhi barbecues, De La Terra barbecues, EDCO barbecues, Esbit barbecues, Forge Adour barbecues, FireFriend barbecues, Fayoum Oasis barbecues, Cosy&Trendy barbecues, Cosi barbecues, BergHOFF barbecues, Bartscher barbecues, Appolia barbecues, Bloomingville barbecues

Clatronic barbecues, Caranga barbecues, Bo-Camp barbecues, Fritel barbecues, Garden Impressions barbecues, Leonardo barbecues, Lancelotti barbecues, Lesli Living barbecues, Mastrad barbecues, Nordic Ware barbecues, Maxwell & Williams barbecues, max4home barbecues, Kikkerland barbecues, Jenaer Glas barbecues.

Post Author: Reviewgids