troy elektrische bakfiets cargo bakfiets unisex 20 inch actieradius tot 75 kilometer

Bakfiets kiezen en kopen

Lees hier over alle soorten bakfietsen voor kinderen, electrische bakfietsen en bakfietsen met versnellingen. Tips om een bakfiets te kiezen en kopen.
De bakfiets is hip!

De bakfiets is helemaal terug van weggeweest. Waar een bakfiets vroeger vooral door kooplui werd gebruikt om koopwaar te vervoeren, is de bakfiets van nu heel praktisch, veilig en comfortabel. Een bakfiets kiezen en kopen is echter nog niet zo eenvoudig! Waar kun je op letten bij het vergelijken van bakfietsen? Welke merken bakfietsen zijn op dit moment populair? En wat is een goede prijs voor een moderne bakfiets? Zijn er ook elektrische bakfietsen te koop? En welke bakfietsen zijn als goed beoordeeld?

De voordelen van een bakfiets

Een bakfiets is heel praktisch voor het vervoeren van jouw kinderen. Er is een groot voordeel van het kopen van een bakfiets ten opzichte van een gewone fiets. Je hebt tijdens het fietsen altijd je kinderen in het zicht! Als je een elektrische bakfiets koopt met een electromotor, kun je je heel makkelijk door het verkeer bewegen en langere fietstochten maken. Een bakfiets met versnellingen kopen kan ook een goede oplossing zijn. Zo kun je met jouw bakfiets ook gemakkelijk op gang komen met zware belading. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je met jouw bakfiets wendbaar bent en je gemakkelijk door het verkeer kunt bewegen.

Een goede bakfiets kiezen en kopen

Je kunt vandaag de dag prachtige bakfietsen kopen in Nederland. Bekende merken bakfietsen zijn Babboe, Troy, Gazelle en Dolly. Maar ook een fietsfabrikant als Sparta levert een mooie en hippe bakfiets. Wat is nu de beste bakfiets van dit moment?

Het vergelijken, kiezen en kopen van een bakfiets is nog niet zo eenvoudig. Afhankelijk van jouw wensen kun je bakfietsen vergelijken door te kijken naar de grootte van de bak, het aantal versnellingen en het uiterlijk. Als jouw voorkeur uitgaat naar een electrische bakfiets, kun je bakfietsen online met elkaar vergelijken op de actieradius. Het is ook handig om de reviews en test beoordelingen van anderen te lezen die een bakfiets hebben gekocht. En vergeet ook niet om na te denken over het kopen van een tweedehands bakfiets. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende merken bakfietsen, electrische bakfietsen en bakfiets aanbiedingen. Kies een voordelige bakfiets en fiets in het zomerseizoen rond op jouw hippe bakfiets!

Cangoo Groovy elektrische bakfiets

Als je op zoek bent naar een betaalbare elektrische bakfiets, dan zijn de Cangoo Groovy bakfietsen een goede keuze! De Cangoo Groovy bakfiets is compacte en hippe bakfiets. Dankzij het kleinere frame en de kleinere wielen is deze bakfiets heel wendbaar. Toch biedt deze fraaie elektrische bakfiets net zoveel laadruimte als bakfietsen van andere merken. Deze bakfiets is voorzien van een electromotor die een actieradius van 60-80 kilometer biedt. Je neemt in de Cangoo Groovy bakfiets heel gemakkelijk kinderen of een lading bagage mee. Dit is een stoere elektrische bakfiets met een moderne look!

cangoo groovy elektrische bakfiets beste bakfiets 2021 electromotor bakfietsen vergelijken
Troy bakfiets kiezen en kopen

Fietsfabrikant Troy levert betaalbare bakfietsen met Shimanoo versnellingen en met een electrische middenmotor. De bakfietsen worden compleet geleverd met bankjes, veiligheidsgordels, snelbinders voor de bagage en een huif. Je hebt de keuze uit Troy elektrische bakfietsen in uitvoeringen voor dames, heren en unisex.

troy elektrische bakfiets cargo bakfiets unisex 20 inch actieradius tot 75 kilometer
Fashionbikes – de Speedy E elektrische bakfiets

Van fabrikant Fashionbikes is er de Speedy E elektrische bakfiets. Dit model elektrische bakfiets is in 2021 geintrodueerd en wordt als montagepakket bij jou thuis bezorgd. De Speedy E bakfiets is dan voor ongeveer 50% afgemonteerd. Met behulp van de duidelijke handleiding kun jij je Speedy E bakfiets in enkele uurtjes gebruiksklaar maken. Dat zelf afmonteren heeft natuurlijk ook een positieve invloed op de prijs van deze elektrische bakfiets. De Speedy E kun je voor een aantrekkelijke prijs online bestellen! Met Shimano versnellingen, LED verlichting en een fietscomputer is de Speedy E een hele complete en mooie verschijning! De electromotor biedt een actieradius tussen de 40 en 75 kilometer. De uiteindelijke actieradius is natuurlijk van meerdere factoren afhankelijk. Denk aan de omgevingsfactoren (vlak of heuvelachtig gebied) en weersinvloeden.

fashionbikes speedy e e-bike elektrische bakfiets shimano versnellingen en led verlichting
Fischer E-Bike Leo elektrische bakfiets

De Fischer Leo 1.0 is een echte cargo bakfiets. De totale lengte van deze elektrische cargo bakfiets is slechts 195 centimeter. Eigenlijk wijkt deze lengte dus niet heel veel af van die van een gewone fiets! In de robuuste houten kist met 90 liter laadvolume kun je alle denkbare spulletjes gemakkelijk vervoeren. De E-Bike Leo cargo bakfiets is verder voorzien van 9 versnellingen en krachtige schijfremmen. Je fietst met deze elektrische bakfiets dus heel gemakkelijk weg maar kunt ook supersnel weer stilstaan wanneer dit nodig is. Afhankelijk van de omstandigheden biedt de electromotor van de E-Bike Leo een actieradius tot 100 kilometer.

Qivelo City elektrische bakfiets

De Qivelo City bakfietsen en Qivelo Curve bakfietsen zijn modellen uit het hogere segment van fietsfabrikant Troy. Met 7 versnellingen en een grote actieradius tot 100 kilometer is de Qivelo City bakfiets een goede keuze. Online zijn positieve beoordelingen en ervaringen over deze hoge kwaliteit elektrische bakfietsen terug te vinden. Maak van de mogelijkheid gebruik om een proefrit te maken aan huis!

Vogue elektrische bakfietsen

Van het bakfiets merk Vogue zijn er de Vogue Superior elektrische bakfietsen en Vogue Carry elektrische bakfiets. Dit zijn high end bakfietsen met een hele mooie afwerking. Een bijzondere en prettige eigenschap van deze hoge kwaliteit Vogue bakfietsen is de uitstekende middenmotor die in het frame van de bakfiets is gebouwd. De Vogue Superior bakfietsen staan garant voor jarenlang fietsplezier!

vogue superior elektrische bakfietsen met middenmotor in frame vogue carry serie ebikes bakfiets kiezen en kopen
Gazelle bakfietsen

Fietsfabrikant Gazelle levert de serie Cabby bakfietsen. Deze Gazelle Cabby bakfietsen zijn bijzonder gebruiksvriendelijk en ruimtebesparend omdat de bak volledig inklapbaar is. Bovendien zijn de Gazelle Cabby bakfietsen te leveren met een Maxi-Cosi adapter; superhandig! Standaard zijn de Cabby bakfietsen voorzien van versnellingen en betrouwbare rollerbrake remmen.

Dolly bakfietsen

Dolly bakfietsen hebben een eigenzinnige en hippe uitstraling. Mede door het design van de bak, maar ook door alle beschikbare kleurcombinaties, is het mogelijk om naar eigen voorkeuren een Dolly bakfiets samen te stellen. De Dolly bakfietsen zijn op te bouwen uit 6 verschillende frames sets; van stoer Mat Black tot fris en sportief White. De bak van de Dolly bakfiets is te leveren in maarliefst 12 kleurstellingen! Technisch gezien kan iedere Dolly bakfiets worden uitgerust met 5 of 8 versnellingen, of met de Dolly Edrive hulpmotor.

Sparta bakfietsen

Sparta levert de E-Kargo bakfiets. Deze e-bakfiets is voorzien van de populaire Ion electrische hulpmotor in het achterwiel en biedt op ieder gewenst moment veel ondersteuning aan de bakfiets bestuurder. De actieradius van de Spart bakfiets kan oplopen tot maximaal 85 kilometer. De daadwerkelijke actieradius is van veel factoren afhankelijk. Gelukkig heeft Sparta de E-Kargo geproduceerd uit superlichte, maar stevige materialen. Zodoende wordt de actieradius van deze e-bike bakfiets zo groot mogelijk gemaakt.

Riese & Müller bakfietsen

Nieuw zijn de (tevens elektrische!) Riese & Müller bakfietsen. Het zijn bijzonder mooie bakfietsen, welke zijn voorzien van geavanceerde remsystemen, elektrische hulpmotoren van Bosch en comfortabele vering in het frame. Bovendien komen deze sportieve bakfietsen met een 10tal versnellingen om op ieder moment een prettige trapsnelheid te realiseren. De Riese & Müller bakfietsen gaan het helemaal worden deze zomer!

Bakfiets.nl bakfietsen

De Bakfiets.nl bakfietsen zijn interessant geprijsd, rijden vlot en zijn geschikt voor het vervoer van goederen en kinderen. Deze serie bakfietsen draagt de naam CargoBike en is uit te voeren met een handig bankje om tot 4 kinderen in de bak te kunnen vervoeren. De versnellingen en betrouwbare remmen zorgen ervoor dat iedere fietstocht plezierig en veilig kan worden afgelegd.

Babboe bakfietsen

Snel, veilig en makkelijk. Dat zijn drie steekwoorden die de Babboe bakfietsen kenmerken. Een Babboe bakfiets brengt de fietser en het kroost overal naartoe. Onderweg naar school, naar vriendjes, de supermarkt, een speeltuin of park, de Babboe doet het. Ook aan bedrijven biedt Babboe professionele en hip uitziende bakfietsen aan. De Babboe bakfiets fungeert niet alleen als praktisch vervoermiddel, maar is tegelijk een in het oog springende reclamedrager!

Azor Cargo bakfietsen

De Azor Cargo bakfiets en Trike serie bakfietsen zijn bijzonder stevig en geschikt voor het vervoeren van kinderen of materialen. De Carbo bakfietsen zijn er in uitvoeringen met 2 en 3 wielen en met of zonder electrische ondersteuning. Dit maakt dat er voor een ieder wel een Azor bakfiets in de beoogde prijsklasse te koop is. Standaard heeft de Azor Cargo bakfiets 3 versnellingen, maar optioneel kunt u dit laten aanpassen naar 7 of 8 versnellingen. Voor een kleine meerprijs wordt uw bakfiets gespoten in een RAL-kleur die u heeft gekozen!

Workcycles bakfiets kiezen en kopen

De WorkCycles Kr8 bakfiets is na 3 jaar ontwikkeling en uitvoerig testen geïntroduceerd door Workcycles. De Kr8 tweewieler bakfiets kan dan ook met recht een moderne en zeer praktische bakfiets genoemd worden. Als opvolger van de Workcycles Cargobike is de Kr8 stukken lichter, hij stuurt een stuk beter en is voorzien van een stabielere standaard dan de WorkCycles Cargobike.

Urban Arrow bakfietsen

De Urban Arrow Family bakfiets is voorzien van elektrische trapondersteuning, zodat u uw kinderen veilig en snel door de stad kunt manoeuvreren. De Urban Arrow bakfiets is gebouwd op een lichtgewicht aluminium frame en is daarom zeer wendbaar. Met behulp van de juiste accessoires is de Urban Arrow Family bakfiets helemaal naar wens aan te passen aan de behoeften van het gezin. Hierbij kunt u denken aan een opklapbaar bankje of een extra zitje aan de achterzijde. De Urban Arrow bakfietsen worden opgemaakt met een oerhollands design. Met een Urban Arrow bakfiets ben je niet alleen sneller op je bestemming, deze bakfiets is bovendien een stijlicoon!

Christiania bakfiets kiezen en kopen

Vanuit Denemarken levert Christiana al ruim 30 jaar kwaliteits bakfietsen. Deze hoge kwaliteit bakfietsen zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook in Nederland genieten de Christiania bakfietsen een uitstekende reputatie. Zowel voor transport van goederen en kindervervoer zijn de Christiania bakfietsen uitstekend geschikt. De hoge bouwkwaliteit van de Christiania bakfietsen maakt, dat ze ook op de tweedehands fiets markt zeer gewild zijn. Een gebruikte Christiania bakfiets ziet er vrijwel altijd nog uit als nieuw! Een reden voor veel bakfiets gebruikers om na enige tijd over te stappen op de Deense Christiania bakfiets, is het feit dat deze bakfietsen lichter fietsen dan welke andere bakfiets ook!

Nihola bakfietsen

De Nihola Family bakfiets is de meest verkochte Nihola fietsuitvoering uit het complete Nihola fietsen assortiment. De Nihola Family bakfiets kan maximaal 3 kinderen in de bak vervoeren. Daarnaast zou nog een vierde kind op een optioneel te plaatsen achterdrager kunnen zitten. En zelfs in die opstelling blijft er in de Nihola bakfiets nog voldoende ruimte over voor de dagelijkse boodschappen. Uiteraard is de bakfiets voorzien van veiligheidsgordels voor de kinder zitplaatsen.

De Nihola Family bakfiets blinkt uit door z’n stabiliteit en de stevige kooiconstructie. Kinderen willen het liefst zélf instappen. Dat is mogelijk bij de Nihola bakfietsen. Door het achterwiel een beetje op te tillen, komt de voorzijde van de bak op de grond te liggen. De kinderen kunnen dan zelf in de bakfiets klimmen. Tot de standaard uitrusting van de Nihola bakfiets behoren een kinderbankje en een huif. Op de bakfiets vindt u een stevige bagagedrager, zodat u daar eventueel nog een kinderzitje op kunt monteren.

Tweedehands bakfiets kiezen en kopen

Inmiddels is er op internet een bloeiende markt voor gebruikte bakfietsen ontstaan. Niet in de eerste plaats omdat een nieuwe bakfiets een stevig prijskaartje kan hebben, maar ook omdat een gebruikte bakfiets met bakfiets accessoires ook weer helemaal naar wens kan worden “aangekleed”. Zo is het mogelijk om delen van een bakfiets over te spuiten, een comfortabel zadel te monteren en de bakfiets te voorzien van een nieuwe huif of een regenhoes voor een frisse look. Het loont de moeite om het aanbod aan tweedehands bakfietsen op internet te bekijken!

Fietskar kiezen en kopen

Een voordeliger oplossing voor het kopen van een bakfiets kan het kopen van een fietskar zijn. Er zijn veel webshops waar je online een mooie fietskar voor kinderen kunt kopen. In tegenstelling tot een bakfiets, heb je bij een fietskar geen zicht op de kinderen, tenzij je tijdens het fietsen besluit om te kijken. De fietskar is in de meeste situaties wel lichter, gemakkelijker wendbaar en een stuk kleiner dan een bakfiets. Als je geen overvloed aan ruimte hebt in een schuur of berging voor het stallen van een bakfiets, dan kan de fietskar een prima alternatief zijn. Met behulp van reflectoren, goede remmen en een duidelijk zichtbare vlag kun jij van jouw fietskar een veilig vervoersmiddel voor kinderen maken. Daarnaast kun je de fiets gebruiken voor het vervoeren van boodschappen.

Lees ook de kieshulp artikelen over het kiezen en kopen van weerstations, het kiezen en kopen van barbecues en de keuzehulp voor led lampen.

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *