Bakfiets kiezen en kopen

Bakfiets kiezen en kopen

Alle soorten bakfietsen voor kinderen, electrische bakfietsen en bakfietsen met versnellingen op een rij.

De bakfiets is helemaal terug van weggeweest. Waar een bakfiets vroeger vooral door kleine zelfstandigen werd ingezet om koopwaar te vervoeren, is de bakfiets van nu multifunctioneel, veilig en zeer comfortabel. Een Bakfiets kiezen en kopen is zo eenvoudig nog niet!

Een bakfiets is heel praktisch voor het vervoeren kinderen. Het grote voordeel van het kopen van een bakfiets ten opzichte van een gewone fiets, is dat de ouder tijdens het fietsen zicht houdt op de kinderen. Door een bakfiets te kopen met een electromotor of een bakfiets met versnellingen, kan de bakfiets ook met zware belading goed wendbaar zijn.

Je kunt vandaag de dag prachtige bakfietsen kopen in Nederland. Bekende merken bakfietsen zijn Babboe, Troy, Gazelle en Dolly. Maar ook een fietsfabrikant als Sparta levert een mooie en hippe bakfiets. Wat is nu de beste bakfiets van dit moment?

Het vergelijken, kiezen en kopen van een bakfiets is nog niet zo eenvoudig. Afhankelijk van de wensen met betrekking tot de grootte van de bak, het aantal versnellingen en of de bakfiets electrisch is, kan een selectie worden gemaakt uit het grote aantal bakfietsen online. Natuurlijk kan er ook worden besloten tot het kopen van een tweedehands bakfiets. Op deze pagina is meer informatie te vinden over de verschillende merken bakfietsen, electrische bakfietsen en bakfiets aanbiedingen. Kies een voordelige bakfiets en fiets in het zomerseizoen rond op een hippe bakfiets!

Troy bakfiets kiezen en kopen

Fietsfabrikant Troy levert betaalbare bakfietsen met Shimanoo versnellingen of met een electrische hulpmotor. De bakfietsen worden compleet geleverd met bankjes, veiligheidsgordels, snelbinders voor bagage en huif.

Gazelle bakfietsen

Fietsfabrikant Gazelle levert de serie Cabby bakfietsen. Deze Gazelle Cabby bakfietsen zijn bijzonder gebruiksvriendelijk en ruimtebesparend omdat de bak volledig inklapbaar is. Bovendien zijn de Gazelle Cabby bakfietsen te leveren met een Maxi-Cosi adapter; superhandig! Standaard zijn de Cabby bakfietsen voorzien van versnellingen en betrouwbare rollerbrake remmen.

Dolly bakfietsen

Dolly bakfietsen hebben een eigenzinnige en hippe uitstraling. Mede door het design van de bak, maar ook door alle beschikbare kleurcombinaties, is het mogelijk om naar eigen voorkeuren een Dolly bakfiets samen te stellen. De Dolly bakfietsen zijn op te bouwen uit 6 verschillende frames sets; van stoer Mat Black tot fris en sportief White. De bak van de Dolly bakfiets is te leveren in maarliefst 12 kleurstellingen! Technisch gezien kan iedere Dolly bakfiets worden uitgerust met 5 of 8 versnellingen, of met de Dolly Edrive hulpmotor.

Sparta bakfietsen

Sparta levert de E-Kargo bakfiets. Deze e-bakfiets is voorzien van de populaire Ion electrische hulpmotor in het achterwiel en biedt op ieder gewenst moment veel ondersteuning aan de bakfiets bestuurder. De actieradius van de Spart bakfiets kan oplopen tot maximaal 85 kilometer. De daadwerkelijke actieradius is van veel factoren afhankelijk. Gelukkig heeft Sparta de E-Kargo geproduceerd uit superlichte, maar stevige materialen. Zodoende wordt de actieradius van deze e-bike bakfiets zo groot mogelijk gemaakt.

Riese & Müller bakfietsen

Nieuw zijn de (tevens elektrische!) Riese & Müller bakfietsen. Het zijn bijzonder mooie bakfietsen, welke zijn voorzien van geavanceerde remsystemen, elektrische hulpmotoren van Bosch en comfortabele vering in het frame. Bovendien komen deze sportieve bakfietsen met een 10tal versnellingen om op ieder moment een prettige trapsnelheid te realiseren. De Riese & Müller bakfietsen gaan het helemaal worden deze zomer!

Bakfiets.nl bakfietsen

De Bakfiets.nl bakfietsen zijn interessant geprijsd, rijden vlot en zijn geschikt voor het vervoer van goederen en kinderen. Deze serie bakfietsen draagt de naam CargoBike en is uit te voeren met een handig bankje om tot 4 kinderen in de bak te kunnen vervoeren. De versnellingen en betrouwbare remmen zorgen ervoor dat iedere fietstocht plezierig en veilig kan worden afgelegd.

Babboe bakfietsen

Snel, veilig en makkelijk. Dat zijn drie steekwoorden die de Babboe bakfietsen kenmerken. Een Babboe bakfiets brengt de fietser en het kroost overal naartoe. Onderweg naar school, naar vriendjes, de supermarkt, een speeltuin of park, de Babboe doet het. Ook aan bedrijven biedt Babboe professionele en hip uitziende bakfietsen aan. De Babboe bakfiets fungeert niet alleen als praktisch vervoermiddel, maar is tegelijk een in het oog springende reclamedrager!

Popal bakfietsen

Popal bakfietsen zijn scherp geprijsd, voorzien van 2 versnellingen en worden geleverd met een transparant huifje. De Popal Cab serie bakfietsen heeft inmiddels een grote schare fans opgebouwd. Een populair model uit de Popal bakfietsen serie is de Cab Madrid, welke in zwarte en houtkleurige uitvoering geleverd wordt.

Johnny Loco bakfietsen

Johnny Loco maakt kwalitatief hoogwaardige bakfietsen voor het vervoeren van meerdere kinderen of grotere partijen materialen. De Johnny Loco Cargo bakfiets is extra licht doordat de bak van aluminium is gemaakt. Dankzij de 7 versnellingen en een meekantelend achterframe maken de Johnny Loco bakfiets wendbaar en comfortabel. Deze fantastische bakfiets kunt u in verschillende kleurstellingen bestellen en kunt u bovendien naar wens verder uitrusten met verlichting, goede sloten en een luxe cabriokap.

Lignum bakfiets kiezen en kopen

De Lignum bakfietsen worden voor u op maat gemaakt en daarbij worden uitsluitend de beste materialen gebruikt. Zo is de Lignum Arca bakfiets voorzien van een electrische hulpmotor en is de bak vervaardigd uit prachtig notenhout. Het frame van deze Lignum bakfiets komt bij Azor Bikes vandaan is staat bekend om zijn enorme stevigheid en lange levensduur. Hoge kwaliteit rollerbrakes en een comfortabel zadel maken de Lignum bakfiets helemaal compleet.

Azor Cargo bakfietsen

De Azor Cargo bakfiets en Trike serie bakfietsen zijn bijzonder stevig en geschikt voor het vervoeren van kinderen of materialen. De Carbo bakfietsen zijn er in uitvoeringen met 2 en 3 wielen en met of zonder electrische ondersteuning. Dit maakt dat er voor een ieder wel een Azor bakfiets in de beoogde prijsklasse te koop is. Standaard heeft de Azor Cargo bakfiets 3 versnellingen, maar optioneel kunt u dit laten aanpassen naar 7 of 8 versnellingen. Voor een kleine meerprijs wordt uw bakfiets gespoten in een RAL-kleur die u heeft gekozen!

Zigo bakfietsen

De Zigo Leader is een lichtgewicht kindervervoer fiets waarmee in X1 uitvoering 1 kind en in X2 uitvoering 2 kinderen comfortabel vervoerd kunnen worden. Deze unieke kinder vervoerfiets is er bovendien als eZigo met electromotor. De Zigo kindervervoer fietskar is onder andere uitgerust met gordels, trommelremmen, parkeerrem en zonnekleppen.

Workcycles bakfiets kiezen en kopen

De WorkCycles Kr8 bakfiets is na 3 jaar ontwikkeling en uitvoerig testen geïntroduceerd door Workcycles. De Kr8 tweewieler bakfiets kan dan ook met recht een moderne en zeer praktische bakfiets genoemd worden. Als opvolger van de Workcycles Cargobike is de Kr8 stukken lichter, hij stuurt een stuk beter en is voorzien van een stabielere standaard dan de WorkCycles Cargobike.

Taga bakfietsen

De Taga bakfiets is eigenlijk een kruising tussen de oerhollandse bakfiets en een moderne kinderbuggy. De praktische voordelen van de bakfiets zijn in de Tage fietsen nauw verweven met de comfortabele aspecten van een moderne kinderbuggy. Afhankelijk van de wensen, is de Tage bakfiets uit te rusten met een houten duo zits cabine, maxi cosi adapters, een bak voor het vervoer van goederen of zijbakjes voor speelgoed / boodschapjes.

Urban Arrow bakfietsen

De Urban Arrow Family bakfiets is voorzien van elektrische trapondersteuning, zodat u uw kinderen veilig en snel door de stad kunt manoeuvreren. De Urban Arrow bakfiets is gebouwd op een lichtgewicht aluminium frame en is daarom zeer wendbaar. Met behulp van de juiste accessoires is de Urban Arrow Family bakfiets helemaal naar wens aan te passen aan de behoeften van het gezin. Hierbij kunt u denken aan een opklapbaar bankje of een extra zitje aan de achterzijde. De Urban Arrow bakfietsen worden opgemaakt met een oerhollands design. Met een Urban Arrow bakfiets ben je niet alleen sneller op je bestemming, deze bakfiets is bovendien een stijlicoon!

Christiania bakfiets kiezen en kopen

Vanuit Denemarken levert Christiana al ruim 30 jaar kwaliteits bakfietsen. Deze hoge kwaliteit bakfietsen zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook in Nederland genieten de Christiania bakfietsen een uitstekende reputatie. Zowel voor transport van goederen en kindervervoer zijn de Christiania bakfietsen uitstekend geschikt. De hoge bouwkwaliteit van de Christiania bakfietsen maakt, dat ze ook op de tweedehands fiets markt zeer gewild zijn. Een gebruikte Christiania bakfiets ziet er vrijwel altijd nog uit als nieuw! Een reden voor veel bakfiets gebruikers om na enige tijd over te stappen op de Deense Christiania bakfiets, is het feit dat deze bakfietsen lichter fietsen dan welke andere bakfiets ook!

Nihola bakfietsen

De Nihola Family bakfiets is de meest verkochte Nihola fietsuitvoering uit het complete Nihola fietsen assortiment. De Nihola Family bakfiets kan maximaal 3 kinderen in de bak vervoeren. Daarnaast zou nog een vierde kind op een optioneel te plaatsen achterdrager kunnen zitten. En zelfs in die opstelling blijft er in de Nihola bakfiets nog voldoende ruimte over voor de dagelijkse boodschappen. Uiteraard is de bakfiets voorzien van veiligheidsgordels voor de kinder zitplaatsen.

De Nihola Family bakfiets blinkt uit door z’n stabiliteit en de stevige kooiconstructie. Kinderen willen het liefst zélf instappen. Dat is mogelijk bij de Nihola bakfietsen. Door het achterwiel een beetje op te tillen, komt de voorzijde van de bak op de grond te liggen. De kinderen kunnen dan zelf in de bakfiets klimmen. Tot de standaard uitrusting van de Nihola bakfiets behoren een kinderbankje en een huif. Op de bakfiets vindt u een stevige bagagedrager, zodat u daar eventueel nog een kinderzitje op kunt monteren.

Tweedehands bakfiets kiezen en kopen

Inmiddels is er op internet een bloeiende markt voor gebruikte bakfietsen ontstaan. Niet in de eerste plaats omdat een nieuwe bakfiets een stevig prijskaartje kan hebben, maar ook omdat een gebruikte bakfiets met bakfiets accessoires ook weer helemaal naar wens kan worden “aangekleed”. Zo is het mogelijk om delen van een bakfiets over te spuiten, een comfortabel zadel te monteren en de bakfiets te voorzien van een nieuwe huif of een regenhoes voor een frisse look. Het loont de moeite om het aanbod aan tweedehands bakfietsen op internet te bekijken!

Tweelingfiets kiezen als alternatief voor bakfiets kopen

Als een bakfiets voor jouw situatie minder praktisch is, kan het ook interessant zijn om te overwegen om een tweelingfiets te kopen. Er zijn moderne en praktische tweelingfietsen te koop op het web.

Fietskar kiezen en kopen

Een voordeliger oplossing voor het kopen van een bakfiets kan het kopen van een fietskar zijn. Er zijn veel webshops waar je online een mooie fietskar voor kinderen kunt kopen. In tegenstelling tot een bakfiets, heb je bij een fietskar geen zicht op de kinderen, tenzij je tijdens het fietsen besluit om te kijken. De fietskar is in de meeste situaties wel lichter, gemakkelijker wendbaar en een stuk kleiner dan een bakfiets. Als je geen overvloed aan ruimte hebt in een schuur of berging voor het stallen van een bakfiets, dan kan de fietskar een prima alternatief zijn. Met behulp van reflectoren, goede remmen en een duidelijk zichtbare vlag kunt u van uw fietskar een veilig vervoersmiddel voor kinderen maken. Daarnaast kunt u de fiets gebruiken voor uw boodschappen.

Lees ook de kieshulp artikelen over het kiezen en kopen van weerstations, het kiezen en kopen van barbecues en de keuzehulp voor led lampen.

Bericht auteur: Reviewgids