Siemens EQ5 koffiemachine

Koffiemachine kiezen en kopen

Koffiemachine voor thuisgebruik

Het kiezen van een koffiemachine met bonen, koffie capsules of koffiepads wordt makkelijker met deze koffiemachine pagina. Een Koffiemachine kiezen en kopen voor thuis? Vergelijk en koop de beste koffiemachines van Nespresso, Dolce Gusto, Douwe Egberts en Tassimo.

De ontdekking van koffie

Koffie vindt zijn oorsprong in de koffieboon, of eigenlijk koffiezaad, want de koffieplant levert koffiebessen waarvan de pit wordt gebruikt voor de bereiding van een kopje koffie. Koffiebonen worden eerst gedroogd en geroosterd voordat ze geschikt zijn voor de productie van koffie. Tijdens het roosteren of branden van koffiebonen komen verschillende aroma’s vrij die typerend zijn voor de smaak van koffie.

Soorten koffiebonen

Er zijn twee soorten koffiebonen te onderscheiden, namelijk Arabica koffiebonen en Robusta koffiebonen. Nagenoeg alle koffiesoorten bestaan uit een mengsel van Arabica en Robusta koffiebonen.

Koffiemachine kiezen en kopen

Senseo Twist HD koffiemachine
Senseo Sarista koffiemachine
Bosch Tassimo koffiemachine
Keuzehulp voor koffiemachines
Een professionele Jura koffiemachine voor een vast laag maandbedrag?

Koffiemachine kiezen en kopen – zakelijk

Jura koffiemachines voor het MKB

Koffie toen en nu

Aan het einde van de 17e eeuw werd koffie in Nederland geïntroduceerd. Koffie was toen alleen betaalbaar voor rijke Nederlanders. Koffiebonen werden in die tijd vanuit Egypte en Syrië geïmporteerd. Aan het begin van de 18e eeuw werd koffie al op een veel bredere schaal aangeboden via koffiehuizen. Zodoende kon ook de ‘gewone’ bevolking kennismaken met de heerlijkse smaak van een kopje verse koffie.

Koffie populairder dan bier

Rond 1750 was koffie uitgegroeid tot volksdrank nummer één. Bier werd van de eerste plaats verstoten en tot op de dag van vandaag is daar niets aan veranderd.

Manieren van Koffie bereiden
Oploskoffie

Oploskoffie is een poedersubstantie die door toevoeging van heet water omgetoverd wordt in een kopje koffie. De moderne benaming voor oploskoffie is instant koffie. Oploskoffie is goedkoop en maar zelden echt lekker.

Filterkoffie

De koffiefilter machine (het koffiezetapparaat) is nog volop in gebruik bij Nederlandse huishoudens. De koffie uit een filtermachine is snel klaar en de sterkte van de koffie kan eenvoudig worden bepaald door de hoeveelheid gemalen koffie te doseren.

Arbeidsintensief

In vergelijking met moderne koffiemachines is de filtermachine wel arbeidsintensief. Want u moet water, gemalen koffie en filters apart toevoegen om de filtermachine goed te kunnen laten functioneren. Als u het filter verkeerd plaatst, dan gaat de filtermachine direct lekken en mislukt daarmee de koffie.

Koffiepads

De koffiemachine met koffiepads is de opvolger van de filterkoffie machine. Een koffiepad bevat namelijk al standaard een hoeveelheid gemalen koffie voor één persoon. De koffiepad is tegelijkertijd het koffiefilter! Het hete water uit de koffiemachine loopt vervolgens rechtstreeks door de koffiepad heen. In vergelijking met de filterkoffie machine zijn koffiepad machines compacter en worden ze minder snel vuil.

Smaken, sterkte en melange

De koffiepads zijn er in verschillende smaken en sterktes. Er zijn bovendien speciale koffiepads met chocolade of mokka mix verkrijgbaar. Een bekend voorbeeld van de koffiepad machine is de Philips Senseo koffiemachine.

Koffie capsules

Koffie in een luchtdichte capsule biedt een aantal voordelen ten opzichte van koffiepads. Want een koffie capsule kan naast koffie ook vele andere ingrediënten en toevoegingen bevatten. Maar een nog belangrijker verschil is dat de koffiesmaak veel beter bewaard blijft. Door dit verschil is het uiteindelijke resultaat bij een koffie capsule machine beter smakende koffie.

Capsule koffiemachines

Koffiecapsules kunt u plaatsen in de speciaal daarvoor ontwikkelde koffiemachines. In deze capsule koffiemachines wordt heet water onder druk door de koffie capsule gespoten, waarna de koffie in uw koffiekopje belandt. Koffiesmaken en melanges zijn volop verkrijgbaar. Want er zijn koffiecapsules in noten-, vruchten- en andere unieke smaakcombinaties.

Koffiemachines met bonen

Voor de echte koffie fanaten gaat er niets boven een koffiemachine, waarin verse koffiebonen kunnen worden vermalen. Want zo kan namelijk de meest verse koffie worden bereid. Verse bonen koffiemachines maken geen gebruik van gemalen koffie, koffiepoeder, koffiepads of capsules. Ongeacht welke koffiebonen u koopt; het gaat altijd om een mix van hele Arabica en Robusta koffiebonen.

Philips Senseo Sarista

Een voorbeeld van een koffiemachine die koffie bereidt uit verse koffiebonen, is de Philips Senseo Sarista koffiemachine. U kunt de koffiebonen voor de Sarista machines ‘genaamd bean funnels’ in verschillende melanges bestellen.

Koffiemachine kiezen en kopen; Overzicht merken

Philips Senseo koffiemachines

De Philips Senseo koffiemachines zijn nog altijd erg populair. Want naast de Senseo original koffiepad machine, is het leveringsprogramma verder uitgebreid met de Philips Senseo Twist, de Philips Latte Duo, de Philips Senseo UP+ en Philips Senseo Viva koffiemachines. De Senseo Up+ heeft een geheugenfunctie die de samenstelling van een kopje koffie exact kan onthouden!

Nespresso koffiemachines

De Nespresso koffiemachines maken gebruiken van de aluminium Nespresso koffiecapsules. Daarnaast zijn er van verschillende huismerken in de supermarkt capsules te verkrijgen die in de Nespresso koffiemachines passen. Er is een ruime keuze uit heerlijke koffiesmaken en koffiemélanges.

Bekende Nespresso koffiemachines

De meest bekende series Nespresso koffiemachines zijn de Nespresso Krups Inissia, de Nespresso Magimix Pixie, de Nespresso Krups Citiz en de Nespresso Maestria.

Dolce Gusto koffiemachines

De Dolce Gusto koffiemachines maken, net als de Nespresso machines, gebruik van koffiecapsules. Echter hebben de Dolce Gusto koffiecapsules een andere maatvoering en zijn er andere smaken en mélanges verkrijgbaar. De meest bekende series Dolce Gusto koffiemachines zijn de Dolce Gusto Drop, de Dolce Gusto Circulo, de Dolce Gusto Melody, de Dolce Gusto MiniMe en de Dolce Gusto Oblo.

Bosch Tassimo koffiemachine

Met de Tassimo kunt u met één druk op de knop een grote variëteit aan dranken bereiden. Er zijn veel verschillende smaken af te wisselen met Tassimo, waaronder een uitgebreid aanbod aan koffiesoorten, theeën en speciale dranken.

De Tassimo-machine werkt met Tassimo capsules (T discs) en een barcodesysteem. Dankzij de barcode kan de machine aflezen welke drank geselecteerd is en welk bereidingsprogramma hier bijhoort.

Illy koffiemachines

De Illy espresso koffiemachines maken, net als de Nespresso en Dolce Gusto machines, gebruik van koffiecapsules. Illy is een kwaliteitslabel en mede om die reden is de Illy koffie in menig restaurant en lunchbar de standaard. De Illy koffiemachines zijn namelijk uiterst gebruiksvriendelijk en zijn, door een eigenzinnig ontwerp, ook een opvallende verschijning in uw keuken.

Lavazza A Modo Mio koffiemachines

De Lavazza A Modo Mio koffiemachines zijn een serie machines die gemaakt zijn door het Duitse electronicaconcern AEG. De Lavazza A Modo Mio Esprio koffiemachines beschikken niet over een eigen koffiemolen, maar kunnen heerlijke koffie en espresso bereiden met voorgemalen koffiebonen.

Mellita koffiemachines

De Melitta koffiemachines zijn volautomatische espresso apparaten. Met slimme techniek en een doordacht machineontwerp zorgen de Mellita espressomachines voor heerlijke koffie. Want het aroma en de smaak van de geproduceerde koffie komen met deze machines namelijk volledig tot hun recht. Hele koffiebonen worden met de Bean-to-Cup-functie met zorg vermalen. Natuurlijk gebeurt dit in de juiste hoeveelheden voor koffie of espresso.

Melk of water opwarmen

Naast koffie met melkschuim, kunnen met de Mellita machines ook melk of water worden opgewarmd. Dus daarmee wordt het dus ook heerlijk genieten van een kopje thee of chocolademelk. Nog een handige optie op de Mellita machines is de automatische reiniging en ontkalking functie. Daarmee wordt het wel heel gemakkelijk! De meest bekende series Mellita koffiemachines zijn de Mellita Caffeo Passione en de Mellita Barista.

Andere merken koffiemachines

Krups koffiemachines, Saeco koffiemachine kiezen en kopen, Delonghi koffiemachines, Severin koffiemachines, Kenwood koffiemachines, Barista koffiemachines, Jura koffiemachines, WMF koffiemachines, Princess koffiemachines, Braun koffiemachines, Jacob Jensen koffiemachines, Bialetti koffiemachines, AEG koffiemachines, Bodum koffiemachines

Nog meer koffiemachines

Domo koffiemachines, Gaggia koffiemachines, Kitchenaid koffiemachines, Magimix koffiemachines, Moccamaster koffiemachines, Quick Mill koffiemachines, Russell Hobbs koffiemachines, Solis koffiemachines, Siemens koffiemachines

Bericht auteur: Reviewgids