weerstation kiezen en kopen

Weerstations kiezen en kopen

Weerstations kiezen en kopen kun je gemakkelijk doen vanaf deze pagina. Hier kun je alles lezen over weerstations en weerinstrumenten. De verzamelde informatie helpt je bij het kiezen van jouw weerstation.

Analoge weerstations

Analoge weerstations hebben geen scherm of draadloze sensoren. Een analoog weerstation wordt vaak een barometer genoemd. Een barometer meet verschillen in de luchtdruk. Deze luchtdrukverschillen worden namelijk zichtbaar doordat vloeistof in de barometer uitzet of juist krimpt. Het niveau van de vloeistof in de meter wordt met plaatjes of iconen op de barometer uitgelegd. Zo kun je aan de stand van de barometer aflezen wat de weersverwachting is voor de komende 12 tot 24 uur.

Vroeger werd in barometers vloeibare zink gebruikt, omdat die stof goed reageert op luchtdrukverschillen. Maar in moderne barometers is de zink vervangen door een andere soort vloeistof die op dezelfde manier reageert. Zink is een schadelijke stof voor het milieu. Strengere milieu regels hebben er daarom voor gezorgd dat zink niet langer wordt gebruikt in barometers.

Digitale weerstations kiezen en kopen

Steeds vaker zijn weerstations en weerinstrumenten digitaal. Bovendien zijn digitale weerstations regelmatig te kopen met draadloze sensoren erbij. Digitale weerstations geven allerlei informatie over het weer via een display of scherm. Soms is dit een los draadloos scherm dat je in je handen kunt houden net zoals een tablet.

De onderdelen van digitale weerstations worden steeds kleiner, waardoor de weerstations zelf ook kleiner worden. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende wekkers en radios kopen waarin een klein weerstation verwerkt is. Hieronder vind je een overzicht van soorten weerstations. Dit overzicht helpt je om jouw favoriete weerstation te kiezen en te kopen.

Hulp bij het kiezen en kopen van weerstations

Natuurlijk kun je weerstations kopen in gespecialiseerde winkels. Maar dit kan ook in de grotere electronica zaken of via internet. Op het internet kun je goede webwinkels voor weerstations vinden. Het voordeel van een goede weerstation winkel is, dat je meer keuze hebt en advies kunt vragen om te bepalen welk weerstation het beste bij jou past!

Wanneer je een weerstation wilt uitkiezen, dan kun je eerst bepalen welke waarden je met een weerstation wilt gaan meten. Wil je vooral temperaturen en luchtvochtigheid meten? Of wil je ook kunnen zien wat de verwachtingen zijn voor de komende dagen en meten hoeveel neerslag er valt? Misschien wil je het weerstation bovendien kunnen uitbreiden met extra sensoren. Of is het juist belangrijk om het weerstation met de computer te kunnen koppelen zodat je de weersverwachtingen kunt publiceren op je website.

Weerstation kopen bij Conrad.nl
Weerstation prijzen vergelijken

Hoe werkt een digitaal weerstation?

Bij de meeste digitale weerstations verschijnt de weersvoorspelling op het scherm met wolkjes, regendruppels, een zonnetje en combinaties hiervan. Deze iconen zorgen ervoor dat je snel kunt zien wat de weersverwachting ongeveer is.

De uitgebreide weerstations meten de windkracht en windrichting via een windmetersensor, de hoeveelheid gevallen neerslag via een regenmeter en UV waarden van de zon. De meeste weerstations zijn bovendien uit te breiden met draadloze temperatuursensoren. Zo kun je het weerstation bijvoorbeeld gebruiken om de temperatuur en luchtvochtigheid in verschillende kamers te controleren. Ook kun je de temperatuur en lochtvochtigheid van een tuinkas of schuur in de gaten houden. Een bijzondere sensor is de zwembad sensor die je in een zwembad of vijver kan plaatsen. Hiermee kun je de watertemperatuur meten. Bij het kiezen en kopen van weerstations kun je controleren welke soorten sensoren er optioneel verkrijgbaar zijn.

Draadloze sensoren

De meeste digitale weerstations werken met draadloze sensoren voor het meten van de buitentemperatuur, luchtvochtigheid en de windsterkte. Deze sensoren kun je buiten of binnen ophangen. De gemeten waarden van de verschillende sensoren worden draadloos op 433 mhz of 868 mhz frequenties naar jouw weerstation toegestuurd.

Merken weerstations vergelijken

Hieronder vind je een lijst met verschillende merken weerstations. Deze merken weerstations kun je zo met elkaar vergelijken. Via de links kom je op pagina’s waar je jouw favoriete weerstation kunt kiezen en kopen.

Balance Meteo weerstations

Balance Meteo is een Nederlandse merk van digitale weerstations en draadloze sensoren. Veelgekozen modellen van Balance Meteo weerstations zijn de Balance Meteo White, de Balance Meteo Pluvio, de Balance Meteo Lux en het uitgebreide Balance Meteo Aleous weerstation. De Aleous heeft namelijk een kleurenscherm met geanimeerde weer iconen.

Cresta weerstations
Cresta dtx390 digitaal weerstation met scherm en weer iconen. Weerstations kiezen en kopen doe je gemakkelijk via deze pagina op reviewgids
Cresta dtx390

Merklabel Cresta maakt eenvoudige weerstations en digitale thermometers met wekker functie. Ze hebben bovendien professionele digitale weerstations die gekoppeld kunnen worden met een computer of laptop. Een weerstation aanbieding van Cresta is natuurlijk een mooie kans om kennis te maken met de mogelijkheden van een digitaal weerstation. Een voorbeeld van een populair Cresta weerstation is de Cresta DTX-390, die weersverwachtingen tot 24 uur vooruit weergeeft.

Alecto weerstations
Alecto WS5300 digitaal weerstation met sensormast. Via draadloze sensoren krijg je alle informatie over de weersverwachting overzichtelijk op een scherm te zien. Het kiezen en kopen van digitale weerstations met sensoren kun je gemakkelijk doen op deze pagina.

Alecto heeft gunstig geprijsde weerstations die bovendien heel compleet zijn. Nagenoeg alle Alecto digitale weerstations worden geleverd met een sensormast. Een sensormast is eigenlijk een montage paal waaraan meerdere sensoren bevestigd zijn. De sensormast kun je vastmaken aan een buitenmuur, een schutting of plaatsen op een dak. De Alecto sensoren meten vervolgens de temperatuur, luchtvochtigheid, windrichting en windsnelheid. Populaire Alecto weerstation modellen zijn bijvoorbeeld de WS-4700, de WS-3800 en de WS-5300.

Bresser weerstations

Bresser weerstations zijn van Duitse makelij en zijn gebruiksvriendelijk! De Bresser weerstations kenmerken zich door witte behuizingen en blauwe ledverlichting. Naast weerstations produceert Bresser ook uitstekende verrekijkers, sterrekijkers en aanverwante producten. Populaire Bresser weerstations zijn de Bresser 4Cast stations voor koppelen aan een computer, de Bresser BF Pro weerstations met LED projector en het Bresser Junior weerstation voor jeugdige weerfanaten.

König weerstations

De König weerstations geven meetwaarden weer via een duidelijk afleesbaar display en zijn voordelig geprijsd. Populaire König weerstations zijn de Konig KN-WS540, de König KN-WS520 en de Konig KN-WS400.

Mebus weerstations

De Mebus weerstations zijn scherp geprijsd en voorzien van een duidelijk digitaal display. Voorbeelden van populaire Mebus weerstations zijn de Mebus 10383, de Mebus 10385 en de Mebus 40222.

Isy weerstations

De Isy weerstations zijn een merklabel van Saturn / Mediamarkt. Het zijn digitale weerstations die standaard al veel functies hebben. Populaire Isy digitale weerstations zijn de Isy IWS 3100, de Isy IWS 4100 en de Isy IWS 5100. Kortom; deze weerstations kun je bij iedere Mediamarkt kopen.

Oregon Scientific weerstations kiezen en kopen

De Oregon Scientific weerstations zijn mooi vormgegeven. Sommige zijn bovendien uitgevoerd met zonnepaneel! Zo’n zonnepaneel is heel handig, want het scheelt je een hoop losse batterijen! Populaire Oregon weerstations zijn de Oregon WMR200, de Oregon WMR89 en de Oregon BA900. Nieuwe Oregon Scientific weerstations zijn de Oregon LW301 die gekoppeld kan worden aan je smartphone en de slimline BAR 292.

davis vantage vue 6250 professioneel digitaal weerstation. De Davis Vantage Vue worden ook door bedrijven gebruikt en komen uit Amerika. De Vantage Vue heeft op de sensormast een zonnepaneel die de sensoren van stroom voorziet.
Davis Vantage Vue weerstation
Davis Instruments weerstations

De Amerikaanse fabrikant Davis Instruments ontwikkelt professionele digitale weerstations. De Davis Instruments zijn uiterst nauwkeurig en betrouwbaar! Populaire Davis weerstations zijn de complete Davis Vantage Vue en de zeer accurate Davis Vantage Pro serie stations. De Davis Vantage Pro 2 serie weerstations zijn er in draadloze en bedrade uitvoeringen. Sportverenigingen en agrarische bedrijven maken vaak gebruik van de Davis weerinstrumenten omdat ze een grote reikwijdte hebben. Er is namelijk een Davis Instruments signaalrepeater verkrijgbaar. Dit tussenstation kun je gebruiken om grotere afstanden tussen de sensoren en het basisstation te overbruggen. Verder zijn weeramateurs ook vaak aan het werk met Davis Instruments.

Buienradar weerstations kiezen en kopen

Wie kent hem niet! De Buienradar website en Buienradar smartphone app! Buienradar heeft onder eigen naam een aantal digitale weerstations op de markt gebracht. Dit Buienradar weerstation geeft alle relevante informatie over het weer en valt qua prijsstelling in de middenklasse. De huidige modellen Buienradar weerstations zijn de Buienradar BR-1000 en de Buienradar BR-2000. Met de BR-1000 kun je de weersverwachting via een app op je smartphone ontvangen. De BR-2000 heeft een SD kaart aansluiting waarop je meetwaarden kunt opslaan.

TFA weerstations

TFA maakt gunstig geprijsde weerstations! Een atoomgestuurde klok en 24uurs voorspelling zijn vrijwel standaard aanwezig op de TFA weerstations! Een nieuw model TFA weerstation is het TFA Spring radiografisch weerstation. Dit weerstation geeft de weersverwachting weer met geanimeerde iconen en heeft een kleurendisplay. Verder maakt TFA ook mooie klassieke barometers.

Technoline / Proficell weerstations
Technoline WS6830 digitaal weerstation. Dit is een mooi weerstation met geanimeerde weer iconen. Kies en koop je digitale Technoline weerstation via deze pagina op reviewgids.

Technoline / Proficell is een nieuw weerstation merk. Daarom zijn de modellen nog niet zo bekend. De weerstations van Technoline / Proficell hebben een unieke vormgeving. Ze zijn betaalbaar en prettig in het gebruik. De meeste Technoline / Proficell weerstations hebben een kleurenscherm met daarop geanimeerde iconen. Een voorbeeld van een interessant Technoline digitaal weerstation is de WS6830.

Jacob Jensen weerstations kiezen en kopen

Jacob Jensen weerstations zijn fraai vormgegeven en passen in ieder modern interieur! De Jacob Jensen weerstations hebben een luxe uitstraling en zijn zeer accuraat. Jacob Jensen is een merklabel dat je ook kunt kennen vanwege andere designproducten die ze ontwerpen.

Irox weerstations

Irox is een relatief nieuw weerstation merk uit Zwitserland. De Irox digitale weerstations beschikken over praktische functies die niet op andere merken weerstations terug te vinden zijn. Zo is er het Irox Countdown digitale weerstation waarin de gebruiker verjaardagen en andere speciale momenten kan inprogrammeren. Zo houdt het weerstation de gebruiker continu op de hoogte over de weersverwachtingen op belangrijke dagen!

Ventus weerstations

Ventus is een relatief nieuw weerstation merk. De weerstations van Ventus zijn uniek en prettig in gebruik. Een voorbeeld van een populair Ventus weerstation is de Ventus W266. Dat weerstation heeft namelijk een functie om onweer te signaleren.

La Crosse weerstations

Weerstation fabrikant La Crosse is een Frans merk. Je kunt kiezen uit eenvoudige en ook uitgebreide digitale weerstations. Natuurlijk hebben die ook een verschillende prijs!

Renkforce weerstations kiezen en kopen

Fabrikant Renkforce heeft het WH2600 internet weerstation geïntroduceerd. Dit fraaie weerstation is voorzien van eigen sensoren en heeft een LAN aansluiting. Via deze netwerkaansluiting kan het weerstation rechtstreeks op een router/modem worden aangesloten. Het weerstation downloadt automatisch weersverwachtingen en combineert deze gegevens met de gemeten waarden van de eigen sensoren!

Eurochron weerstations
Eurochron digitaal weerstation met sensormast, regenmeter en windmeter. Een heel uitgebreid weerstation voor een aantrekkelijke prijs. Weerstations kiezen en kopen van Eurochron doe je gemakkelijk via deze pagina op reviewgids.

Weerstation fabrikant Eurochron maakt gunstig geprijsde weerstations! Een voorbeeld is het Eurochron EFUS750 weerstation, dat standaard met wind- en regenmeter wordt geleverd. Het weerstation geeft weersverwachtingen voor 12 en 24 uur vooruit.

Piet Paulusma weerstations kiezen en kopen

Wie kent hem niet! Piet Paulusma! De bekende weerman van SBS6 heeft onder zijn eigen naam een serie digitale weerstations op de markt gebracht. Deze Piet Paulusma weerstations geven alle relevante informatie over het weer en vallen qua prijsstelling in de middenklasse.

Netatmo weerstations kiezen en kopen

De Netatmo weerstations zijn bijzonder intelligent omdat dit weerstation met sensoren te koppelen is met jouw smartphone of tablet via een handige meteo app! Verder geven de Netatmo weerstations unieke informatie af met betrekking tot de lokale luchtkwaliteit en zijn er uitbreidingen mogelijk met losse sensoren, zoals een Netatmo regenmeter. Het Netatmo weerstation is bovendien te combineren met het Fibaro Home Center; een systeem waarmee je Smart Home domotica producten kunt aansturen. Lees meer over Smart Home producten op de Smart Home Pakket pagina.

Archos Weather weerstations

Archos presenteert het fraai ogende Archos Weather Europa internet weerstation voor koppeling met Iphone, Ipad en/of tablet! Dit Archos Europa weerstation is te bestellen bij Conrad.

Inovalley weerstations

Weerstation fabrikant Inovalley maakt uitgebreide, gebruiksvriendelijke weerstations met groot lcd display! Deze bijzonder weerstations worden ook in de agrarische sector gebruikt.

Braun weerstations

Braun, bekende fabrikant van onder andere autoradios en scheerapparaten, maakt ook fraaie weerstations!

Honeywell weerstations

Honeywell, bekende fabrikant van consumentenelectronica, levert ook aantrekkelijk geprijsde digitale weerstations!

Rainwise weerinstrumenten

Rainwise is een Amerikaanse fabrikant van het eerste digitale weerstation en ontwikkelt ook vandaag de dag nog windmeters, zonnecontrole-instrumenten, sensoren en bijbehorende software applicaties voor professioneel gebruik. Overheidsinstanties, fabrikanten en de agrarische sector maken veelvuldig gebruik van Rainwise producten.

Hama weerstations

Een Hama weerstation kun je online kopen op diverse webshops. De Hama weerstations zijn prettig in gebruik.

Benton weerstations

Benton weerstations zijn eenvoudig uitgevoerd en doorgaans vriendelijk geprijsd. Je kunt ze via diverse webshops bestellen, waardoor dit merk steeds meer bekenheid geniet.

Auriol weerstations

Auriol weerstations zijn eenvoudig uitgevoerd en doorgaans vriendelijk geprijsd. Echter zijn ze nog niet vertegenwoordigd in het assortiment van de bekendere weerstation websites. Ze lijken qua vormgeving en functionaliteiten sterk op de Balance Meteo weerstations.

HomeWizard weerstations kiezen en kopen

Het HomeWizard weerstation is een slim weerstation van fabrikant SmartWares met eigen sensoren dat gekoppeld kan worden aan het HomeWizard systeem. HomeWizard maakt namelijk ook diverse domotica producten om van jouw huis een Smart Home te kunnen maken. Via de smartphone app van HomeWizard zijn de gemeten waarden van het SmartWares SHS54000-EU weerstation uit te lezen. Een andere optie is het HomeWizard Nexus weerstation. Ook dit weerstation kan middels wifi worden verbonden met het HomeWizard domotica systeem. Lees meer over het HomeWizard systeem en andere domotica producten op de Smart Home en domotica pagina.

Esschert Design barometers en weerstations

Fabrikant Esschert levert fraaie barometers, hygrometers en thermometers. Je kunt deze analoge weerinstrumenten online kopen op diverse webshops.

Barigo barometers en weerstations

De Barigo barometers zijn er in diverse uitvoeringen. Een fraaie barometer om bijvoorbeeld cadeau te geven! Verder produceert Barigo ook zeer fraaie barografen in analoge en digitale uitvoeringen. Een Barograaf “tekent” de gemeten schommelingen in de luchtdruk waarden op papier uit!

Galileo Galilei thermometers

Misschien kent je opa of oma ze nog van vroeger; de Galileo thermometers! Secuur zijn ze doorgaans niet, maar wel erg mooi om naar te kijken. De cilindervormige thermometer laat door middel van drijvende glazen kogels zien wat op dat moment de omgevingstemperatuur is! TFA levert diverse Galileo thermometers voor aantrekkelijke prijzen.

Dingens Design barometers en weerstations

De Belgische fabrikant Dingens levert hoge kwaliteit barometers, hygrometers en thermometers. Je kunt deze fraaie en zeer precieze weerinstrumenten online kopen op diverse webshops.

Meetwaarden van weerstations

De temperatuur

De digitale Balance en Oregon Scientific weerstations geven de binnen- en buitentemperatuur zeer precies weer op het display van jouw weerstation. De temperatuursensor(en) kunnen ook buiten geplaatst worden, zolang ze maar op een droge plaats hangen waar ze niet in direct contact komen met vocht. Op ongeveer 1,5 meter van de grond kan een temperatuursensor uitstekend zijn werk doen. Ook plaatsing in direct zonlicht kan tot afwijkende temperatuurwaarden leiden!

De tijd / wekker

De tijd weergave op je weerstation is bijzonder nauwkeurig en hoef je nooit bij te stellen. Via een radiosignaal vanuit de atoomklok in Frankfurt Duitsland ontvangt jouw weerstation continu tijdpulsen die worden vertaald in een exacte tijd en datum. Een weerstation vergelijkt de ontvangen tijd en datum voortdurend met de weergegeven data. Als er afwijkingen zijn, worden de waarden automatisch bijgesteld. Het weerstation stelt tevens automatisch de zomer- en wintertijd voor jou in. Sommige weerstations fungeren ook als wekker, compleet met snooze functie!

Naast de weerstations met klok / wekker, zijn er ook projectieklokken van Balance en Oregon Scientific. Een projectieklok projecteert de tijd en temperatuur op de wand of een plafond.

De luchtvochtigheid

Het meten van de luchtvochtigheid in één of meerdere ruimten is mogelijk met een nauwkeurigheidsmarge van 3%.  Dit is, vergeleken met oude conventionele weerstations, een grote stap vooruit. De waarden zijn voldoende betrouwbaar om bijvoorbeeld metingen te doen in je wijnkelder en in een moestuin of kas. Als jij en andere familieleden last hebben van astma of gevoelig zijn op de longen, dan is het controleren van de luchtvochtigheid in slaapkamers een handige optie! Want op die manier kun je invloed uitoefenen op de klimaatomstandigheden in huis.

De windmeter

Windmeters geven zeer accuraat de windrichting en snelheid weer. De sensoren zijn uiteraard draadloos en zenden gemeten gegevens naar jouw weerstation. Je ontvangt de meest nauwkeurige waarden als de windmeter op een open vrije plaats gemonteerd is waar de meter ongehinderd de wind kan meten. Een windmeter kan ook nauwkeuriger waarden meten, naarmate de sensor op een hogere plek gemonteerd is. Houd er wel rekening mee dat eenvoudige windsensoren meestal niet zijn opgewassen tegen stormwind!

De regenmeter

Digitale regenmeters zijn een vooruitgang ten opzichte van conventionele regenmeters. De meeste regenmeters zijn in staat om de regenval van het laatste uur, dag, week of jaar te tonen in tabellen met de minima en maxima. Slimme regensensoren kunnen zichzelf ook legen als ze volzitten met regenwater!

Een weerstation koppelen met internet

Sommige weerstations kunnen worden aangesloten op het internet. Dat gebeurt namelijk via een draadloze hub of bedraad via een LAN kabel. Deze verbinding zorgt er vervolgens voor dat je via het internet waarden en weervoorspellingen kunt ontvangen. Met dit internet weerstation is het bijvoorbeeld mogelijk om weersverwachtingen van 5 verschillende steden te ontvangen. Slimme weerstations kunnen de waarden die ze meten ook ergens anders opslaa. Dat kan bijvoorbeeld zijn in een database van een computerprogramma of juist op een SD kaart. Hiermee kun je deze gegevens verder verwerken in tabellen en grafieken. Als je een eigen website hebt, dan kun je de gegevens over het weer daarop publiceren.

Weersvoorspelling voor de komende dagen

Een weerstation voorspeller wordt meestal gekoppeld met het internet en kan daardoor een verwachting voor meerdere dagen weergeven. De voorspeller haalt de meest actuele weersverwachtingen voor meerdere dagen op en geeft deze weer op het display. Zo zijn er namelijk voorspellers die voorspellingen kunnen geven tot 5 dagen vooruit! Via weer icoontjes en temperaturen per dag kun je aflezen wat het weer de komende dagen zal doen. Sommige weerstation voorspeller stations maken geen gebruik van een internetverbinding en vangen de voorspellingen op via radiosignalen.

Koppelen van een weerstation met een smart home domotica systeem

Er zijn namelijk al diverse slimme weerstations verkrijgbaar die kunnen samenwerken met veelgekozen smart home domotica systemen. Enkele voorbeelden zijn het Homewizard weerstation en Nexus weerstations. Via de smart home domotica app op een mobiele telefoon kun je allerlei huishoudelijke apparatuur in huis draadloos bedienen en ook de gemeten waarden van jouw weerstation lezen. Op de Smart Home en domotica pagina is meer informatie te vinden over de mogelijkheden van deze pakketten.

Mogelijke toepassingen van een weerstation
Vakantie / recreatie

Neem je weerstation mee op vakantie en je bent altijd op de hoogte van de laatste weersverwachtingen. Heel handig als je een uitje gepland hebt of van tevoren wilt weten of je een koel drankje kunt drinken op een terras!

Wijnkelder

Houd via een weerstation in de gaten of de temperatuur in jouw wijnkelder acceptabel is! Want daarom blijft je wijnvoorraad in de meest ideale omstandigheden bewaard.

Kas / moestuin

Jouw bloemen en planten staan altijd in bloei als je op de hoogte bent van de omstandigheden in jouw kas en moestuin. Met behulp van een grondvochtigheidssensor, zoals meegeleverd met dit zendergestuurd W263 weerstation, kan er alarm worden geslagen als de grond te droog wordt voor jouw (kasplanten). Een andere oplossing biedt de Koubachi wifi plant sensor, welke via wifi signalen meer informatie verstuurt over de grondvochtigheid, lichtintensiteit en omgevingstemperatuur van kasplanten. 

Gebruikerstips bij een weerstation

De levensduur

Jouw weerstation kan vele jaren trouw dienst doen. Na jaren kan het display van een weerstation wat vervagen. Gemeten waarden kunnen op lange termijn meer afwijkingen gaan vertonen. Zowel Balance als Oregon Scientific bieden standaard garantie op hun weerstations aan, zodat je verzekerd bent van een goedwerkend apparaat. Bij de professionele weerstations van Davis zijn de basisconsole en diverse instrumenten los te vervangen.

Je weerstation installeren

Als je je weerstation uit de verpakking haalt en gaat gebruiken, houd er dan rekening mee dat het station de eerste 2 uur nodig heeft om zichzelf in te stellen en de eerste gegevens te ontvangen. De eerste 2 uur zul je daarom onnauwkeurige of niet kloppende gegevens te zien krijgen. Het station stelt zichzelf automatisch in. Geavanceerde weerstations van Davis Instruments en Oregon Scientific worden geleverd met weerstation software en een USB datakabel.

De batterijen in je weerstation

De batterijen (AA of AAA penlites) van jouw weerstation gaan doorgaans ongeveer 1 jaar mee. Vrijwel alle weerstations beschikken over een batterij-indicatie. Bij extreme kou van bijvoorbeeld -15°C kunnen de batterijen in draadloze buitensensoren problemen hebben met het doorgeven van waarden. Het is daarom aan te raden om batterijen van goede kwaliteit te gebruiken. Laat oude / lege batterijen niet in jouw weerstation zitten. Want de chemicaliën kunnen (als ze vrijkomen) het weerstation beschadigen.

De handleiding van een weerstation

Bij de weerstations van de betere merken wordt doorgaans een duidelijke handleiding in meerdere talen meegeleverd. Vervolgens kun je op het internet op de websites van de fabrikant en de weerstation winkel ook digitale weerstation handleidingen terugvinden. Voor de minder bekende merken kan de handleiding soms uitsluitend in het Engels of Duits beschikbaar zijn.

Internet weerstation software updates

Software updates voor een internet weerstation zijn via de weerstation fabrikant website te downloaden. Nadat je hiervoor toestemming hebt gegeven, dan kan je weerstation zelf naar updates zoeken als er verbinding met het internet is. Jouw weerstation downloadt dan de laatste updates, samen met de nieuwe weersverwachtingen.

Bekende weerstation merken bieden meer software aan, zoals software waarmee je meetwaarden in diagrammen en tabellen kunt verwerken. Daarmee wordt het namelijk een stuk makkelijker om je eigen weerstation website te kunnen opzetten.

Post Author: Reviewgids