vakantie le marche italie

Vakantie in Le Marche Italie

De streek Le Marche in Italië

In tegenstelling tot het toeristische Umbrië en Toscane, is het Italiaanse Le Marche nog een echt stukje authentiek Italië. Het landschap in de Marken kenmerkt zich door bosgebied en heuvels, afgewisseld door wijnplantages en prachtige bergdorpen, omringd door bergen. Op vakantie in La Marche Italie treft u geen souvenirshops, opdringerige restauranthouders en drukke boulevards aan. Maar u vindt hier de kleinschalige trattoria’s, bars en ristorante pizzeria’s. U maakt hier namelijk kennis met de lokale Italiaan, die nauwelijks Engels spreekt, maar u graag verwelkomt met een heerlijke café espresso.

Vakantie in Le Marche Italie; De keuken

Le Marche biedt een bruisende keuken met verrassende gerechten, bereid met verse streekproducten. Voor liefhebbers van pasta, wijn en ijs is Le Marche absoluut een aanrader! Maar houdt u ook van een goed stuk vlees? Dan kunt u uw hart in Le Marche ophalen aan de carpaccio, konijn met verse kruiden en gebraden lamsvlees! In de diverse eetgelegenheden zult u hartelijk worden ontvangen. Verder staat er dus overal wel een versnapering op de kaart die u naar het zin is. De chef maakt graag een praatje en prijst u de dagspecialiteiten aan. Nadat u een hapje van uw Limoncello ijsje heeft genomen, beseft u eens te meer dat u op vakantie bent!

Bezienswaardigheden in Le Marche

  • De Furlo Kloof bij Fano
  • Het Sibillini gebergte
  • De grotten van Frassasi
  • De Romeinse opgravingen bij Gubbio
  • De Route Panoramic
  • De Verdicchio wijnstreek van Jesi

De hier genoemde bezienswaardigheden zijn maar een kleine greep uit alles wat Le Marche u te bieden heeft. Omdat de streek zo veelzijdig is, mag u er samengevat op vertrouwen dat u een geweldige vakantietijd gaat hebben!

Furlo kloof le marche italie
Copyright Micazu.nl

Hotels voor uw vakantie in Le Marche Italie

Ook in Le Marche heeft u de keuze uit gezellige hotels welke van alle gemakken zijn voorzien. De meeste hotels hebben een zwembad, want die is eigenlijk onmisbaar in de warme zomermaanden. De resorts hebben verder vaak een animatie team en entertainment voor de kinderen. Tijdens een a-la-carte diner in het hotel restaurant kunt u de lokale italiaanse specialiteiten proeven. Kortom; u vindt snel een hotel van uw gading in Le Marche Italie.

Aanbevolen hotels in Italië zoeken

Campings voor uw vakantie in Le Marche Italie

Italië is rijk aan kleinschalige en kindvriendelijke campings op de mooiste locaties. Want er is voor elk wat wils. Van ruime staanplaatsen tot compleet ingerichte stacaravans en tenten; u vindt het in Italië. Selecteer de Italiaanse camping van uw keuze op regio, aanwezige faciliteiten op de camping en op basis van beoordelingen van vakantiegangers die u voorgingen! Kortom; boeken en genieten maar!

Aanbevolen campings in Italië zoeken

Agriturismo voor uw vakantie in Le Marche Italie

De agriturismo in Le Marche Italië biedt voor iedereen dezelfde fantastische ervaring; namelijk heerlijk eten, rust, contact met de lokale bevolking, interactie met (huis)dieren en vermaak voor de kinderen. De verschillende agriturismo’s zijn landelijk gelegen en er worden geregeld lokale producten geproduceerd zoals heerlijke kazen, wijnen en olijfolie. Bleef de echte italiaanse droom terwijl u in het restaurant van uw favoriete agriturismo de heerlijkste gerechten proeft!

Kies dus voor een Agriturismo dichtbij Cagli
Selecteer daarom een Agriturismo dichtbij Urbino
Bekijk daarom een Agriturismo dichtbij Gubbio

Stedentrips in Le Marche Italië

In Le Marche zijn diverse prachtige steden en dorpen die een bezoek meer dan waard zijn. De meeste plaatsen hebben mooie kerken, authentieke marktpleinen en oude bouwwerken uit de Romeinse Tijd.
Voordelig een auto huren voor uw stedentrip in Italië

Fano

Fano is een fraaie vestingstad, gelegen aan de Italiaanse oostkust. Hoewel de stad niet heel groot is, herbert deze vele oude Romeinse bouwwerken. Verder heeft Fano een levendige haven. U treft hier namelijk uitstekende visrestaurants en trattoria’s. Nabij Fano kunt u verder de indrukwekkende Furlo kloof bezoeken, waar de Candigliane rivier doorheen stroomt. De stuwdam is op een spectaculaire locatie gesitueerd. De Furlo kloof is ook vanaf een uitkijkpunt te overzien. Hiervoor kunt u te voet of per auto de weg naar boven volgen.

Urbino

De stad Urbino ligt midden in de bergen, maar is met de auto toch goed te bereiken. Terwijl u de provinciale weg naar Urbino afrijdt, krijgt u intussen een goede indruk van het ruige berggebied waarin deze stad ligt! Urbino heeft een prachtige oude stadskern, welke uit vele smalle en steil oplopende straatjes bestaat. Op de diverse pleinen treft u koffiebars, ijssalons en goede restaurants. Een bezoek aan de indrukwekkende Kathedraal en Ducal Palace is aan te bevelen. Urbino staat verder bekend als de studentenstad van Le Marche. De grootste universiteit van de regio is namelijk midden in Urbino gevestigd. De stad telt ongeveer 15000 inwoners, maar huisvest bovendien ruim 24000 studenten gedurende het schoolseizoen!

Cagli

Cagli is een middelgrote stad in Le Marche. In het gezellige centrum treft u wekelijks een lokale markt en gevulde terrasjes. Daarom is Cagli een stad die niet iedereen kent, maar zeker het bezoeken waard is. De Torre Martiniana o Torrione en Porta Massara zijn direct in het oog springende historische bouwwerken. Het prachtige kerkplein in het centrum van Cagli ademt authenticiteit. Hier kunt u namelijk neerstrijken op een van de terrassen en een heerlijke espresso koffie drinken, terwijl u uw plannen voor die dag verder uitstippelt.

Gubbio

Cultuurstad Gubbio mag u tijdens uw vakantie in Italië absoluut niet links laten liggen. U kunt in Gubbio genieten van de prachtige Romeinse bouwwerken, indrukwekkende vestingmuren en het adembenemende uitzicht over de stad. Gubbio heeft namelijk verschillende hoog gelegen pleinen. Bezoek de vele kleine winkels met wijnen, oliën en truffel lekkernijen uit de streek! Gubbio telt vele smalle steegjes die u kunt verkennen. Via het stadspark kunt u de vestingmuren van Gubbio van dichtbij bewonderen.

Bezienswaardige steden in Le Marche Italië

Pesaro
Ancona
Acqualagna
Piobbico
Apecchio
Jesi

Restaurant tips in Le Marche Italië

La Gioconda – via Brancati, Cagli
Heerlijke pastagerechten, geserveerd in een sfeervol restaurant. Dit restaurant is gesitueerd in een fraaie wijnkelder!

Le Copertelle – via Leopardi 3/a, Serra San Quirico
Le Coppertelle is een mooi familierestaurant in Serra San Quirico. Het restaurant serveert traditionele Italiaanse gerechten, bereid met lokale producten. De huiswijn is een aanrader!

Il Coppiere – via S. Margherita 1, Urbino
Vlees- en pastagerechten uit de authentieke Italiaanse keuken. Daarom bent u immers naar De prachtige Marken afgereisd!

Enopolis – corso mazzini 7, Ancona
De heerlijkste Italiaanse visgerechten, geserveerd met wijn uit eigen wijnkelder.

Zwemmen en ontspannen in Le Marche Italië
  • Het meer van Cingoli
  • Raffaello SPA – via San Gianno 7, Petriano
  • Strand en boulevard van badplaats Rimini

Reisbenodigdheden voor Italië

Het is te adviseren om u goed voor te bereiden op uw vakantie naar Italië. Want de hoge temperaturen in de zomermaanden maken het gebruik van zonnebrand met een hoge beschermingsfactor een noodzaak. Bovendien is het aan te raden een hoofddeksel mee te nemen. Verder is het praktisch om luchtige, ademende kleding zoals katoenen (afrits)broeken, shirts en goede sokken mee te nemen. Daarnaast zijn stevige wandelschoenen met dikke zolen aan te bevelen als u voornemens bent lange wandelingen in de prachtige berachtige gebieden van Le Marche te gaan maken. Ook een jas of trui zijn handig; in de bergen kan het weer namelijk snel omslaan. Tot slot is het ons advies om Deet tegen insectenbeten en (blaren)pleisters mee in te pakken. Kortom; een goede voorbereiding is belangrijk om volop te kunnen genieten!

Andere Italië links

Villa Marsi Vakantie Appartementen
Nederlandstalige online reisgids voor Le Marche
Wijn- en Gourmet reizen in Umbrië en Le Marche
Alle extra’s voor uw vakantie in Le Marche
Vakantiehuizen in Le Marche Italië
Micazu
Wonderfulmarche
Go4camp – Italië
Italie Vakantieland 
Vakantiewoningen Le Marche, uw vakantie begint hier!

Bericht auteur: Reviewgids