reviewgids logo

Smart Home domotica kopen voor thuis

Vergelijk domotica oplossingen, home centers en z-wave producten met smartphone app.

Lees hier alles over smart home domotica kopen voor thuis. Vergelijk domotica oplossingen, home centers en z-wave producten met smartphone apps. Alle populaire Smart Home domotica pakketten voor thuis komen aan bod. Wat zijn de beste domotica oplossingen van dit moment? Waar kun je populaire domotica gadgets kopen tegen scherpe prijzen?

Smart Home, domotica, home automation en z-wave

De term “Smart Home” kan worden vertaald als “slim huis”. Dit is eveneens de betekenis van termen als “Home Automation” en “Z-wave”. Een “Smart Home” is het eindresultaat als meerdere domotica oplossingen worden ingezet om processen in en om het huis te automatiseren. Vandaag de dag zijn alle domotica oplossingen eenvoudig aan te sturen via apps op een smartphone of tablet.
“Domotica” is een samenvoeging van het Latijnse woord voor huis “Domus” en begrippen als “telematica”, “robotica” en “informatica”. Het doel van de domotica producten is duidelijk : Het vergroten van het woongenot!

Wat is er mogelijk met Smart Home domotica?

De mogelijkheden zijn talrijk en domotica is anno 2019 een hot item! Fabrikanten van electronica en huishoudelijke apparatuur volgen de ontwikkelingen op domotica gebied op de voet. Mede hierdoor komen er steeds meer Smart Home domotica producten op de markt die invulling geven aan de wensen van Smart Home gebruikers. Toch lijken de Smart Home ontwikkelingen en innovaties op het vlak van woningbouw zelf nog wat achter te blijven. In een opgeleverde nieuwbouwwoning ontbreken vaak allerlei technieken en oplossingen die Smart Home gebruikers aanspreken.

Smart Home oplossingen kunnen worden onderverdeeld in de aandachtsgebieden beveiliging, klimaatregeling, sfeerbepaling en energiebesparing. De domotica producten dragen eraan bij dat de bewoners apparatuur op afstand kunnen bedienen, dat apparatuur zichzelf bedient op basis van een vooraf ingesteld schema of dat apparatuur zelfstandig gebruikerspatronen herkent en zich hierop aanpast! Kortom; domotica bevordert actief het welzijn van de bewoners van een Smart Home!

Smart Home domotica kopen in Nederland

Smart Home domotica kopen voor thuis

Hoe gaaf is het om huishoudelijke apparaten zoals een waterkoker, het alarm en de thermostaat op afstand te kunnen bedienen via een smartphone of tablet? Als een sensor van een Smart Home alarmsysteem een ongewenste bezoeker in huis ontdekt, dan wordt de gebruiker direct via een smartphone app gealarmeerd en kan bovendien de politie direct worden ingeseind. Of schakel jouw led sfeerverlichting alvast in voor een gezellige avond met familie en vrienden! Via een eenvoudig bedienschema is de verlichting automatisch te dimmen, in- en uit te schakelen. Nooit meer blijft een lamp onnodig branden. Slimme verlichting kan dus ook een besparing opleveren op de energierekening! Je robotstofzuiger heeft je woonkamer weer netjes schoon gezogen.

Stand alone alarmsystemen

Stand Alone alarmsystemen werken, zoals de naam al zegt, volledig autonoom. Het alarmsysteem maakt geen verbindingen met een GSM of met internet en de gebruiker beheert en bedient het systeem persoonlijk op locatie. Deze alarmsystemen worden nog altijd veel toegepast, met name op locaties waar geen internetverbinding beschikbaar is of in situaties waarbij een koppeling met bijvoorbeeld een mobiele telefoon niet strikt noodzakelijk is. Het grote voordeel van autonome alarmsystemen is, dat u de werking van zo’n systeem altijd in eigen hand houdt.

Somfy draadloos digitaal alarmsysteem met sensoren
Mobeye i110 gsm alarmsysteem voor objectbewaking

Alarmsystemen met smartphone koppeling

Diverse alarmsystemen kunnen worden gekoppeld met een smartphone, waarop u sms / app berichten, updates of een ingesproken alarmmelding kunt ontvangen. Voor thuisgebruik zijn alarmsystemen met een koppeling naar smartphones zeker het overwegen waard. Ook als u op vakantie bent in het buitenland, kunt u benaderd worden op het moment dat kwaadwillenden toegang lijken te hebben gekregen tot uw woning en eigendommen. Een telefoontje met de buurman, politie of een thuisgebleven familielid is in die situatie snel gepleegd en kan erger voorkomen. De meeste alarmsystemen kunnen u, aan de hand van verschillende deurcontact sensoren, exact informeren over de locatie waar toegang is verkregen, bijvoorbeeld via uw schuur, voor- of achterdeur.

Mobeye i110 GSM alarmsysteem

Het Mobeye i110 GSM alarm is een mobiel alarmsysteem dat kan worden ingezet om een woonhuis, vakantiewoning of een schuur te beveiligen. De Mobeye i110 kan worden ingezet op iedere denkbare locatie; een stroompunt is niet nodig omdat de Mobeye op losse batterijen functioneert. De Mobeye is uitgerust met een bewegingssensor en temperatuursensor. Als de Mobeye beweging registreert en/of de temperatuur een te hoge of te lage waarde bereikt, wordt de gebruiker via de mobiele telefoon hierover geïnformeerd. Het systeem kan luid of stil alarmeren. Verder kunnen er maximaal twee telefoonnummers worden opgegeven waarop de Mobeye gebruikers alarmeert. De batterijen van de Mobeye gaan lang mee en als ze te zwak worden, maakt het systeem hier melding van.

Alarmsystemen met internet koppeling

Nieuwere alarmsystemen hebben continu een verbinding met het internet en kunnen u bijvoorbeeld via een smartphone app meldingen en/of bewakingsbeelden doorsturen op het moment dat het systeem onraad detecteert.

Netgear Arlo ip bewakingscamera’s

Het Netgear Arlo IP bewakingscamera systeem functioneert via een draadloos wifi netwerk en kan worden geactiveerd door beweging. Gemaakte foto- en videobeelden kunnen direct worden doorgestuurd naar een smartphone of tablet. Met deze slimme beveiligingscamera’s, welke zowel indoor als outdoor inzetbaar zijn is het niet langer een vraag maar een weet wie uw woning betreedt op een moment dat u zelf niet thuis bent. Een ander soortgelijk beveilingscamera systeem is de Google Nest Cam IQ outdoor beveiligingscamera.

Oplink Tripleshield netcam bewakingscamera systeem

De Oplink TripleShield ip netcam camerasystemen bieden de gebruiker de mogelijkheid om binnen 15 minuten een professioneel en compleet alarmsysteem te installeren in huis of op kantoor. Het gehele alarmsysteem is makkelijk te bedienen via een APP voor Apple, Android en Windows telefoons. Doordat het Oplink Tripleshield alarm meerdere gebruikers ondersteunt, kunnen familieleden of collega’s ook geautoriseerd worden om alarmmeldingen te ontvangen. Bovendien kunnen meerdere gebruikers het alarm in of juist uitschakelen. Verder kunnen maximaal 5 contactpersonen worden vastgelegd die geïnformeerd worden per SMS als het Oplink alarmsysteem alarm slaat.

De Oplink TripleShield netcams zijn plug en play. Sensoren en ip camera’s zijn zonder technische kennis draadloos aan te sluiten dankzij de QR code scanner in de Oplink camera smartphone app. De verbinding tussen de netcams en sensoren wordt verzorgd door de Oplink camera hub. Ook in een later stadium is uitbreiden eenvoudig te realiseren door extra sensoren of ip bewakingscamera’s toe te voegen.

Bluetooth deursloten met smartphone app

Er zijn dit jaar meerdere intelligente bluetooth deursloten op de markt geïntroduceerd die met behulp van een app op een smartphone of tablet te bedienen zijn. Deze bluetooth deursloten laten zich ontgrendelen zonder tussenkomst van een sleutel. De meest bekende bleutooth sloten zijn de Lockitron Bolt, het August Smart Lock en het Danalock bluetooth slot. Verder heeft slotenfabrikant Nemef aangekondigd in de zomer met een bluetooth deurslot te komen, genaamd Nemef Nexus.
Kenmerkend voor al deze bluetooth deursloten is, dat het mogelijk wordt om de toegang tot uw huis of een specifieke (bedrijfs)ruimte op een intelligente manier te beheren. Zo is het bij het Danalock bluetooth slot mogelijk om verleende toegang voor gasten of werklui tijdbegrensd te bewaken. De handige Autolock-functie vergrendelt of ontgrendelt automatisch het slot bij het benaderen van de deur. 

Standaard worden bij het Danalock deurslot 5 conventionele sleutels meegeleverd, zodat de deur ook op die manier geopend kan worden. De montage en installatie van een Danalock slot gaat snel. Het bluetooth deurslot zou op elk type deur moeten passen. De bijbehorende App is met iPhones en andere smartphone toestellen met Android 4.4 compatible. Een externe voedingsbron is niet noodzakelijk; het slot werkt op batterijen. Als de batterijen te zwak worden, wordt de beheerder hierover gewaarschuwd via de app.

Nieuwe Smart Home domotica kopen; gadgets

Tado wifi thermostaat
Lerende wifi thermostaat Anna
Fibaro home automation center
Homewizard startpakket met smartphone app
Myfox Home Control centrale
Archos Smart Home starter pack
Homeeasy domotica schakel systeem

Stel je eigen home automation systeem samen

Op internet is volop informatie te vinden over het samenstellen en configureren van domotica en home automation producten. Modulaire domotica systemen bieden mogelijkheden om naar wens losse apparaten zoals sensoren, netcams en led verlichting aan te sluiten op de centrale home automation unit. Deze centrale home automation unit onderhoudt vervolgens de verbinding met uw smartphone of tablet. Via een app kunt u alle domotica componenten van uw Smart Home domotica systeem via uw mobiel of een tablet aansturen.

Fibaro Home Automation Center

Met het Fibaro Z-wave domotica systeem (genaamd Fibaro Home Center) kunt u alle hierbij passende domotica artikelen koppelen en inleren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld draadloze schakelaars, contactsensoren en centrale verwarming modules aansluiten. Vervolgens kunt u de gekoppelde systemen via uw smartphone of tablet bedienen.

HomeWizard domotica systeem [Bekend van tv]

Met het HomeWizard domotica systeem (genaamd HomeWizard Connect Kit) kunt u eveneens alle hierbij behorende domotica artikelen koppelen en inleren. Daaron vallen draadloze schakelaars, magneetcontacten, rookmelders, weerstation sensoren, centrale verwarming modules, beveiligingscamera’s en de deurbel. De bediening voert u op afstand uit via uw smartphone of tablet met de HomeWizard app. Een mooie bijkomstigheid van het HomeWizard systeem is, dat dit domotica systeem ook kan samenwerken met producten van KlikAanKlikUit, Elro, Foscam, Smartwares, Somfy en Philips Hue. Ook handig is de HomeWizard draadloze radiatorbesturing. Met deze radiatorkit of climate control set van Smartwares kun je de temperatuur van 2 of meer radiatoren draadloos afregelen. De afstandbediening van deze radiatorkit biedt een maximale reikwijdte van 30 meter.

Myfox Home Control centrale

De Myfox Home Control Centrale is een alarmsysteem en domoticacentrale in één. Op de Myfox Security / Home Control Centrale zijn diverse Myfox security camera’s, deurcontact sensoren en een sirene aansluitbaar. Maar deze domotica centrale biedt ook mogelijkheden om naar wens draadloze verlichting en andere domotica devices aan te sluiten. Met behulp van de Myfox Cloud kunt u gemaakte videoopnamen online opslaan en terugkijken.

Gigaset Elements domotica systeem

Gigaset positioneert het Gigaset Elements systeem als Smart Home oplossing, maar in essentie is het een slim alarmsysteem. De componenten van Gigaset Elements bestaan momenteel uit bewegingssensoren, deurcontacten, een sirene en camera units. Desalniettemin hebben de Gigaset Elements domotica producten de echte Gigaset kenmerken en laat het systeem zich bijzonder eenvoudig bedienen.

Andere Smart Home domotica kopen
Netatmo weerstation

Het weer is een factor waar we het liefst maximale invloed op zouden willen kunnen uitoefenen. Spijtig genoeg kan “mooi weer” nog niet worden besteld en dus zijn we aangewezen op een weerstation dat ons actuele en nuttige informatie over de weersverwachtingen kan aanleveren. Het Netatmo weerstation biedt mogelijkheden om eigen waarden te meten met temperatuur- en luchtvochtigheidsensoren. Op een gebruiksvriendelijke smartphone app worden deze waarden duidelijk weergegeven. 

Meer informatie over weerstations

Een ander innovatief product van Netatmo is de Netatmo S+Arck wifi thermostaat. Met deze thermostaat is het mogelijk om op afstand het klimaat in huis te beheren met behulp van uw smartphone of tablet. Via de bijgeleverde app kunt u de verwarming op tijden dat het u uitkomt laten in- of uitschakelen. Dit is niet alleen heel praktisch, maar ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Verder heeft het gebruik van een slimme thermostaat een positieve uitwerking op de hoogte van de jaarnota van uw energieleverancier. Meer informatie over slimme wifi thermostaten

Belkin Wemo Baby smartphone babyfoon

WeMo Baby is een slimme en draadloze smartphone babyfoon. De Wemo Baby babyfoon maakt gebruik van een reeds aanwezig wifi netwerk om uw iPad, iPhone of iPod touch als babyfoon ouderunit te laten functioneren. Geluiden uit de kinderkamer worden rechtstreeks doorgestuurd naar uw smartphone of tablet. Door de gratis WeMo Baby smartphone app te downloaden, kunt u de babyfoon direct in gebruik nemen. U kunt de Belkin WeMo Baby babyfoon met meerdere mobiele apparaten gelijktijdig gebruiken. 

Meer informatie over smartphone, wifi en dect babyfoons

Belkin Wemo Switch + Motion
Het Belkin Wemo Switch + Motion smart home schakelsysteem biedt veel mogelijkheden, waaronder het op afstand uit- en inschakelen van apparatuur in huis. Het draadloze Wemo switch systeem werkt zowel via wifi als een mobiele 3g / 4g internetverbinding. Hierdoor is het mogelijk om apparatuur op kleinere afstand te bedienen, maar ook als u ver verwijderd bent van thuis!

Omdat het Wemo switch + motion systeem modulair is, kunt u het altijd uitbreiden met extra schakelaars en andere Wemo apparatuur koppelen. Via de Wemo smartphone app kunt u het systeem bedienen op uw mobiele telefoon of tablet. De app ondersteunt zowel Android als iOS apparaten.
Met dit draadloze schakelsysteem is het bijvoorbeeld mogelijk om elektrische apparaten in huis op een ingepland tijdstip te laten inschakelen of juist uitschakelen. U kunt bijvoorbeeld het Wemo led Lightning systeem laten aangaan als u een ruimte binnenloopt of uw ventilator laten uitschakelen als u een ruimte verlaat. Of bewaak met Belkin netcams uw voordeur!

Met behulp van de gratis WeMo-app kunt u het WeMo Switch en Motion systeem wat het moet doen als er beweging wordt waargenomen. U kunt zelf bepalen hoeveel apparaten u op afstand wilt kunnen bedienen.

Athom Homey; spraakgestuurde domotica controller

De Athom Homey is een domotica centrale welke met behulp van gesproken commando’s aangestuurd kan worden om domotica devices in een woning te bedienen. Zo moet het met de Homey domotica controller mogelijk zijn om verlichting aan en uit te schakelen en om bijvoorbeeld muziek af te spelen. De Athom Homey controller is middels een crowdfunding campagne gefinancierd en momenteel worden de laatste bewerkingen aan deze domotica controller uitgevoerd. Doordat de Athom Homet gebruik maakt van onder andere wifi, bluetooth, zigbee en z-wave standaarden, zijn allerhande domotica producten te combineren met de controller. De eerste Athom Homey domotica centers zouden binnenkort beschikbaar moeten komen.

Andere merken Smart Home domotica kopen

DI-O Chacon domotica, Duofern domotica, Elro Home Easy domotica, Eltako domotica, Free Control domotica, Homematic domotica, Mediola domotica, Z-wave domotica, Gira smart home domotica, Insteon sensoren, Ismartalarm Home Security, Zipato z-wave dimmers & verlichting, Nest labs domotica, Samsung Smart Home domotica, Home Easy domotica, BeNext domotica, Loxone domotica, RWE Smarthome, Plugwise domotica, HomeSeer domotica, Neato Robotics domotica, Thermosmart domotica, Maytronics domotica, Nefit domotica, Withings domotica, Foscom IP camera’s.

Bericht auteur: Reviewgids