drones kopen en vergelijken dji phantom drone, rc drone, parrot drone, rtf drone, hubsan drone, e-flite drone drone met camera online review sale

drones kopen en vergelijken

Lees in deze review alles over drones kopen en vergelijken. De mogelijkheden en regels voor het kopen van drones in Nederland komen aan bod. Hoe bouw je je eigen Drone? En waar kun je de beste drones kopen tegen scherpe prijzen?

Wat is een drone of quadcopter?

Om een start te kunnen maken met drones kopen en vergelijken, is het handig om te weten wat een drone of quadcopter is! Een ac / rc drone is een op afstand bestuurbare helicopter of vliegtuigje. Als bestuurder van een ac drone bevind je je vaak op korte afstand. Maar professionele drones zijn ook op grotere afstanden te besturen. De zeer geavanceerde drones kunnen zelfs zelfstandig een vlucht uitvoeren en ook weer veilig landen op een afgesproken plek. Populaire drone merken zijn DJI Phantom drones, BMI drones, Parrot drones en hele kleine drones, zoals de Skeye Nano drone. Via deze pagina kun je verschillende merken drones kopen en vergelijken.

RTF drone met camera

Vaak zijn de beste rc drones voorzien van een actioncamera om foto’s en filmpjes van de vlucht te maken. De meeste drones kun jij optioneel uitrusten met een (full HD) actiecamera, bijvoorbeeld een Gopro HD Hero actiecamera of een Sony (4K!) actiecamera. Vervolgens kun je met jouw drone mooie filmbeelden opnemen.

Drones kopen en vergelijken in Nederland

Bij drones kopen en vergelijken kan worden gelet op het aantal rotoren, de verbinding via wifi of radiofrequenties en of de drone het ready-to-fly (rtf) label heeft.

Quadcopters en drones bij Conrad
Quadcopters en drones bij TopRC.nl
Parrot AR drones bij Centralpoint
DJI Phantom Drones bij CameraNU.nl

Kijkend naar de manier van vliegen, kan een ac drone worden uitgevoerd als bi-copter, tri-copter, quadrocopter, hexacopter, octocopter of een fixed wing plane. Het opstijgen en landen in verticale of horizontale richting onderscheidt de diverse soorten ac drones en rc vliegtuigjes van elkaar. Het stilhangen in de lucht, het zogenaamde “hoveren”, is een typische eigenschap die een drone kenmerkt. De populaire drones van dit moment kunnen vaak via een smartphone of tablet worden bestuurd.

Je eigen bestuurbare drone voor thuis

De drones van Parrot en DJI worden met de dag populairder en worden veel gebruikt voor het maken van leuke actiefilmpjes of het in beeld brengen van mooie locaties. Maar al te bekend zijn de spectaculaire drone filmbeelden van de Utrechtse domtoren. Overal duiken websites en forums op met informatie voor het bouwen van je eigen drones en spectaculaire drone videos. Drones zijn nu betaalbaar voor iedereen en kunnen ook worden gecombineerd met een Gopro actioncamera voor eigen gebruik.

Toffe drones 2020

Bouw je eigen DJI drone met camera en/of GPS
Parrot Bebop drone met skycontroller

Hoe blijft een drone stabiel vliegen?

Een drone heeft een lichtgewicht frame als basis en kan vervolgens met allerlei electronica worden uitgerust. Hierbij kan worden gedacht aan electromotoren, bekabeling, printplaten, batterijen en rotorbladen. De populariteit van de drone heeft de laatste jaren letterlijk en figuurlijk een vlucht genomen door de sterke daling van de prijzen van (foto)camera’s, data opslag, sensoren, GPS modules en soortgelijke electronica. Bovendien zijn al deze apparaten in afmetingen veel kleiner en lichter geworden, waardoor ze relatief eenvoudig op een drone kunnen worden gemonteerd. Er bestaan ook energiezuinige drones die, dankzij het gebruik van zonnecellen, zeer lange tijd operationeel kunnen blijven.

De meeste drones worden, net als quadcopters en miniatuur vliegtuigjes, op afstand bestuurd middels een wifi of rf radiofrequentie verbinding. Als je een tablet of laptop gebruikt om de drone te besturen, dan zijn op het beeldscherm doorgaans ook de beelden van de camera direct zichtbaar. De bestuurder van de drone kan in first-person view volledige controle over het toestel hebben en allerlei manoeuvres uitvoeren. Het opslaan van de beelden is eenvoudig uit te voeren.

Mag je een Drone zomaar gebruiken in Nederland?

Een drone kan, in de Nederlandse wetgeving, worden aangemerkt als een modelvliegtuig als het toestel niet zwaarder weegt dan 150 kilogram en niet sneller vliegt dan 129,64 km/u (70 knopen). Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de drone uitsluitend voor recreatieve doeleinden wordt ingezet. In die opstelling is het gebruik toegestaan. Het verbod op het maken van foto’s en video’s vanuit de lucht is per 1 juni 2013 ingetrokken.

Bouw je eigen drone

Op internet is interessante informatie te vinden over het bouwen van je eigen drone. Een voorbeeld van een drone die als bouwpakket wordt geleverd, is de Immersion RC drone. Blogs, fora en hobby websites bieden talloze bouwtips en trucs voor het verbeteren en modificeren van drones. Het is ook mogelijk om, als start van de hobby, een kant-en-klare drone of quadcopter te kopen. Die drones zijn te herkennen aan het RTF (Ready To Fly) label.

Drones kopen en vergelijken; drone merken

Parrot AR drones

Fabrikant Parrot was voorheen met name bekend om hun carkits voor gebruik in motorhelmen en in de auto. Inmiddels is Parrot uitgegroeid tot een van de bekendste fabrikanten van gebruiksvriendelijke drones. Parrot bracht de eerste AR drone op de markt die werkte via een wifi verbinding. De huidige serie Parrot drones zijn draadloos te besturen via je smartphone en tablet.

DJI Phantom Drones

DJI maakt al langere tijd professionele drones die in eerste instantie vooral zakelijk werden ingezet. Gemeenten, waterschappen en vastgoedbedrijven maken veelvuldig gebruik van DJI drones voor het fotograferen, monitoren en filmen van gebouwen, infrastructuur en natuurgebieden. De DJI Phantom en DJI Inspire drones staan bekend om hun hoge bouwkwaliteit en topprestaties. De DJI drones zijn daarom ook zeer populair onder drone fanaten die de DJI drone uitrusten met bijvoorbeeld een Gopro HD Hero actioncamera. In diverse drone webwinkels zijn de DJI drones al kant-en-klaar te koop met Gopro, Zenmuse en/of 4K HD camera.

Latrax drones

Fabrikant Latrax bestaat sinds 1974 en maakte furore met de productie van hoge kwaliteit radiografisch bestuurbaar speelgoed, waaronder auto’s, bootjes en rc vliegtuigjes. Latrax is nu met name bekend onder submerk Traxxas, waaronder ze ready-to-run en ready-to-fly (rtf) drones en rc vliegtuigjes op de markt brengen. Steevast zijn de Latrax drones gebruiksvriendelijk, stevig gebouwd en scherp geprijsd.

Blade drones

De serie Blade drones zijn afkomstig van fabrikant Horizon Precision Systems. De jarenlange ervaring in de ontwikkeling van professionele drones voor de landbouwsector is ten volle benut om de Blade drones zeer stabiel en betrouwbaar te maken. Ook in minder stabiele weersomstandigheden zijn de Blade drones opvallend goed te besturen. Bekende Blade drone modellen zijn de Blade 200QX en 350QX3. Tevens produceert Blade de populaire mini drones; de Nano QX en FPV Nano QX. Deze uitzonderlijk kleine en lichte drones zijn zelfs in een kleine ruimte als een woonkamer zeer precies te besturen.

Hubsan drones kopen en vergelijken

De Hubsan drones zijn compacte en laag geprijsde drones die met name interessant zijn voor de beginnende drone piloot. Met name de Hubsan X4 is zeer succesvol. Bij de X4 kan worden gekozen voor een “normal” of “expert” vliegmodus. In de “normal” vliegmodus is de Hubsan X4 drone zeer stabiel en gemakkelijk te besturen, terwijl de drone in “expert” vliegmodus hogere snelheden kan behalen en daarmee een uitdaging biedt voor de geoefende dronebestuurder.

E-Flite (Blade) drones

De E-Flite drones zijn, ook wel bekend als Blade drones, zijn stabiel, vriendelijk geprijsd en in diverse uitvoeringen leverbaar. Voor meer informatie; zie Blade drones.

Skeye nano drones

De Skeye nano drone is op dit moment wellicht de kleinste nano drone ter wereld! Met afmetingen van slechts 4 bij 4 centimeter stijgt deze drone letterlijk op vanuit de palm van je hand! Dankzij de 3 instelbare vliegmodi, is de kleine drone voor ieder type gebruiker goed te besturen. Met name binnenshuis vliegen is met deze superkleine en lichte drone een spannende belevenis. De draadloze reikwijdte van de Skeye nano drone is maximaal 50 meter. Via de website van TRNDlabs is de Skeye nano drone rechtstreeks te bestellen. Een alternatief voor deze kleine drone is de Cheerson CX-10 drone, welke ongeveer dezelfde afmetingen heeft.

Walkera drones

Behalve de lager geprijsde en eenvoudiger Walkera RC drones, levert Walkere ook professionele drones met GPS en stabilisatiecontrole functie. Deze laatste serie Walkera drones zijn gericht op de geoefende drone bestuurder en fanaten die hoge eisen stellen aan een stabiele drone met een lange vliegtijd en een hoge kwaliteit film- en fotomateriaal. Bekende Walkera drones zijn de QR X350PROde Scout X4 en de Walkera Voyager 3.

Nine Eagles drones

Technisch vernuft en waar voor je geld; dat zijn speerpunten van de Nine Eagles RC helicopters en quadcopters. Een populaire en prijstechnisch interessante reeks quadcopters zijn de Nine Eagles Galaxy Visitor toestellen. Dankzij de handige Fail Safe functie op de Nine Eagles drones, zal de Galaxy Visitor niet op de grond storten als de verbinding tussen bestuurder en drone verloren is. De drone gaat automatisch 2 à 3 meter boven de grond zweven en landt vervolgens na enkele seconden.

RC Logger drones

U kunt al sinds 2008 leuke gebruiksvriendelijke quadcopter drones van Fabrikant RC Logger kopen. De drones van RC Logger zijn bekend onder de serienaam RC Eye. Met name de Eye one Xtreme drone geniet een uitstekende reputatie. Ook de RC Logger NovaX 350 drone krijgt hoge waarderingen en is standaard uitgerust met GPS functionaliteiten.

Reely drones kopen en vergelijken

De Reely X6 hexacopter drone (met 6 rotors) is waarschijnlijk de kleinste hexacopter van dit moment. Dankzij de extra rotors is de X6 drone nog een stuk stabieler dan de meeste quadcopter drones. De X6 heeft het bekende RTF label (Ready To Fly) en wordt standaard met een voorgemonteerde actioncamera geleverd. Op een optioneel verkrijgbare SD-card zijn de gemaakte videobeelden en foto’s op te slaan. Nieuw in het Reely leveringsprogramma is de Reely Shadow quadcopter met GPS en volgfunctie.

Yuneec drones

Yuneec drones hebben een hoge bouwkaliteit en zijn vanzelfsprekend van alle veelgevraagde functies en (vlieg)gemakken voorzien. Al langere tijd produceert Yuneec drone onderdelen voor multicopter merken als E-Flite en Blade. Een populaire Yuneec drone is de Yuneec Q500 4K Typhoon drone.

Amewi drones kopen en vergelijken

Amewi is een Duitse fabrikant van laaggeprijsde drones. Binnen de Benelux zijn er verschillende Amewi drones die populair zijn onder beginnende quadcopter bestuurders. De huidige modelreeks drones van Amewi omvat onder andere een Amewi Blaxter X40, een X51 Spy en een Blaxter X80. De uitgebreidere Amewi drones dragen het RTF label en zijn voorzien van een HD-camera.

Robbe Galaxy drones

Robby Galaxy is een submerk van het bekende Nine Eagles. Deze chinese fabrikant ontwerpt, ontwikkelt en produceert geheel in eigen beheer diverse soorten RC drones met een eigen Nine Eagles HD-camera. De nieuwste telg in de Galaxy drone serie is de Galaxy Visitor 3.

Gaui drones

Het Taiwanese bedrijf Tai Shih Hobby Corporation (kortaf TSHobby GAUI) produceert sinds 1996 hoge kwaliteit RC helicopters, RC vliegtuigen en Multirotor drones. De drone afdeling van de onderneming (MRT Gaui) legt zich sinds 2013 toe op het ontwikkelen van betrouwbare drones die hoge ogen gooien op het gebied van landschapsfotografie en het maken van videobeelden. Bij Conrad is momenteel de GAUI 500X-S drone als bouwpakket leverbaar. De serie drones van GAUI is nog verder uitgebreid met de 950-serie en de GAUI 1300″O” als vlaggenschip.

Altura drones kopen en vergelijken

Altura drones worden in Nederland gebouwd door Aerialtronics. Met name de Altura Zenith drones (ATX4 en ATX8) worden veelvuldig ingezet door overheidsdiensten en bedrijven. Zo worden de Altura drones bijvoorbeeld ingezet voor crowd control, surveillance, cartografie en windmolen inspecties. De Altura Zenith drone kan gewichten vervoeren tot 3 kilogram en maakt daarom gebruik van inventieve adapters. Met deze adapters kunt u de Altura Zenith drone in een handomdraai uitrusten met andere apparatuur voor een nieuwe taak.

Lily drone

De Lily drone is een drone die zichzelf bestuurt en die de eigenaar kan volgen! De verbinding tussen u en de Lily drone wordt verzorgd via een klein tracking-device dat u aan een waterdichte polsband kunt dragen. U kunt de Lily drone aan een vlucht laten beginnen, door hem simpelweg in de lucht te gooien! De Lily drone kan direct HD-foto’s en video’s gaan maken en heeft een maximale vluchttijd van ongeveer 20 minuten. Omdat de Lily drone ook een hoge IP normering heeft tegen vocht en (spat)water, kunt u de drone voor allerlei buitensport activiteiten en in onherbergzame omgevingen prima inzetten. Naar de website van Lily.

Nixie armband drone

De Nixie is een typisch voorbeeld van een “gekke” drone toepassing. U kunt deze armband drone Nixie vanaf uw pols laten opstijgen als een drone, waarbij tevens opnamen worden gemaakt. U kunt de Nixie armband drone dan ook zien als een mini actiecamera die vanaf de pols wordt bediend. Zoals in de zogenaamde Boomerang mode. Dan vliegt de Nixie armband drone van je weg, maakt opnamen en keert dan weer terug. De Nixie armband drone is te bestellen op de website van het Nixie drone team.

Ghost drone

De Ghost drone bestuurt u via een Androïd smartphone en is er in drie uitvoeringen; de Drone Ghost Basic, de Drone Ghost Aerial en de Drone Ghost Aerial Plus. Afhankelijk van de gewenste functies kunt u een daarbij passende uitvoering van de Ghost drone kopen. De besturing is dermate eenvoudig, dat er geen enkele ervaring met drone besturing noodzakelijk is om deze drone met camera te kunnen besturen! De laatste informatie omtrent de Ghost drones is te vinden op de Ghost drone website.

Andere merken drones kopen en vergelijken

ACME quadcopter drones, TBS Discovery drones, Syma drones, JXD quadcopter drones, ImmersionRC drones, SH quadcopter drones, HCW quadcopter drones, Heli-Max quadcopter drones, Idea Fly quadcopter drones, Revell Control Sky dronesAxion RC drones, Silverlit drones, UDI drones, Dromida dronesAlign drones, Micro drones, Jamara drones, WLtoys drones, Airdog drones, Aibotix drones, Carrera drones, T2M drones, HQ drones

Lees ook de artikelen over het kiezen en kopen van barbecues, de keuzehulp voor led lampen en alles over smart home oplossingen.

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *