baby box kiezen en kopen

Baby box kiezen en kopen

Wil jij ook een mooie, veilige en voordelige baby boxen kiezen en kopen voor jouw babykamer?

Op deze pagina vind je handige informatie over een baby box kiezen en kopen. Welke soorten baby boxen kun je online kopen in nederland? Welke box is de beste babybox voor jouw baby? Wat zijn de best verkochte hippe baby boxen van 2020 / 2021? Met het vergelijken van de babyboxen en kinderboxen op deze pagina kun jij vast inspiratie opdoen! Door de test reviews en ervaringen van andere babybox kopers te lezen kun jij voor jezelf een goede babybox uitkiezen.

babybox kiezen en kopen vergelijk babyboxen box bart house colorful collection kinderbox wit zonder lade review
Waarop letten bij het online kopen van kinderboxen en babyboxen?

Waarop kun je letten als je een kinderbox of babybox online wilt bestellen? Vanaf welke leeftijd kun je jouw baby veilig in een babybox neerleggen? Is een babymatras in een baby box nu een goed idee, of is het veiliger om dit niet te doen? Welke voordelen en nadelen zijn er aan het gebruiken van een kinderbox of babybox? En misschien ook wel belangrijk, wat is de prijs van een goede baby box? Is een goedkoop gekochte tweedehands babybox van marktplaats af te raden? Wat zijn de ervaringen van anderen bij het kopen van een kinderbox?

Je ziet het al! Ontzettend veel vragen waarop niet altijd een pasklaar antwoord kan worden gegeven. Maar lees verder en het wordt voor jou vast snel duidelijker welke baby box set het beste bij jou past!

Soorten babyboxen en kinderboxen

Er zijn veel soorten babyboxen en kinderboxen die je online kunt bestellen. Hoe kun je nu snel een goede babybox kiezen en kopen? Je kunt onder andere kiezen voor baby boxen met lade en wieltjes, tweeling babyboxen, ronde babyboxen of juist voor een campingbedje of babywiegje. Baby boxen kun je vergelijken op veiligheidsaspecten, de afmetingen en materiaalkeuze. Natuurlijk kun je ook al bedenken of je een baby box met lade wilt, of een baby box met wieltjes. Wordt het trouwens een zwarte, bruine of juist een witte baby box? En kies jij voor een babybox van kunststof of liever van natuurlijke materialen zoals hout?

best verkochte geteste babyboxen bopita baby box lisa met opberglade naturel wit
Bopita baby box Lisa met lade
Bekende en goed geteste babybox merken

Bekende modellen baby boxen zijn de kinderboxen van Bopita, Childhome, Pericles en Quax. Als je een minder dikke portemonnee hebt en een goedkope babybox zoekt, kan je ook rondkijken op marktplaats voor een stevige tweedehands babybox, of bij een woonwarenhuis als ikea kijken naar praktische babyboxen voor een aantrekkelijke prijs.

Een veilige baby box kiezen en kopen

Afhankelijk van de plek in huis waar je jouw babybox gaat plaatsen, kun je controleren welke afmetingen de baby box zou mogen hebben. Verder kun je bepalen of je liever een baby box met of zonder lade wilt kopen. Het type box spijl is ook van invloed op de veiligheid. Ronde spijlen in een babybox kunnen ertoe leiden dat je baby sneller het hoofdje tussen de spijlen doorsteekt en vervolgens klem kan komen te zitten. Rechthoekige baby box spijlen gaan dit tegen.

Veilig kennismaken met een nieuwe baby box

Als je echt nog een kleine pasgeboren baby hebt, kun je jouw baby ook vanuit een maxicosi of wiegje rustig laten wennen aan een babybox. Verlies jouw baby niet uit het oog, maar zet de maxicosi of het babywiegje even in de nieuwe babybox. Maak oogcontact en laat jouw baby eens ontwaken in de baby box! Als jouw baby nog veel ligt maar nog niet omrolt, kun je ook al eens experimenteren met de baby box. Leg jouw baby op een comfortabel babymatras of boxkleedje in de babybox. Blijf altijd bij jouw kleine baby in de buurt, maar neem de tijd om samen kennis te maken met de babybox! 

cabino opvouwbare babybox kinderbox grijs met verstelbare bodemplaat beste koop review
Cabino opvouwbare babybox grijs met wieltjes
Bodemplaat van de baby box

De meeste baby boxen hebben een bodemplaat die je op 2 hoogte niveaus kunt monteren. Op die manier kun je je baby gemakkelijk uit de box halen en weer terug leggen. Je kunt baby’s en kleine kinderen met een gewicht tot maximaal 8 kilogram zonder problemen in een baby box met verhoogde bodemplaat neerleggen. Vanaf heel jonge leeftijd kun je de baby box al bij jouw kind introduceren. Een babybox is een veilige en overzichtelijke omgeving voor jouw baby!

Hoe omgaan met babymatrassen, baby boxkleden en speelkleedjes

In de lade van een baby box kun je boxkleden en speelkleedjes kwijt, maar een lade onder een baby box maakt het wel moeilijker om onder de baby box te stofzuigen. Wil je de babybox gemakkelijk kunnen verplaatsen? Dan kan een baby box met wieltjes een goede keuze zijn! Je kunt al snel vergeten om bij het kopen van een baby box mobieltje te controleren of de rand van de baby box hiervoor wel geschikt is. Laat het baby box mobieltje zich wel vastmaken aan de rand van jouw box? Zet een baby box niet te dicht bij een verwarming, kamerplanten of een raam dat open kan. Zorg er bovendien voor dat de box stevig en volledig horizontaal staat.

Baby box speeltjes

Leuke baby box speeltjes zijn onmisbaar bij de box! Wat dacht je van een opwindbare baby box mobiel? Of een electrische baby mobiel met licht en muziek? Een zachte boxmatras of een boxkleed zorgt ervoor dat jouw baby heerlijk kan liggen en slapen in de box. Let er op dat er niet teveel speelgoed in de baby box aanwezig is. Als je baby groter wordt, kan groter speelgoed als hulpmiddel dienen om uit de baby box te komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! In verband met de veiligheid is het ook af te raden om baby box speeltjes aan koordjes vast te maken.

Baby box en materiaalkeuze

Wat is beter; een houten box of een baby box van kunststof? Ook de materiaalkeuze speelt een rol bij een baby box kiezen en kopen. Houten baby boxen zijn stevig en ogen rustiek, maar zijn doorgaans zwaar en lastig te verplaatsen. Kunststof baby boxen zijn licht en vaak inklapbaar. De kans dat je baby zich stoot of verwondt aan de box is kleiner, gezien de zachte materialen. Een campingbedje of inklapbare / opvouwbare box is ideaal als je op vakantie gaat of bij vrienden en familie op bezoek bent!

Baby box kiezen en kopen; Baby box prijzen

De prijzen van baby boxen online kunnen sterk verschillen, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de baby box accessoires. Het uiterlijk, het gebruiksgemak en de materiaalkeuze zijn factoren die de prijs van een goede baby box bepalen. De goedkope baby box is waarschijnlijk niet de beste!

Baby boxen met spijlen

Een baby box met spijlen biedt een aantal voordelen. Jouw baby kan goed tussen de spijlen van de box doorkijken en dus oogcontact met jou en de omgeving hebben! Als je baby gaat zitten, kan deze zich aan de spijlen leren optrekken. Vergeet niet om de bodemplaat van de baby box naar beneden te verstellen als dit mogelijk is. Anders kan een klimpartij ertoe leiden dat je baby uit de baby box zou kunnen vallen.

Baby box met net

De baby box met net is gemaakt van zachte stoffen en materialen. Met het oog op veiligheid zijn de wanden van de baby box bespannen met een fijnmazig net. Het fijnmazige net voorkomt dat jouw kind met armpjes of beentjes klem zou kunnen komen te zitten. Het net zorgt er bovendien voor dat jouw kind de omgeving buiten de baby box minder goed kan zien en er dus sprake is van een meer besloten en rustige omgeving. Jouw kindje heeft in een baby box met net weinig tot geen steun om zich op te trekken. Dankzij het lagere gewicht van deze babyboxen met net, zijn ze gemakkelijk te verplaatsen of te vervoeren voor een logeerpartij of tijdens een vakantie.

hippe baby box kiezen en kopen babybox park ocean mastique met wieltjes verplaatsen mdf beukenhout
Babybox Park Ocean
Baby box met wieltjes kiezen en kopen

De babybox die met 2 of 4 wieltjes is uitgerust, kan natuurlijk makkelijk worden verplaatst. Let erop dat de box stevig geblokkeerd is. Doordat de baby box op wieltjes snel verplaatst kan worden, is het mogelijk om onder en rond de baby box te stofzuigen. Je kunt de baby box ook buiten plaatsen bij mooi weer. Zorg er wel voor dat je kleine niet in de volle zon komt te liggen!

Een inklapbare baby box kiezen en kopen

Een inklapbare of opvouwbare baby box bespaart natuurlijk ruimte. Een veel voorkomend euvel bij inklapbare baby boxen is, dat er geregeld kieren en kleine openingen aanwezig kunnen zijn tussen de bodemplaat en het frame van de baby box. Deze openingen vergroten de kans dat je kind klem kan komen te zitten. Het is dan ook te adviseren om de opvouwbare kinderbox eerst volledig uit te klappen en te plaatsen voordat je je kind erin zet. De opvoubare babybox wordt ook wel een campingbedje of reisbedje genoemd.

Tips bij een baby box kiezen en kopen
  • Controleer of er een duidelijke gebruiksaanwijzing over het (de)monteren van de box aanwezig is.
  • Controleer of er sprake is van een stevige constructie met een gladde afwerking en splintervrij hout.
  • De openingen tussen de bodemplaat en zijwanden mogen niet groter zijn dan 2,5 cm.
  • De afstand tussen de spijlen van de box moet liggen tussen de 4,5 en 6,5 cm.
  • De afstand vanaf de bodemplaat tot de rand van de box is minimaal 60,0 cm.
  • Bij een verhoogde bodemplaat is de afstand tot de rand van de box minimaal 30 cm.
  • Controleer of het sluitmechanisme van een campingbedje of inklapbare box goed werkt en stevig is.
  • Kies een passend en comfortabel boxkleed. Je kunt er aan denken een extra boxkleed te kopen. Dan heb je altijd een boxkleed beschikbaar als een gebruikt boxkleed gewassen moet worden.
Baby box merken
Bopita baby box

Bopita ontwikkelt comfortabele en veilige baby boxen, kinderbedden en bedden voor volwassen. Bovendien is er een lijn met fraaie kinderledikantjes en opbergkasten / commodes van dit bekende merk. Populaire modellen uit de Bopita boxen serie zijn de Bopita Sid, de Bopita Brent en de ronde Bopita Rondo babyboxen.

Bebies first baby box

Bebies First is een merklabel waaronder goede kwaliteit boxen, traphekjes, kinderwagens en babykamers worden aangeboden. De Bebies First boxen kernmerken zich door een brede keuze aan kleurstellingen en uitvoeringen, tegen lage prijzen. Populaire baby box series van Bebies First zijn de Baby box Colorful collection, de Bebies First Eco boxen en de Bebies First Britt en Bart boxen.

Pericles baby box

Pericles is een bekend merk en fabrikant van baby- en kindermeubelen. Nagenoeg de hele babykamer inrichting kun jij met kwaliteitsproducten van dit merk invullen. De collectie omvat bovendien een smaakvolle serie accessoires zoals overtrekjes, klamboes, sierkussens en verlichting. Alle artikelen en meubelen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Twee populaire Pericles babybox series zijn de Pericles Ocean lijn en de Pericles Amy babyboxen.

Quax baby box

Quax is een kwaliteitsmerk als het gaat om houten baby- en kindermeubelen. Alle Quax baby boxen worden geproduceerd uit stevig mdf beukenhout. De veiligheid en het welzijn van kinderen heeft Quax hoog in het vaandel staan. De bodemplaat van de Quax Park babybox lijn is in drie verschillende hoogtes te verstellen.

Happy Baby box

Happy Baby is een Nederlandse fabrikant van schommelwiegjes en aantrekkelijk geprijsde baby boxen. Andere opvallende Happy Baby producten zijn de fraaie houten kisten en de voordelige kinderwagens die onder merklabel KEES worden verkocht in Nederland en België.

Kidsriver baby box kiezen en kopen

De Kidsriver baby box collectie is een exclusieve en toch betaalbare collectie stevige en veilige baby boxen. Het Kidsriver assortiment bestaat daarnaast uit kinderwagens, autostoelen, buggy’s en wipstoeltjes. De 4 kleurstellingen van alle Kidsriver producten zijn antraciet, rood, zand en zilver. De baby boxen van Kidsriver staan bekend onder de Kidsriver Casper, Kidsriver Robin, Kidsriver Felix en Kidsriver Crica boxen serie.

Opvouwbare box Cabino

De Cabino opvouwbare baby boxen zijn licht, eenvoudig inklapbaar en worden standaard geleverd met een extra verstelbare bodem. Dankzij deze extra verstelbare bodem kunt u beter bij de baby als die nog klein is. Zodra de baby meer gaat bewegen kan deze verstelbare bodem uit de Cabino opvouwbare box worden verwijderd. De Cabino campingbedjes komen in 3 verschillende kleuren.

Childwood baby box

De baby boxen van Childwood worden gemaakt van massief beukenhout en worden standaard geleverd met een set wieltjes. De ouder kan zelf besluiten of de box met of zonder de wieltjes in de kamer komt te staan. De meest recente serie baby boxen van Childwood is bekend onder de naam Childwood Park 91.

Born Lucky baby box

Opvallend in het leveringsprogramma van baby box fabrikant Born Lucky zijn de hoogglans baby boxen in wit, zwart en grijs. Deze topkwaliteit baby boxen zijn van MDF en voorzien van een hoogglans lak. Omdat de lak op waterbasis is ontwikkeld, is deze 100% kindvriendelijk. De hoogglans Born Lucky boxen komen bovendien met een verstelbare bodemplaat en staan geweldig in een modern interieur.

Herlag baby box

De Herlag baby boxen en bedden zijn van Duitse makelij. Herlag is een grote fabrikant op het gebied van kindermeubelen, kinderkamer inrichting en kantoormeubelen. Herlag levert ook prachtige 6-hoek boxen met bijpassende boxkleden. Deze grote Herlag 6-hoek boxen zijn uitermate geschikt voor meerlingen.

Brevi baby box

Brevi is een italiaanse fabrikant van baby meubelen. Merklabel Brevi bestaat sinds 1954 en maakt fraaie baby campingbedjes, traphekjes en speelgoed. Daarnaast zijn er van het merk Brevi ook babyfoons en babykamer accessoires te koop.

Stokke baby box kiezen en kopen

Het merk Stokke zal de meesten van ons wel bekend zijn. Fabrikant Stokke produceert onder andere hoge kwaliteit meegroeistoelen en kinderwagens. Ook de baby boxen van dit merk zijn duurzaam en praktisch. Een succesnummer in het huidige leveringsprogramma van de Stokke boxen is het Stokke Sleepi meegroeibed. De Sleepi is met behulp van uitbreidingsets aan te passen in grootte. Van een mini box / wieg kan de Sleepi worden omgetoverd in een heus kinderbed!

Chicco baby box

Chicco levert vriendelijk geprijsde baby boxen in vrolijke kleuren. Nieuwe populaire baby boxen van Chicco zijn de Chicco Park Open Sea en de Chicco Box Open World. Deze thema boxen zijn gemaakt van zachte materialen en kunnen eenvoudig worden opgevouwen of ingeklapt.

Babies R Us baby box

Het merklabel Babies R Us is een dochtermerk van het bekendere Toys R Us. Toys R Us is natuurlijk bekend van de grote speelgoedwinkels in ons land. Onder het Babies R Us label zijn kleurrijke campingbedjes en inklapbare boxen te koop. Verder is er bij Babies R Us een serie Zöllner kinderbedjes verkrijgbaar.

Bratt Decor Chelsea Lifetime baby box

Bent u op zoek naar een babykamer in Amerikaanse Hollywood stijl? Dan zijn de babykamer meubels van het merk Bratt Decor een interessante optie. Deze Amerikaanse producent van stijlvolle babykamer inrichting heeft een exclusief verkooppunt in Amstelveen, genaamd Posh Baby. De prachtige Chelsea Lifetime baby meubelen zijn voorzien van klassieke ornamenten en creëren een sprookjesachtige sfeer in de babykamer.

Beaneasy babykamer inrichting

Unieke babykamer meubelen van het Nederlandse merk Beaneasy. Dankzij de vrolijke kleuren, weggewerkte bevestigingspunten en voorzichtig sluitende lades zijn deze babykamer meubelen een uitstekende keuze voor de ouder die net iets anders zoekt!

VidaXL babybedjes, reisbedjes en campingbedjes

Vriendelijke geprijsde babybedjes, reisbedjes en campingbedjes van goede kwaliteit. Ook zijn er vele mooie hoogslapers met thema’s en mooie kleuren voor oudere kinderen te bestellen.

Overige baby box merken

Quax boxen, Park boxen, Allweather boxen, Zanzi boxen, Marie-Lucca boxen, Roba boxen, Holland Ledikant boxen, Babydan boxen

Voor de allerkleinsten; baby wiegjes!

Enorm schattig, zo’n klein babywiegje in de babykamer of uw eigen slaapkamer! De populaire babywieg merken hebben diverse babywiegjes in vele kleuren en uitvoeringen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een handige schommelwieg waarmee u uw kleine gemakkelijk in slaap kunt schommelen?

Babycotpod Cascara design wieg

Het in Engeland gevestigde Babcotpod maakt prachtige handgemaakte design wiegjes van unieke materialen. De Babycotpod Cascara wordt op bestelling gemaakt en kan doorgaans met 3 à 4 weken worden thuisbezorgd. De Cascara is een modern alternatief voor de meer traditionele mozes basket en een conventionele wieg.
De Cascara wordt gemaakt van glasfiber en staat op een houten tang-standaard. Uiteraard is de binnenkant voorzien van zachte materialen zodat de baby heerlijk gaan slapen. Luxe matrassen, interieur bumpers, witte bumper stoffen en hoeslakens worden standaard bij de Cascara meegeleverd. De kleuren van de Cascara kunt u zelf kiezen. De Cascara wieg voldoet aan de in Europa gestelde normen voor veilig slapen. Natuurlijk komt de Cascara wieg met een prijs, maar dan heeft u ook een echte eyecatcher in huis!

Gloria Lavi Dreamer schommelwieg

De Duitse ontwerpster Gloria Lavi heeft een prachtige schommelwieg ontworpen, genaamd de Lavi Dreamer. Onder de designserie ‘little folks interior’ ontwerpt Gloria Lavi diverse soorten wiegen. Onder deze Lavi Dreamer schommelwieg zijn wieltjes te monteren om de wieg gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Zonder wieltjes kan de Lavi Dreamer een baby heerlijk in slaap wiegen. S’nachts is het wiegen te stoppen met handige stoppers. De Lavi Dreamer wordt gemaakt van kwaliteitshout en heeft een onderstel van geborsteld edelstaal. De openingen zorgen ervoor dat de baby oogcontact met de ouders kan hebben. De Gloria Lavi Dreamer is geschikt voor baby’s tot maximaal 8 maanden en wordt geleverd met een heerlijk zachte babymatras van Oostenrijkse makelij.

Ovlà Twins tweelingwieg

De Ovlà Twin is een italiaanse design wieg voor een tweeling. Deze prachtige wieg is te verplaatsen dankzij de wieltjes en heeft een interieur met geweldig zachte hypoallergene stoffen die de baby’s beschermen tegen de gevaren van stofallergie, verstikking en brand. Een uniek meubelstuk dat een aanwinst is voor iedere woning.

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *