Baby box kiezen en kopen

Mooie, veilige en voordelige baby box voor de babykamer

Deze pagina geeft actuele informatie over een baby box kiezen en kopen. Hieronder vallen baby boxen met lade, tweeling boxen, campingbedjes en wiegjes. Ook zijn er mooie boxkleden en box speeltjes voor de babykamer inrichting te vinden op deze pagina. Bekende boxen voor baby’s zijn die van BopitaBebies firstComing Kids en Geuther. Vergelijk de box voor uw baby op veiligheid, materiaalkeuze en flexibiliteit. Maak de inrichting van uw babykamer compleet met een keuze voor een stijlvolle en fijne baby box.

Baby box kiezen en kopen voor de babykamer

Het aanbod in baby boxen is behoorlijk groot. De baby box is er in vierkante en ronde uitvoering, met en zonder lade en als extra ruime tweeling uitvoering.

Baby box en veiligheid

Afhankelijk van de plek in huis waar u de baby box gaat plaatsen, kunt u controleren welke afmetingen de box zou mogen hebben. Verder kunt u een uitvoering met of zonder lade selecteren en de kleur bepalen. Het type box spijl is ook van invloed; ronde spijlen kunnen ertoe leiden dat de baby sneller het hoofdje tussen de spijlen doorsteekt en vervolgens klem komt te zitten. Rechthoekige spijlen gaan dit fenomeen tegen. 

Bodemplaat van de baby box

De meeste baby boxen hebben een bodemplaat die op 2 hoogteniveaus te monteren is. Op die manier is de baby gemakkelijk uit de box te halen en weer terug te leggen. U kunt baby’s en kleine kinderen met een gewicht tot maximaal 8 kilogram in een baby box met verhoogde bodemplaat leggen.

Boxkleden en speelkleden

In de lade van een baby box kunt u boxkleden of speelkleden kwijt, maar een lade onder een baby box bemoeilijkt wel het stofzuigen. Wilt u de box gemakkelijker kunnen verplaatsen? Dan kan een baby box met wieltjes een goede keuze zijn! U kunt snel vergeten om bij het kopen van een baby box mobieltje te controleren of de rand van de box zich hier wel voor leent. Laat een baby mobieltje zich wel vastmaken aan de rand? Zet een baby box niet te dicht bij een verwarming, kamerplanten of een raam dat open kan. Zorg er bovendien voor dat de box stevig en volledig horizontaal staat.

Baby box speeltjes

Leuke baby box speeltjes zijn onmisbaar bij de box! Wat dacht u van een opwindbare baby box mobiel? Of een electrische baby mobiel met licht en muziek? Een zachte boxmatras of een boxkleed zorgt ervoor dat een baby heerlijk kan liggen en slapen in de box. Zorgt u ervoor dat er niet teveel speelgoed in de baby box aanwezig is. Denkt u eraan dat als uw baby groter wordt, hij/zij het grotere speelgoed als hulpmiddel kan gebruiken om uit de baby box te komen. In verband met veiligheid is het af te raden om box speeltjes aan koordjes vast te maken.

Baby box en materiaalkeuze

Wat is beter; een houten box of een baby box van kunststof? Ook de materiaalkeuze speelt een rol bij een baby box kiezen en kopen. Houten baby boxen zijn stevig en ogen rustiek, maar zijn doorgaans zwaar en lastig te verplaatsen. Kunststof baby boxen zijn licht en vaak inklapbaar. De kans dat uw baby zich stoot of verwondt aan de box is kleiner, gezien de zachte materialen. Een campingbedje of inklapbare / opvouwbare box is ideaal als u op vakantie gaat of bij vrienden/familie op bezoek bent!

Baby box kiezen en kopen; Baby box prijzen

De prijzen van baby boxen kunnen sterk verschillen, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de aanwezigheid van een lade. Het uiterlijk, het gebruiksgemak en de materiaalkeuze zijn factoren die de prijs van een goede baby box bepalen. De goedkopere baby box is waarschijnlijk niet de beste!

Baby boxen met spijlen

Een baby box met spijlen biedt een aantal voordelen. Uw baby kan goed tussen de spijlen van de box doorkijken en krijgt zo een indruk van de omgeving. Wanneer uw kleine gaat zitten, kan het kind zich aan de spijlen leren optrekken. Vergeet u niet om de bodemplaat van de baby box naar beneden te verstellen (als dit mogelijk is). Anders kan een klimpartij ertoe leiden dat uw kind uit de baby box valt.

Baby box met net

De baby box met net is gefabriceerd uit zachte stoffen materialen. Met het oog op veiligheid zijn de wanden van de baby box bespannen met een fijnmazig net. Het fijnmazige net voorkomt dat uw kind met ledematen klem zou komen te zitten. Het net zorgt er bovendien voor dat het kind de omgeving buiten de baby box minder goed kan zien en er dus sprake is van een meer besloten en rustige omgeving. Uw kind heeft in een baby box met net weinig tot geen steun om zich op te trekken. Dankzij het lagere gewicht van de babyboxen met net, zijn ze gemakkelijk te verplaatsen of te vervoeren voor een logeerpartij of tijdens een vakantie.

Baby box met wieltjes

De babybox die met 2 of 4 wieltjes is uitgerust, kan natuurlijk makkelijk worden verplaatst. Let u erop dat de box stevig geblokkeerd kan worden bij stilstand. Doordat de baby box op wieltjes snel verplaatst kan worden, is het mogelijk om onder en rond de box te stofzuigen en kunt u de box wisselend binnen of buiten plaatsen bij mooi weer. Zorgt u er wel voor dat uw kleine niet in de volle zon komt te liggen als u de box buiten plaatst.

De inklapbare baby box

Een inklapbare baby box bespaart natuurlijk ruimte. Een veel voorkomend euvel bij inklapbare baby boxen is, dat er geregeld kieren en kleine openingen aanwezig kunnen zijn tussen de bodemplaat en het frame van de baby box. Deze openingen vergroten de kans dat uw kind met ledematen klem komt te zitten. Het is dan ook aan te raden om de inklapbare box eerst volledig uit te klappen en te plaatsen voordat uw uw kind erin zet. De inklapbare box wordt ook wel campingbedje of reisbedje genoemd.

Tips bij een baby box kiezen en kopen

  • Controleer of er een duidelijke gebruiksaanwijzing over het (de)monteren van de box aanwezig is.
  • Controleer of er sprake is van een stevige constructie met een gladde afwerking en splintervrij hout.
  • De openingen tussen de bodemplaat en zijwanden mogen niet groter zijn dan 2,5 cm.
  • De afstand tussen de spijlen van de box moet liggen tussen de 4,5 en 6,5 cm.
  • De afstand vanaf de bodemplaat tot de rand van de box is minimaal 60,0 cm.
  • Bij een verhoogde bodemplaat is de afstand tot de rand van de box minimaal 30 cm.
  • Controleer of het sluitmechanisme van een campingbedje of inklapbare box goed werkt en stevig is.
  • Kies een passend en comfortabel boxkleed. U kunt ook een extra boxkleed kopen als een gebruikt boxkleed gewassen moet worden.
Baby box merken
Bopita baby box

Bopita ontwikkelt comfortabele en veilige baby boxen, kinderbedden en bedden voor volwassen. Bovendien is er een lijn met fraaie kinderledikantjes en opbergkasten / commodes van dit bekende merk. Populaire modellen uit de Bopita boxen serie zijn de Bopita Sid, de Bopita Brent, de Bopita Elin en de ronde Bopita Rondo box.

Bebies first baby box

Bebies First is een merklabel waaronder goede kwaliteit boxen, traphekjes, kinderwagens en babykamers worden aangeboden. De Bebies First boxen kernmerken zich door een brede keuze aan kleurstellingen en uitvoeringen, tegen lage prijzen. Populaire baby box series van Bebies First zijn de Baby box Colorful collectie, de Bebies First Eco boxen en de Bebies First Britt en Bart boxen.

Coming Kids baby box

Coming Kids is een Nederlandse onderneming en fabrikant van baby- en kindermeubelen. Nagenoeg de hele babykamer inrichting kan met kwaliteitsproducten van Coming Kids worden ingevuld. De Coming Kids collectie omvat bovendien een smaakvolle serie accessoires zoals overtrekjes, klamboes, sierkussens en verlichting. Alle artikelen en meubelen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Twee populaire baby box modelreeksen zijn de Coming Kids Basic lijn en de Coming Kids Zanzi lijn.

Geuther baby box

Geuther is een Duits kwaliteitsmerk als het gaat om houten baby- en kindermeubelen. Alle Geuther baby boxen worden geproduceerd uit FSC goedgekeurd hout. De veiligheid en het welzijn van kinderen heeft Geuther hoog in het vaandel staan. Geuther produceert, behalve de baby boxen en meegroeistoelen, ook veiligheidshekjes, loopfietsen en babybadjes. Bekende box series zijn de Geuther Belami, Geuther Euro-Parc en Geuther Baby-Parc boxen.

Baninni campingbedjes

Baninni is een babymerk dat gespecialiseerd is in kinderwagens, loopstoelen, wipstoelen, buikdragers, speeltapijten, eetstoelen, autostoelen, swings, badjes en campingbedjes. De campingbedjes zijn van zacht materiaal en in een oogwenk in- en uit te klappen. Ingeklapte Baninni bedjes zijn gemakkelijk te vervoeren en kunnen dus altijd mee worden genomen tijdens een vakantie, weekend trip of een logeerpartij. De huidige serie Baninni campingbedjes is bekend onder de naam Baninni Nido.

Happy Baby box

Happy Baby is een Nederlandse fabrikant van schommelwiegjes en aantrekkelijk geprijsde baby boxen. Andere opvallende Happy Baby producten zijn de fraaie houten kisten en de voordelige kinderwagens die onder merklabel KEES worden verkocht in Nederland en België.

Kidsriver baby box kiezen en kopen

De Kidsriver baby box collectie is een exclusieve en toch betaalbare collectie stevige en veilige baby boxen. Het Kidsriver assortiment bestaat daarnaast uit kinderwagens, autostoelen, buggy’s en wipstoeltjes. De 4 kleurstellingen van alle Kidsriver producten zijn antraciet, rood, zand en zilver. De baby boxen van Kidsriver staan bekend onder de Kidsriver Casper, Kidsriver Robin, Kidsriver Felix en Kidsriver Crica boxen serie.

Opvouwbare box Cabino

De Cabino opvouwbare baby boxen zijn licht, eenvoudig inklapbaar en worden standaard geleverd met een extra verstelbare bodem. Dankzij deze extra verstelbare bodem kunt u beter bij de baby als die nog klein is. Zodra de baby meer gaat bewegen kan deze verstelbare bodem uit de Cabino opvouwbare box worden verwijderd. De Cabino campingbedjes komen in 3 verschillende kleuren.

Childwood baby box

De baby boxen van Childwood worden gemaakt van massief beukenhout en worden standaard geleverd met een set wieltjes. De ouder kan zelf besluiten of de box met of zonder de wieltjes in de kamer komt te staan. De meest recente serie baby boxen van Childwood is bekend onder de naam Childwood Park 91.

Born Lucky baby box

Opvallend in het leveringsprogramma van baby box fabrikant Born Lucky zijn de hoogglans baby boxen in wit, zwart en grijs. Deze topkwaliteit baby boxen zijn van MDF en voorzien van een hoogglans lak. Omdat de lak op waterbasis is ontwikkeld, is deze 100% kindvriendelijk. De hoogglans Born Lucky boxen komen bovendien met een verstelbare bodemplaat en staan geweldig in een modern interieur.

Herlag baby box

De Herlag baby boxen en bedden zijn van Duitse makelij. Herlag is een grote fabrikant op het gebied van kindermeubelen, kinderkamer inrichting en kantoormeubelen. Herlag levert ook prachtige 6-hoek boxen met bijpassende boxkleden. Deze grote Herlag 6-hoek boxen zijn uitermate geschikt voor meerlingen.

Brevi baby box

Brevi is een italiaanse fabrikant van baby meubelen. Merklabel Brevi bestaat sinds 1954 en maakt fraaie baby campingbedjes, traphekjes en speelgoed. Daarnaast zijn er van het merk Brevi ook babyfoons en babykamer accessoires te koop.

Stokke baby box kiezen en kopen

Het merk Stokke zal de meesten van ons wel bekend zijn. Fabrikant Stokke produceert onder andere hoge kwaliteit meegroeistoelen en kinderwagens. Ook de baby boxen van dit merk zijn duurzaam en praktisch. Een succesnummer in het huidige leveringsprogramma van de Stokke boxen is het Stokke Sleepi meegroeibed. De Sleepi is met behulp van uitbreidingsets aan te passen in grootte. Van een mini box / wieg kan de Sleepi worden omgetoverd in een heus kinderbed!

Chicco baby box

Chicco levert vriendelijk geprijsde baby boxen in vrolijke kleuren. Nieuwe populaire baby boxen van Chicco zijn de Chicco Park Open Sea en de Chicco Box Open World. Deze thema boxen zijn gemaakt van zachte materialen en kunnen eenvoudig worden opgevouwen of ingeklapt.

Babies R Us baby box

Het merklabel Babies R Us is een dochtermerk van het bekendere Toys R Us. Toys R Us is natuurlijk bekend van de grote speelgoedwinkels in ons land. Onder het Babies R Us label zijn kleurrijke campingbedjes en inklapbare boxen te koop. Verder is er bij Babies R Us een serie Zöllner kinderbedjes verkrijgbaar.

Bratt Decor Chelsea Lifetime baby box

Bent u op zoek naar een babykamer in Amerikaanse Hollywood stijl? Dan zijn de babykamer meubels van het merk Bratt Decor een interessante optie. Deze Amerikaanse producent van stijlvolle babykamer inrichting heeft een exclusief verkooppunt in Amstelveen, genaamd Posh Baby. De prachtige Chelsea Lifetime baby meubelen zijn voorzien van klassieke ornamenten en creëren een sprookjesachtige sfeer in de babykamer.

Beaneasy babykamer inrichting

Unieke babykamer meubelen van het Nederlandse merk Beaneasy. Dankzij de vrolijke kleuren, weggewerkte bevestigingspunten en voorzichtig sluitende lades zijn deze babykamer meubelen een uitstekende keuze voor de ouder die net iets anders zoekt!

VidaXL babybedjes, reisbedjes en campingbedjes

Vriendelijke geprijsde babybedjes, reisbedjes en campingbedjes van goede kwaliteit. Ook zijn er vele mooie hoogslapers met thema’s en mooie kleuren voor oudere kinderen te bestellen.

Overige baby box merken

Quax boxen, Park boxen, Allweather boxen, Zanzi boxen, Marie-Lucca boxen, Roba boxen, Holland Ledikant boxen, Babydan boxen

Voor de allerkleinsten; baby wiegjes!

Enorm schattig, zo’n klein babywiegje in de babykamer of uw eigen slaapkamer! De populaire babywieg merken hebben diverse babywiegjes in vele kleuren en uitvoeringen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een handige schommelwieg waarmee u uw kleine gemakkelijk in slaap kunt schommelen?

Babycotpod Cascara design wieg

Het in Engeland gevestigde Babcotpod maakt prachtige handgemaakte design wiegjes van unieke materialen. De Babycotpod Cascara wordt op bestelling gemaakt en kan doorgaans met 3 à 4 weken worden thuisbezorgd. De Cascara is een modern alternatief voor de meer traditionele mozes basket en een conventionele wieg.
De Cascara wordt gemaakt van glasfiber en staat op een houten tang-standaard. Uiteraard is de binnenkant voorzien van zachte materialen zodat de baby heerlijk gaan slapen. Luxe matrassen, interieur bumpers, witte bumper stoffen en hoeslakens worden standaard bij de Cascara meegeleverd. De kleuren van de Cascara kunt u zelf kiezen. De Cascara wieg voldoet aan de in Europa gestelde normen voor veilig slapen. Natuurlijk komt de Cascara wieg met een prijs, maar dan heeft u ook een echte eyecatcher in huis!

Gloria Lavi Dreamer schommelwieg

De Duitse ontwerpster Gloria Lavi heeft een prachtige schommelwieg ontworpen, genaamd de Lavi Dreamer. Onder de designserie ‘little folks interior’ ontwerpt Gloria Lavi diverse soorten wiegen. Onder deze Lavi Dreamer schommelwieg zijn wieltjes te monteren om de wieg gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Zonder wieltjes kan de Lavi Dreamer een baby heerlijk in slaap wiegen. S’nachts is het wiegen te stoppen met handige stoppers. De Lavi Dreamer wordt gemaakt van kwaliteitshout en heeft een onderstel van geborsteld edelstaal. De openingen zorgen ervoor dat de baby oogcontact met de ouders kan hebben. De Gloria Lavi Dreamer is geschikt voor baby’s tot maximaal 8 maanden en wordt geleverd met een heerlijk zachte babymatras van Oostenrijkse makelij.

Ovlà Twins tweelingwieg

De Ovlà Twin is een italiaanse design wieg voor een tweeling. Deze prachtige wieg is te verplaatsen dankzij de wieltjes en heeft een interieur met geweldig zachte hypoallergene stoffen die de baby’s beschermen tegen de gevaren van stofallergie, verstikking en brand. Een uniek meubelstuk dat een aanwinst is voor iedere woning.

Post Author: Reviewgids