Dyson Pure Cool ventilator

Review Dyson Pure Cool ventilator

“Ventilator, luchtkoeler of airco?”

De nieuwe Dyson Pure Cool ventilator is weer verder verfijnd ten opzichte van voorgaande Dyson cool ventilatoren. Fabrikant Dyson, bekend van de stofzuigers, produceert al geruime tijd stijlvolle en zeer stille ventilatoren die kunnen verkoelen en verwarmen. De eerder geintroduceerde Dyson AM06 Cool en Dyson AM07 Cool ventilatoren zijn nog altijd enorm populair. De Dyson Pure Cool ventilator heeft namelijk geen zichtbare roterende bladen, heeft een moderne uitstraling en koelt of verwarmt ruimten tot 60 vierkante meter. Bovendien reinigt de Pure Cool de lucht in de ruimte.

Vanuit de basis wordt de lucht in een hoek van 90 graden de ruimte ingeblazen. De Dyson Pure Cool ventilator kan dit op 10 verschillende snelheden. De bediening vindt plaats via de knoppen op de basis of via de meegeleverde afstandbediening die magnetisch op de bovenzijde kan worden vastgeklemd. De ventilator kan met de hand naar achteren of naar voren worden gekanteld. De unit blijft in alle standen bijzonder stabiel. Mocht de ventilator toch omvallen, dan schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit. Op hogere snelheden produceert de Dyson zeker geluid, maar dit is alleszins acceptabel.

Dyson Pure Cool ventilator

Als de Dyson Cool wordt gebruikt om de ruimte te koelen, dan doet hij dit op 0 graden Celcius; hier zijn verder geen instellingen mogelijk. In ruimten tot 60m2 is het op warme dagen een stuk aangenamer met de ingeschakelde Dyson koelventilator! Wanneer de Dyson als verwarmingsventilator wordt ingezet, kan de ventilator inschakelen op een vooraf ingestelde temperatuur. De ventilator is voorzien van een thermostaat, welke instelbaar is op 1,0 tot 33,0 graden Celcius.

De Dyson Pure Cool is veruit de mooiste koel- en verwarmingsventilator / luchtreiniger van dit moment.

Alternatieven voor de ventilator
Daar waar een ventilator uitsluitend zorgt voor luchtverplaatsing, kunt u er ook voor kiezen om een luchtkoeler of een mobiele airco aan te kopen. Maar wat zijn nu precies de verschillen? 

De luchtkoeler

Een luchtkoeler (of aircooler) biedt, naast luchtverplaatsing, de mogelijkheid om water te verdampen. Dit gebeurt via een water reservoir dat u zelf kunt vullen. De toevoeging van waterdamp in de lucht, zorgt ervoor dat het aangenamer wordt op warme dagen. De luchtvochtigheid in de ruimte neemt toe met een luchtkoeler.

De mobiele airco

Een tweede optie is een mobiele airco. Deze mobiele airco kunt u kopen en plaatsen nabij een raam. Middels een afvoerslang worden warme lucht en condens vanauit de mobiele airco naar buiten afgevoerd. Als u een mobiele airco koopt, kan deze ervoor zorgen dat de temperatuur in een ruimte effectief daalt. Bovendien zorgt de mobiele airco voor een drogere lucht. Als u een goede oplossing zoekt om de temperatuur in uw woon- of slaapkamer te verlagen, dan is een mobiele airco dus een uitstekende keuze.

Bij het kopen van een mobiele airco kunt u letten op de capaciteit. Een grotere capaciteit mobiele airco zal ervoor zorgen dat de ruimte sneller koel is en dat de airco minder hard hoeft te werken om deze temperatuur te handhaven. De kans is dan groot dat u de mobiele airco na verloop van tijd een standje zachter kunt zetten, waardoor deze nog stiller wordt en u nog lekkerder slaapt!

Voor grotere ruimten en gebruik voor langere termijn is een split unit airco een juiste keuze. Koelgedeelte en aircomotor/afvoer zijn fysiek van elkaar gescheiden, waardoor de airco zijn werk nog beter kan doen. Split unit airco’s zijn wat hoger geprijsd en dienen soms op locatie geinstalleerd te worden.

Dyson pure cool ventilatoren

4

Score

4.0/5

Plus

  • vormgeving
  • bediening
  • veiligheid

Min

  • geen

Post Author: Reviewgids