dyson pure cool ventilator hot+cool aircooler test hepa filter tafelventilator tower ventilator review

Dyson Pure Cool ventilator

“Wordt het een ventilator, luchtkoeler of toch een mobiele airco?”

De nieuwste Dyson Pure Cool ventilator is in alle opzichten beter dan de oude Dyson cool ventilatoren. Je zult het merk Dyson ongetwijfeld kennen van de krachtige stofzuigers. Dyson houdt zich ook al jarenlang bezig met de ontwikkeling van ongekend goede ventilatoren. In dit Dyson review artikel bekijken we onder andere naar de Dyson Pure Cool ventilator.

Kenmerken van de Dyson Pure Cool ventilator

De voorlopers van de Dyson Pure Cool ventilator zijn onder andere de Dyson AM07 Cool ventilatoren. Deze tower ventilatoren kregen in het verleden hoge beoordelingen in online reviews, tests en recensies. Aan deze nieuwe Dyson Pure Cool Tower ventilator valt al direct iets op. Deze ventilator heeft namelijk geen zichtbare roterende bladen! Ondanks dat de ventilatorbladen voor jou onzichtbaar zijn, koelt deze ventilator moeiteloos grotere ruimten in jouw woning tot maximaal 60 vierkante meter. De Pure Cool doet zijn naam eer aan; hij koelt jouw kamer snel en moeiteloos; cool! Daarbij is de ventilator ook nog eens mooi om te zien. Het is een echte eyecatcher in je interieur.

De Dyson Pure Cool ventilator werkt als luchtreiniger en aircooler!

Niet onbelangrijk; de Dyson Pure Cool werkt ook als een luchtwasser en luchtreiniger! Terwijl de lucht door de Pure Cool ventilator op een prettige en stille manier de ruimte wordt ingeblazen, wordt deze ook ontdaan van stof en andere vuiligheid. Fijn om te weten dat de koele lucht ook schoon is!

De torenventilator blaast de lucht in een hoek van 90 graden bij jou de ruimte in. De Dyson Pure Cool kan dit op maarliefst 10 verschillende snelheden. Je bedient de ventilator met de knoppen op de basis of via de meegeleverde afstandbediening. Je kunt de afstandbediening magnetisch op de bovenzijde van de ventilator vastklemmen. Verder kun je de ventilator handmatig naar achteren of juist naar voren kantelen. De ventilator blijft stevig staan; het maakt niet uit welke stand jij kiest! Als je Dyson onverhoopt toch een keer omvalt, dan schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.

dyson pure cool tower ventilator luchtreiniger aircooler luchtkoeler hot and cool torenventilator review

Dyson Pure Cool ventilator

Als jij de Dyson Cool gebruikt om de ruimte te koelen, dan doet hij dit op 0 graden Celcius; hier zijn verder geen instellingen mogelijk. In ruimten tot 60m2 is het op warme dagen een stuk aangenamer met de ingeschakelde Dyson koelventilator! Op hogere snelheden produceert de Dyson zeker geluid, maar dit is niet storend.

Koelen en verwarmen met Dyson?

Als je je ventilator ook als verwarmingsventilator wilt gebruiken, kun je kiezen voor de Dyson Pure Hot+Cool ventilatoren. Deze ventilator kun je laten inschakelen op een door jou gekozen temperatuur. De Hot & Cool ventilator heeft een thermostaat. Je kunt deze zelf instellen op temperaturen tussen 1,0 en 33,0 graden Celcius. Met het geintegreerde HEPA filter worden stofdeeltjes uit de lucht gehaald die jouw Dyson ventilator uitblaast.

dyson pure hot+cool link luchtkoeler en luchtreiniger met hepa filter tafelventilator review

Alternatieven voor de Dyson Pure Cool ventilator

Een ventilator als de Dyson zorgt voor een prettige luchtverplaatsing en verkoeling. Maar je kunt er ook voor kiezen om een luchtkoeler of een mobiele airco aan te kopen. Wat zijn nu precies de verschillen? 

De luchtkoeler

Een luchtkoeler (of aircooler) biedt, naast luchtverplaatsing, de mogelijkheid om water te verdampen. Dit gebeurt via een water reservoir dat je zelf kunt vullen. De toevoeging van waterdamp aan de lucht zorgt ervoor dat het aangenamer wordt op warme dagen. De luchtvochtigheid in de ruimte waar jij je aircooler neerzet, neemt toe. En dat zorgt er weer voor dat je het veel minder warm hebt!

De mobiele airco

Een andere optie is een mobiele airco. Een mobiele airco kun je online kopen en plaatsen vlakbij een raam. Met behulp van een afvoerslang kun je de warme lucht en condens die jouw mobiele airco vangt afvoeren naar buiten. Als jij kiest voor een mobiele airco, dan zal de temperatuur in de kamer echt gaan dalen. Bovendien zorgt jouw mobiele airco voor een drogere lucht. Als jij echt een goede oplossing zoekt om de temperatuur in jouw woon- of slaapkamer te verlagen, dan is een mobiele airco dus een uitstekende keuze.

Een mobiele airco met de juiste capaciteit kiezen

Bij het kopen van een mobiele airco kun je letten op de koel capaciteit. Een grotere capaciteit mobiele airco zal ervoor zorgen dat jou ruimte sneller koel is en dat de airco minder hard hoeft te werken om deze temperatuur te handhaven. De kans is dan groot dat jij je mobiele airco na verloop van tijd een standje zachter kunt zetten, waardoor deze nog stiller wordt en je nog lekkerder slaapt!

Split unit airco voor grote ruimten

Als je een koelingsoplossing zoekt voor grote ruimten en permanent gebruik (door het hele jaar) dan is split unit airco een juiste keuze. Split unit zegt het eigenlijk al; het koelgedeelte en de aircomotor met afvoer zijn bij een split unit airco fysiek van elkaar gescheiden. Daardoor kan zo’n airco zijn werk nog beter doen! Split unit airco’s zijn wel hoger geprijsd en het is ook te adviseren om zo’n airco installatie op de door jou gewenste plek te laten installeren.

Lees ook de artikelen over de Dyson Cinetic stofzuigers, de Dyson Airwrap haarstyler en de Click & Grow Smart Garden.

Dyson pure cool tower ventilator

599,00
4.35

Dyson Pure Cool

4.3/5

Plus

 • vormgeving
 • bediening
 • veiligheid

Min

 • geen

Bericht auteur: Reviewgids

1 reactie op “Dyson Pure Cool ventilator

  Damian

  (maart 2, 2021 - 2:33 pm)

  Dyson Pure Cool

  4.5

  Ik heb een tijdje terug een Dyson Pure Cool luchtkoeler gekocht en ben er heel tevreden over. Af en toe gebruiken we hem ook in onze slaapkamer. Ik kan er gewoon op slapen.. hij maakt weinig geluid op de lagere standen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *