Trampoline kiezen en kopen

kieswijzer voor trampolines

populaire trampolines. hulp bij het kiezen en kopen van trampolines

Wat zijn aandachtspunten bij een trampoline kiezen en kopen? De kinderen zijn er vast al eens over begonnen: “Mama/Papa, mogen wij ook een trampoline in de tuin?”. Of heeft u reeds een trampoline in de tuin en is gebleken dat de kinderen dit ontzettend leuk vinden? Misschien is de trampoline op dit moment aan vervanging toe?

Deze kieswijzer voor trampolines kan u wat op weg helpen om uit het grote aanbod aan trampolines een goede keuze te kunnen maken. Natuurlijk wilt u de beste trampoline voor de beste prijs. Maar hoe kiest u de beste trampoline?

Trampoline kiezen en kopen; afmetingen en vorm

De vorm en afmetingen van een trampoline zijn vaak leidend bij het kiezen van een trampoline. Kleinere trampolines met een diameter van maximaal 250 centimeter worden het vaakst gekocht omdat er gewoonweg niet meer ruimte is in de tuin. Als u de mogelijkheid heeft een trampoline te plaatsen die groter is, dan is het de moeite waard om dit te overwegen.

populaire trampolines, hulp bij het kiezen en kopen van trampolines

Trampolines met een diameter van meer dan 300 centimeter bieden veel meer ruimte om veilig te springen en met dergelijke afmetingen wordt het ook mogelijk dat meerdere kinderen tegelijkertijd op de trampoline kunnen springen. De vorm van de trampoline kan ook een aandachtspunt zijn. Misschien past een ovale of rechthoekige trampoline veel beter in uw tuin dan de traditionele ronde trampoline? Voor de springervaring maakt de vorm van een trampoline geen verschil.

Trampoline kiezen en kopen; technische aspecten

De lengte van de veren
Een van de technische aspecten die u kunnen helpen bij het kiezen van een trampoline, zijn de veren van de trampoline. Met name de lengte van deze veren zijn bepalend voor de veerkracht van de trampoline. Bij kleinere trampolines zijn de veren doorgaans niet langer dan 12,5 centimeter of 17,5 centimeter. De grotere trampolines zijn uitgerust met veren die een lengte hebben van 21,5 centimeter. Om voldoende springoppervlak te hebben, wordt bij kleinere trampolines noodgedwongen voor de kortere veren gekozen.

Het veiligheidsnet
Een veiligheidsnet voorkomt dat kinderen van de trampoline kunnen afvallen. Overigens is het aanbod aan universele trampoline veiligheidsnetten groot. Daarom is het niet noodzakelijk om de keuze voor een trampoline te baseren op een veiligheidsnet. Bij sommige trampolines is het veiligheidsnet vastgemaakt aan de trampoline rand, wat voor extra stevigheid zorgt. Natuurlijk kunt u ook rekening houden met de ondergrond en omgeving waar u de trampoline wilt gaan plaatsen. Als er rond de trampoline een zachte ondergrond aanwezig is, betekent dit dat de noodzaak van een veiligheidsnet al minder groot is.

De rand van de trampoline

De rand van de trampoline beschermt de springende kinderen (of volwassenen) tegen een ongelukkige sprong of een val op het metalen frame en de veren van de trampoline. De materiaalkeuze en dikte van de rand van de trampoline kunnen u helpen om de kwaliteit van een trampoline te bepalen. Bij de meeste trampolines wordt de rand gemaakt van kunststof PVC. Wanneer deze randvulling dikker is, biedt de rand een veel betere bescherming tegen vallen en een foutieve sprong. De lager geprijsde trampolines zijn vaak uitgevoerd met een rand die gemaakt is van PE kunststof. De materiaalkeuze van een trampoline heeft ook gevolgen voor de levensduur. 

De dikte van het staalwerk
Ook hier geldt natuurlijk weer: hoe dikke het staalwerk van de trampoline is, des te hoger de kwaliteit. Een dikker staalframe zorgt er tevens voor de kinderen veel langer plezier zullen hebben van de trampoline. De dikte van het framewerk en de gekozen materialen voor de trampoline rand hebben vaak grote invloed op de prijsstelling van de trampoline. Het is dus de moeite waard om de technische informatie van de trampoline te bekijken voor u een keuze maakt.

Het aantal steunpuntenE
Eenvoudige trampolines hebben 3 of 4 steunpunten / poten. De trampolines van hogere kwaliteit hebben 6 steunpunten en bieden dus veel meer stabiliteit tijdens het springen. U kunt stabieler springen als de trampoline meer steunpunten heeft. Een uitzondering hierop zijn de groundplan trampolines. Deze graaft u in in de tuin. Bij een ground trampoline is een grote stabiliteit verzekerd.

Trampoline merken

Enkele merken trampolines die de moeite van het bekijken waard zijn, zijn de Etan trampolines, Exit trampolines, Salta trampolines en de Avyna trampolines. Deze trampolines bieden alle een goede prijs/kwaiteit verhouding, waarbij de Avyna trampolines kunnen worden gerekend tot de professionelere serie trampolines met een hoge kwaliteit en lange levensduur.

Lees ook de artikelen over de Gardena robotmaaiers, de inklapbare picknicktafel en de kieshulp voor barbecues!

Bericht auteur: Reviewgids

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *