“Autofabrikant Tesla levert de Powerwall 2 solar accu voor opslag van electriciteit”

Review Tesla Powerwall solar accu

Steeds meer energiebedrijven bieden contracten aan voor groene energie, of berichten klanten dat een groot gedeelte van de door hen opgewekte energie uit duurzame energiebronnen (zoals wind en zonlicht) wordt gewonnen. Echter is met deze informatie niet vast te stellen op welke momenten er groene- of grijze stroom uit je stopcontact komt. Met de introductie van de Tesla Powerwall wordt een oplossing geboden voor dit probleem.

De Tesla Powerwall 2 solar batterij maakt het voor particulieren en bedrijven mogelijk om energie eenvoudig op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld stroom (uit de daluren) van de energiemaatschappij zijn, maar ook elektriciteit van zonnepanelen. De Tesla powerwall solar accu is leverbaar met een capaciteit van 14 kWh. Door de Tesla Powerwall accu bijvoorbeeld 's nachts op te laden, kan er overdag maximaal worden geprofiteerd van het verlaagde stroomtarief dat in daluren is aangeboden. De solar batterij is ook als noodvoeding inzetbaar als de stroom onverhoopt uitvalt.

De Tesla Powerwall solar accu kan een continu stroomvermogen van 2 kilowatt leveren en is zowel binnen als buiten te monteren. De Tesla solar batterij zit in een fraaie design wandkast en heeft zeer acceptabele afmetingen. Standaard levert de autofabrikant 10 jaar garantie op de Powerwall accu.
De Tesla powerwall solar accu's zijn koppelbaar. De transportkosten aan de netbeheerder zoals Stedin / Liander komen te vervallen en ook de opgewekte zonne energie uit zonnepanelen kan optimaal kan worden benut en opgeslagen,Binnen een appartementencomplex met VVE of binnen een bedrijf zou de investering in zonnepanelen en solar accu's een uitstekend rendement op kunnen leveren.

Overigens is de techniek achter de Tesla Powerwall niet nieuw, fabrikanten als GNB Sonnenschein en SMA (Sunny Island) leveren al langer solar accu's die het rendement van zonnepanelen flink kunnen verhogen en de kosten van uw energierekening verder doen dalen. De Tesla Powerwall en soortgelijke slimme energiesystemen sluiten nog beter aan op de ontwikkelingen op het gebied van Smart Home domotica en energieneutraal wonen.Comments


Deze Review heeft nog geen comments