“Kurio Telekids Tab 2 kindertablet; spelen, leren en ontspannen in een veilige omgeving”

Review Kurio Tab 2 kindertablet

Waar zijn voorganger, de Telekids Tablet, nog stevige kritiek kreeg op bepaalde punten, scoort deze Kurio Tab 2 kindertablet aanzienlijk beter.

Leren, spelen en ontspannen
De Kurio Tab 2 tablet komt in een stevige behuizing en is voorzien van een 7-inch touchscreen. De Kurio Tab 2 kindertablet is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot +/- 9 jaar. Als besturingssysteem wordt Android versie 5.0 gebruikt. Een van de belangrijkste functionaliteiten van deze kindertablet is, dat de Tab 2 een beschermde omgeving biedt aan de jonge gebruikers om te leren, spelen en ontspannen. Deze Tab 2 omgeving kunnen ouders volledig naar eigen voorkeuren instellen. Deze configuratie wordt gedaan middels de Kurio Genius app op de tablet. Per app kan worden geselecteerd of deze voor het kind beschikbaar moet zijn en is het mogelijk om speeltijden en speelmomenten vooraf in te stellen. Kinderen kunnen eigenhandig geen apps installeren of instellingen aanpassen.

Filters voor gebruik van het internet
Tijdens de ontwikkeling van de Kurio Telekids Tab 2 tablet is veel aandacht besteed aan de filters die kinderen beschermen tegen alle zaken op het internet die niet voor kinderen bedoeld zijn. Omdat deze filters op de Tab 2 zeer uitgebreid zijn, bespaart dit de ouders heel veel werk. In veel situaties zullen de standaardinstellingen prima voldoen. De filters zijn bovendien niet statisch; ze passen zich namelijk aan aan de leeftijd van het kind.
Als ouder is het voldoende om voor elk van uw kinderen een profiel aan te maken en een toegangscode in te stellen waarachter de filters en apps kunnen worden beheerd / geconfigureerd. Als dit is gebeurd, kan uw kind met de Tab 2 aan de slag.

Speelplezier en uiterlijk
De spelletjes, apps en educatieve programma's op de Kurio Tab 2 kindertablet zijn van goede kwaliteit en er is met meer dan 50 voorgeinstalleerde applicaties voldoende uitdaging om de kinderen te laten leren, spelen, ontspannen en bewegen! Niet alle apps zijn echter Nederlandstalig, dus ouders zullen hier en daar even moeten helpen om een nieuwe app in de vingers te krijgen. De Kurio Tab 2 is er in de kleuren felblauw en lievig roze. Ondanks de dikke behuizing van de Tab 2, blijft het scherm een kwetsbaar onderdeel van het apparaat. De meegeleverde hoes biedt nog wat extra bescherming, maar toch is het het beste om de tablet niet te laten vallen / hard stoten of bloot te stellen aan vocht. Verder worden een netstroomlader en USB kabel standaard meegeleverd. Een beschermtas van Kurio is tegen een meerprijs van 19,00 Euro leverbaar.

Camera met motiontechniek
Een leuke functie op de Kurio Tab 2 is de camera met bewegingssensor. Diverse apps op de kindertablet maken gebruik van deze functie en geven een extra dimensie aan spelletjes. 

Prestaties en eindoordeel
Met de Andriod 5.0 besturingssoftware is de tablet redelijk vlot en prettig te bedienen. Topprestaties moet u echter niet verwachten. De prijsstelling is acceptabel, kijkend naar vergelijkbare kindertablets in de markt. De sterke punten van deze kindertablet zijn echter niet de laadtijden, maar de variatie aan leuke en leerzame apps, welke worden aangeboden in een veilige omgeving!Comments


Deze Review heeft nog geen comments