“De Snapchat Spectacles bril; voor de echte Snapchat fan”

Review Snapchat Spectacles

Het heeft enige tijd geduurd, maar de Snapchat Spectacles bril die nu ruim een jaar in de VS te verkrijgen is, is nu ook in Nederland leverbaar. De Snapchat Spectacles zonnebril is, net als de Google Glass, voorzien van een camera waarmee opnamen van 10, 20 en maximaal 30 seconden kunnen worden gemaakt en is nu via een Nederlandse website te bestellen voor 150,00 Euro.

Ehh, wat is Snapchat?
Snapchat is een app die gebruikers de mogelijkheid biedt om foto's en videos met elkaar uit te wisselen. Het grote verschil met andere social media apps als Facebook en Whatsapp is, dat gedeelde foto's en videos maar voor een beperkte tijd beschikbaar blijven voor de ontvangers. Snapchat telt wereldwijd inmiddels ruim 300 miljoen gebruikers. Die gebruikers wisselen dagelijks meer dan 400 miljoen snaps (foto's / videos) met elkaar uit. Ook in Nederland is Snapchat bijzonder populair onder met name tieners. Het aantal Nederlandse Snapchat gebruikers ligt rond de 2,5 miljoen. Het bedrijf achter Snapchat heet Snap.

Ja, en wat kan ik met die Snapchat Spectacles bril?
De Snapchat zonnebril, genaamd Spectacles, is voorzien van een camera waarmee korte video opnamen kunnen worden gemaakt. Deze kunnen vervolgens direct via de Snapchat app met andere gebruikers worden gedeeld. De Snapchat Spectacles is een opvallende bril met camera. Deze camera kan met een klein knopje op een van de brilpoten worden bediend om opnamen van 10, 20 of 30 seconden te maken. Tijdens het opnemen is middels een lampje voor de omstanders te zien dat er een opname wordt gemaakt. De opnames van de Snapchat Spectacles zijn cirkelvormig. De Snapchat Spectacles bril werkt op een kleine accu die met behulp van een bijgeleverde laadcase kan worden opgeladen. De verbinding met je smartphone komt tot stand via bluetooth of wifi.

Kan ik de Snapchat Spectacles alleen maar met Snapchat gebruiken?
Nee, de opnamen die je met een Snapchat Spectacles bril maakt, kun je ook via andere social media apps met je vrienden en familie delen. Ook kunnen de Snapchat filmpjes naar een fotoalbum worden geexporteerd zodat je ze via een email kunt verzenden of op een vlog website zou kunnen publiceren.

Wat krijg ik precies als ik de Snapchat Spectacles bril bestel?
De Snapchat Spectacles kost in Nederland 150,00 Euro. Je kunt dan kiezen uit een zwarte, rode of groene uitvoering. De Snapchat bril wordt standaard geleverd met een laadcase en is met 3 tot 5 werkdagen in huis.

Zijn er alternatieven voor de Snapchat Spectacles bril?
Ja, het Amerikaanse bedrijf PogoTec heeft de zogenaamde PogoCam geintroduceerd die video opnamen kan maken in 720P beeldkaliteit. Foto's kunnen worden gemaakt in een beeldkwaliteit van maximaal 5 megapixel. Vanwege de compacte afmetingen van het apparaat, zijn de opslagcapaciteit en maximale beeldkwaliteit van de PogoCam beperkt. De PogoCam is (nog) niet draadloos en moet via een verbindingskabel met je smartphone worden verbonden om opnamen op te slaan en uit te wisselen. Het snel posten en delen van content zoals dit met de Google Glass en de Snapchat Spectacles kan, is op de Pogocam niet van toepassing. Wel is deze kleine camera op iedere (zonne)bril te monteren.

Een betaalbaar alternatief
Een andere mogelijkheid is de Technaxx TX25 camerabril. De Technaxx TX25 zonnebril is voorzien van een HD camera waarmee haarscherpe foto- en video opnamen kunnen worden gemaakt. Met een foto resolutie van maarliefst 15 megapixel en de groothoeklens, is de Technaxx TX25 camerabril een veelgekozen mini actioncamera  voor outdoor- en sportliefhebbers die snel en eenvoudig de mooiste momenten op video willen vastleggen. Het verschil met de Snapchat Spectacles en de Google Glass? De Technaxx TX25 laat zich niet draadloos met een smartphone koppelen. Opnamen kunnen via een laptop of pc op het internet worden gedeeld.Comments


Christy - June 18, 2017, 11:39 a.m.

Hi, Ik doe een klein onderzoek voor m'n studie naar de Spectacles in Nederland. Ik zou het enorm waarderen als je de volgende vragenlijst wilt invullen: https://goo.gl/OhUo5A Dankje!

Klaas Jansen - June 18, 2017, 11:12 a.m.

Heb een tijdje terug een snapchat bril kunnen gebruiken en het is echt een tof ding, zeker een aanrader als je veel snapchat gebruikt. +1